ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 14.04.2016, 11:22
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Blog na kome je ranije stajao dokument je ugasen, zbog toga ne mozete da otvarate dokument.

Prebacila sam prevod na svoj drive. DS260_bosanski

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 14.04.2016, 13:30
maybe17 maybe17 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Tikice svaka ti častda si živa i zdrava još godina sto!Odavno sam htela da vidim kako izgleda čuveni DS260 no nažalost moj engleski nije baš na tom nivou iako sam dosta pročitanog razumela.Sve u svemu ništa strašno osim što je potrebno dosta pažljivo popuniti naročito yes or no...uostalom dozvoljeno je otključavanje radi izmene koliko znam tako da eventualna greška moze da se ispravi.Hvala puno i srećno u USA
Reply With Quote
Staro 14.04.2016, 18:56
draganp draganp je offline
Drug član

Datum prijave: 09.05.2015
US lokacija: Knoxville, TN
YU lokacija: Banovici, BiH
Nepromenjeno

Svaka cast Tikice....pratis situaciju na sve strane..od tabele, do postova
22.6.2015. poslan DS-260
04.01.2016. zakazan intervju
08.01.2016. viza podignuta
20.05.2016. BG-London-Atlanta-Knoxville
Reply With Quote
Staro 15.04.2016, 10:58
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tikica Prikaz poruke
Blog na kome je ranije stajao dokument je ugasen, zbog toga ne mozete da otvarate dokument.

Prebacila sam prevod na svoj drive. DS260_bosanski
Tikica,

zaista sve pohvale za Vas. Toliko se trudite da nam svima pomognete na svim temama.
Ja sam aplicirala pa ćemo vidjeti šta će biti sada u maju. Ali znate kako kažu: ''šta bi bilo kad bi bilo''

Hvala mnogo!
Reply With Quote
Staro 15.04.2016, 12:08
ztp ztp je offline
Drug član

Arrow

ofcaparkingdom

molim Vas da podijelite svoja iskustva sa nama vezano za dokumentovanje, odnosno apliciranje na osnovu radnog iskustva na poslovima knjigovodje.

Ja sam certifikovani računovodja. Imam važeću licencu koju izdaje Savez računovodja i revizora i radnog iskustva ihihi...
Ako ima osnova da mi i to bude ''viza za budućnost'' rado bih iskoristila dodatnog džokera
Razlog: imam četvorogodišnju srednju školu koja je pohadjana za vrijeme ratnih dejstava. Zbog neredovnog školovanja usljed ratnih dejstava dobila sam svjedočanstva za prve dvije godine na kojima piše ''vanredno''. druge dvije godine ''redovno''. Pored toga, imam samo 4 svjedočanstva za 4 godine školovanja, nemam diplomu. Te 1995-te godine nismo imali diplomske/maturske radove i nemam diplomu (ne samo ja nego niko od moje generacije).
Poslije završetka srednje škole pauzirala sam i upisala višu (dvije godine) i dobila diplomu. Potom sam upisala i treću godinu čime sam stekla diplomu ''diplomiranog ekonomiste'' sa 180 ECTS.

Molim i druge forumaše koji bolje poznaju ovu problematiku da daju svoje mišljenje.

Ako sam promašila temu oprostite

Hvala što postojite i što dijelite savjete, iskustva...
Reply With Quote
Staro 15.04.2016, 13:22
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

diploma sa fakulteta pobija srednju tj. dovoljna je samo ta diploma sa fakulteta kao dokaz da se ispunjavaju usluovi vezani za školovanje.
Reply With Quote
Staro 18.04.2016, 10:15
ztp ztp je offline
Drug član

Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
diploma sa fakulteta pobija srednju tj. dovoljna je samo ta diploma sa fakulteta kao dokaz da se ispunjavaju usluovi vezani za školovanje.
Hvala mnogo! Šta bi mi neznalice da nemamo Vas...divni ste, zaista!!!
Reply With Quote
Staro 18.04.2016, 14:52
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ztp Prikaz poruke
ofcaparkingdom

molim Vas da podijelite svoja iskustva sa nama vezano za dokumentovanje, odnosno apliciranje na osnovu radnog iskustva na poslovima knjigovodje.

Ja sam certifikovani računovodja. Imam važeću licencu koju izdaje Savez računovodja i revizora i radnog iskustva ihihi...
Ako ima osnova da mi i to bude ''viza za budućnost'' rado bih iskoristila dodatnog džokera
Razlog: imam četvorogodišnju srednju školu koja je pohadjana za vrijeme ratnih dejstava. Zbog neredovnog školovanja usljed ratnih dejstava dobila sam svjedočanstva za prve dvije godine na kojima piše ''vanredno''. druge dvije godine ''redovno''. Pored toga, imam samo 4 svjedočanstva za 4 godine školovanja, nemam diplomu. Te 1995-te godine nismo imali diplomske/maturske radove i nemam diplomu (ne samo ja nego niko od moje generacije).
Poslije završetka srednje škole pauzirala sam i upisala višu (dvije godine) i dobila diplomu. Potom sam upisala i treću godinu čime sam stekla diplomu ''diplomiranog ekonomiste'' sa 180 ECTS.

Molim i druge forumaše koji bolje poznaju ovu problematiku da daju svoje mišljenje.

Ako sam promašila temu oprostite

Hvala što postojite i što dijelite savjete, iskustva...
Mislim da nemas razloga za brigu. Na prezentaciji GC-a u Americkom kutku gde su konzul i ljudi iz ambasade odgovarali na pitanja, bilo je ljudi u istoj situaciji koji su postavili slicno pitanje.
Odgovorili su im da su oni svesni okolnosti, da razumeju da je bilo ratno vreme. Kazali su da su vec upoznati sa takvim slucajevima i da oko toga apsolutno ne prave problem. To je sto se vanrednog skolovanja tice. E sad za samu diplomu nisam sigurna, ali meni dodje logicno da ako ste bez iste upisali dalje skolovanje onda ne bi trebalo da bude problema.

Sto se dokazivanja radnog iskustva tice to se jako, jako, retko radi i uglavnom izbegava jer je dosta komplikovanije. Nadam se da cemo uskoro imati mozda neke infirmacije o tome od Mrs.Ryan koja ce cini mi se prolaziti kroz tu proceduru.

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 19.04.2016, 15:10
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno

Pozdrav narode !!!! Prvo da se zahvalim što ste postavili preveden formular DS260 jer ipak bez obzira na znanje engleskog potrebno je da se ne napravi greška.. E jedno pitanje jel se može popuniti na Bosanskom jeziku ovo gdje se traži ime poslodavca šta se radilo odnosno detaljan opis itd ? Jel mora na engleskom ?
2018> HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Staro 19.04.2016, 16:01
Zoja Zoja je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2015
Nepromenjeno

Sve mora na engleskom. Ukoliko se kvalifikujete na osnovu skole onda vam taj deo o dve godine potrebnog iskustva za odredjeni posao i detaljan opis posla i nije potreban
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja