![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav,evo novi sam na forumu i čisto me interesuje sada da li se ikada vama koji ste vec neko vrijeme desilo da razmisljate na engleskom jeziku,npr. da razmisljate gdje bi trebali nesto kupiti ili nesto tako.Isto tako,da li ste "usvojile" i neke američke jedinice,npr. da li izražavate temperaturu u Farenhajtima i dužinu i inchima itd.Lijep pozdrav svima
|
|
|||
|
|||
![]()
4 godine u US, jos nisam prihvatila Fahrenheit i pounds kao mjerne jedinice ( na tel sve u Celzijusima). Miles mozda i prihvatam (kao brzinu),ali kao udaljenost jos uvijek mi nista ne znaci.
|
|||
|
|||
![]()
Nema mi smisla preci na losiji sistem. Cak i kad komuniciram oko jedinica sa amerikancima koristim SI sistem, ako ne znaju imaju telefon da prebace. Od 70ih je SI sistem "preffered" u USA ali vlada ne moze da ga nametne.
|
||||
|
||||
![]()
Razmisljanje da, desi mi se mnogo puta. U zadnje vreme sa poceo da psujem na engleskom, u smislu kad opsujem nekog u sebi , mada i ovako.
Vise razmisljam na madjarskom jeziku. A na temperature i na brzinu ne mogu da se naviknem. Na lbs, i na visinu sam se navikao
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Temperaturu konverujem, funte i milje koristim. Inc ili cm, svejedno. Tehnicko sam lice svejedno mi je oko jefinica. Ali da vidite masu i tezinu koliko varijanta ima tek. Razmusljam cesto u slikama, vuse sam vixuelni lik. A psujem zavisnosti od situacije, najcesce na maternjem i samo u kuci zbog prirode mi pisla.
Ih ovaj touch screen, svako malo pigresim... |
|
|||
|
|||
![]()
Farenhajte i inče zasad ignorišem, pa dokle bude moglo
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Za mene su ove njihove mjerne jedinice blago rečeno propast i stvarno nemaju logike, te mislim da ih nikada necu primjenjivati na način da ih koristim u mislima. U nas je sve po 10 ili 100, ovdje nigdje veze, 1 ft ima 12 incha, 36 incha je 1 yard itd, potrosnja goriva koja se racuna u miljama po galonu, za razliku od naseg koliko trosi na 100 km... Samo je steta sto ce za djecu ovo biti primaran nacin razmisljanja...
|
![]() |