ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 06.04.2016, 08:37
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik B&V Prikaz poruke
Dragi forumasi, evo i mog iskustva sa lekarskog. Malo kasnim ali potrudicu se da zbog toga bude bas detaljno

"Dobar dan, dobar dan... ...Uzeh kiki bombone i cekirah prvi korak ka boljem zivotu. "
Ha, ha, ha, bas detaljno, nema sta. Samo napred i pravac Better Future
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 06.04.2016, 17:42
Slave Slave je offline
Član

Datum prijave: 22.10.2015
US lokacija: Rochester
Nepromenjeno

Dragi forunasi, moj slucaj je malo zeznut i treba mi vase misljenje. Ja sam se pre 17 godina lecio od kancera. Kada je proslo 10 godina, rekli su mi da ne brinem vise i da se mogu razboleti istoi kao potpuno zdrav covek. I eto, od tada je proslo, kao sto rekoh, 17 godina. Ja i dalje zivim, radim, imam porodicu. Da li mislite da mi to moze biti prepreka kada bi me izvikli. Ne bih mogao da slazem, vidljivi su tragovi operacija.... Hvala!
Reply With Quote
Staro 06.04.2016, 20:48
Mablica Mablica je offline
Drug član

Datum prijave: 07.05.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Slave Prikaz poruke
Dragi forunasi, moj slucaj je malo zeznut i treba mi vase misljenje. Ja sam se pre 17 godina lecio od kancera. Kada je proslo 10 godina, rekli su mi da ne brinem vise i da se mogu razboleti istoi kao potpuno zdrav covek. I eto, od tada je proslo, kao sto rekoh, 17 godina. Ja i dalje zivim, radim, imam porodicu. Da li mislite da mi to moze biti prepreka kada bi me izvikli. Ne bih mogao da slazem, vidljivi su tragovi operacija.... Hvala!
Moje misljenje je da ce to samo da notira u obrascu, jer te doktorka svakako i pita da li ste bolovali od necega, operacije i slicno, sustina je da sve sto nije prenosivo da ne moze da utice na status... Procesljaj forum imas primer obrasca koji popunjava dr iz ordinacije, mozda ti pomogne...
A najbolje resenje ti je da zovnes doktorku iz smiljaniceve i pitas

U mom slucaju doktorka iz smiljaniceve je notirala to sto sam kao beba imao kilu i bio operisan

I drugu stvar koju je notirala je depigmentacija koze, kaze nije to nista strasno suncaj se skroz go i procice....
Reply With Quote
Staro 18.04.2016, 15:33
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Jos jedno iskustvo iz Smiljaniceve

Greskom sam postovala duplo iskustvo pa molim administratore da slobodno obrisu ovaj post. Sorry

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu

Last edited by Tikica; 18.04.2016 at 15:41.
Reply With Quote
Staro 18.04.2016, 15:38
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Jos jedno iskustvo iz Smiljaniceve

Eto dosao je napokon red i na mene pa da vam prenesem svoje danasnje (18.04.) iskustvo
Mislim da smo svi vec pomenuli koliko su u Smiljanicevoj ljubazni, i mogu da potvrdim da je to apsolutno tacno! Jos od samog zakazivanja sve sami pozitivni utisci.
Meni su na zakazivanju doduse rekli da ne doruckujem mlecne ni suhomesnate proizvode, jer znaju da prave problem sa rezultatima krvi. Ja onda oducila da uopste ne jedem sto se ispostavilo kao pogresno. Kasnije na pregledu mi je doktorka rekla da sam slobodno mogla da doruckujem, pa eto saveta, doruckujte!

Ujutru vam samo izvade krv i izmere temperaturu. Platite 150$ i dobijete uput za snimanje pluca. Kada sam stigla na kliniku bilo je malo cekanja ali nista strasno, mozda 10min. Meni je trebalo brzim hodom 20tak minuta do klinike, na plus 29 zanimljivo setkanje. Slikanje je ekspresno (zene skidaju brus i ostaju u majci). Receno mi je da u 12:30h dodjem po snimak, a drugi deo lekarskog bio je zakazan za 13:05h.
Lekarski kao sto ste mogli vec da procitate, najpre pitanja: da li ste ikada nesto operisali, da li ste pusac, alkohol, droge, da li imate dioptriju i to je to. Ma nisu pitali cak ni da li imate neke hronicne bolesti. Onda skidanje u donji ves, merenje pritiska, provera refleksa, slusanje srca, tezina, visina, zavrtanje vesa i na kraju pregled dotadasnje imunizacije. Ja sam vakcine isprimala ranije (o cemu sam vec pisala) pa nije bilo potrebe za bockanjem. Jos malo neobaveznog caskanja gde idete u USA i to je to.

Daju vam kovertu, CD sa snimkom pluca kopiju vakcinacionog papira i pozele puno srece
Moj vam je savet da taj papir lepo skenirate i pravac google drive ili neki drugi cloud. Tako uvek mozete da stampate kad god vam treba. Slicno vazi i za ostala dokumenta od znacaja. Ako nemate skener, odlicna je i cm scanner aplikacija za telefon.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 18.04.2016, 16:14
jasmin_nikol jasmin_nikol je offline
Drug član

Datum prijave: 23.09.2011
US lokacija: Čikago... Minesota....gde god nadjemo posao
Nepromenjeno

Super Tikice! Sitno brojite A i nama nije puno ostalo frka, frka. Kazem mom muzu: Ne znam sta cu ako nas ne izvuku? Tako sam se navukla na forum i na neke ljude koje pratim ( i Vas medjuostalima), da ce mi biti pusto baz vas, a pp. bicu razocarana da pratim dalje..... ali, od oktobra ponovo....nema odustajanja. Zao mi je sto nema vise komentara na temu #Utisci nakon odlaska....# (tako nekako se zove tema) ljudi koji su vec otisli, njihovi utisci, kako se osecaju, kako su se snalazili.....da pratimo razvojni put...pp. da ih uhvati zivot, novi izazovi,posao, prijatelji....i da ne stizu. Hvala mnogima koji jesu tu zbog nas. Sve najbolje na intervjuu!
DV2018- ništa, ali biće
Reply With Quote
Staro 18.04.2016, 17:13
Slave Slave je offline
Član

Datum prijave: 22.10.2015
US lokacija: Rochester
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mablica Prikaz poruke
Moje misljenje je da ce to samo da notira u obrascu, jer te doktorka svakako i pita da li ste bolovali od necega, operacije i slicno, sustina je da sve sto nije prenosivo da ne moze da utice na status... Procesljaj forum imas primer obrasca koji popunjava dr iz ordinacije, mozda ti pomogne...
A najbolje resenje ti je da zovnes doktorku iz smiljaniceve i pitas

U mom slucaju doktorka iz smiljaniceve je notirala to sto sam kao beba imao kilu i bio operisan

I drugu stvar koju je notirala je depigmentacija koze, kaze nije to nista strasno suncaj se skroz go i procice....
Hvala puno na misljenju! Bio sam dugo na sluzbenom putu, pa sad odgovaram. Daj Boze, ako me izvuku..... Da ne budem slucaj kao moj zet. On jadan, kad je hteo da ide u invalidsku penziju zbog kicme- nije mogao.Kazu- sposoban za rad. Kad je trebalo da ide preko svoje firme terenski za Nemacku da radi isti posao, ta ista komisija mu rekla da nije sposobon za tu vrstu posla, a posao potuno isti...apsurdno! eto. hvala. pozdrav!
Reply With Quote
Staro 19.04.2016, 07:21
BetterFuture's Avatar
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
...Meni su na zakazivanju doduse rekli da ne doruckujem mlecne ni suhomesnate proizvode, jer znaju da prave problem sa rezultatima krvi. Ja onda oducila da uopste ne jedem sto se ispostavilo kao pogresno. Kasnije na pregledu mi je doktorka rekla da sam slobodno mogla da doruckujem, pa eto saveta, doruckujte!

Bravo Tikice, jos samo jedan stepenik da savladas i put pod noge.

A sto se tice doruckovanja pre davanja krvi na analizu, i ja sam bio u zabludi (pre vise godina) ali sam jednom prilikom pojeo celu Jaffu pola sata pre vadjenja krvi i rezultati su bili svi normalni.

Reply With Quote
Staro 19.04.2016, 07:32
BetterFuture's Avatar
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jasmin_nikol Prikaz poruke
Super Tikice! Sitno brojite A i nama nije puno ostalo frka, frka. Kazem mom muzu: Ne znam sta cu ako nas ne izvuku? Tako sam se navukla na forum i na neke ljude koje pratim ( i Vas medjuostalima), da ce mi biti pusto baz vas, a pp. bicu razocarana da pratim dalje..... ali, od oktobra ponovo....nema odustajanja. Zao mi je sto nema vise komentara na temu #Utisci nakon odlaska....# (tako nekako se zove tema) ljudi koji su vec otisli, njihovi utisci, kako se osecaju, kako su se snalazili.....da pratimo razvojni put...pp. da ih uhvati zivot, novi izazovi,posao, prijatelji....i da ne stizu. Hvala mnogima koji jesu tu zbog nas. Sve najbolje na intervjuu!
Meni je ovo prva godina da sam se prijavio ali sigurno necu odustati ni ubuduce ako ovaj put bude corak. Svi se nadamo i zelimo da budemo medju srecnicima ali... Nema razocarenja...

Verovatno si mislila na ovu temu http://www.zelenalutrija.com/forum/s...isci#post60260

Sigurno da se pripriteti znacajno menjaju kada odete tamo. Mi odavde smo upuceni na forum i uvek smo online, a kada se jednom nadjete tamo sigurno je whole new ball game...

Neka je svima sa srecom pa kada nadju vrmena neka se jave. Nama ovde znaci da procitamo razna iskustva. Na taj nacin smo i mi delom u USA.

Reply With Quote
Staro 03.05.2016, 19:28
maric1 maric1 je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2015
Nepromenjeno

Jedno pitanje sto se tice vakcina. Pre par godina sam prebacio papire za BG do tada sam se vodio u Valjevu. Mislim da nisam pokupio stari karton sa svim onim zajebancijama i primljenim vakcinama. Da li ce to predstavljati problem
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja