![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ako imate brata koji ima samo Green Card (dobijen po bilo kom osnovu) ne mozete da aplicirate za iseljenje preko njega. Ako je brat/sestra u pitanju, on mora da bude drzavljanin USA (da ima pasos USA) da bi preko njega bili u mogucnosti da on (a ne Vi!) za Vas podnese molbu da iseljenicku vizu. Takva vrsta iseljenicke vize preko rodbine - brata (ili sestre) se ceka ~11 godina od datuma podnosenja molbe. Ako se uzme u obzir da se dobijanje drzavljanstva (ako imate green card) ceka 5 godina minimum, pa jos ovih reda 11 godina cekanja, to ispada preko 15 godina cekanja u Srbiji (ne mozete cekati u USA)... Stim sto nisam siguran dali ovo "brat/sestra" se misli na rodjeni brat/sestra ili moze i neka dalja familija (brat od majke). Inace zvanican info imate na internet sajtu ambasade USA u Beogradu > Visas to the U.S. > Immigrant Visas > vidi tabelu. PRIORITY DATES - July 2007 > brother /sister of US cit. > 01AUG96 (ko je 1996 aplicirao dobija sad 2007 iseljenje). Tuga. Zaboravite to odmah... P.S. Ako se slucajno usvoji zakon o amnestiji (ili pomilovanju) ilegalnih imigranata u USA (kojih ima >20 miliona!) onda ove cifre cekanaja treba pomnoziti sa x2 ili x3...
|
|
|||
|
|||
![]()
ja sam trebao da se javim na intervju u ambasadu ali zboggnekih privatnih razloga nisam otisao, i sad me interesuje dali je moguce da se naknadno do onog roka 30.09 zakaze novi termin za intervju
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam danas saznao da mi je intervju 24 oktobra.Inace sam imao broj 19xx.
Ocekujem uskoro da mi stigne zvanicno obavestenje! |
|
|||
|
|||
![]()
ciao,
Danas sam zvala KCC i dobila informaciju da mi je interviju zakazan za 05.10.2007. u US ambasadi u Beogradu.2 pismo mi je poslato 29.08.2007. tako da ga ocekujem u sledece nedelje. puno srece svima Tamara CN 2008EU00000291 |
|
|||
|
|||
![]()
Drago mi je sto ste dobili informacije kada vam je intervju.
Nadam se da ce te nam javiti kroz kakvu ste proceduru prosli i da li je nesto izmenjeno u odnosu na prethodnu godinu. Svima koji idu na razgovor u Oktobru puno srece. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo,
Molio bihVas neko ko zna da mi odgovori dali treba izvaditi policiski dokaz samo sa aplikanta (mene) ili treba i za suprugu. Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Toni,
Potreban je policijski dokaz i za tvoju suprugu. Savet je ljudi koji su prosli intervju da on ne bude stariji od 6 meseci u momentu predaje dokumenata. Pozdrav |
|
||||
|
||||
![]()
TONI,
procitaj napred navedene postove (548 post i dr). Koliko sam ja upoznata, svi dokumenti moraju da budu izvadjeni i za tebe i za suprugu, s tim sto za suprugu ne treba Diploma fakulteta, tj. najvise zavrsene skole koju poseduje, kao ni radno iskustvo, dok to za tebe je neophodno, jer si ti nosilac aplikacije. Pozdrav! |
|
|||
|
|||
![]()
Imam jedno pitanje:koliko kosta stan (mislim garsonjera) U N.Y. ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo ja sam sinoc poslala mail u KCC sa upitom o datumu intervjua jer mi je broj jako nizak, i dobila od njih odgovor da su to poverljivi podaci(!!!!!) i da ako im ne posljaem i datum rodjenja necu dobiti info.
A poslala sam CN, mesto i puno ime i prezime onako kako stoji u pismu obavestenju. Sada sam ponovila upit pa cu videti da li ce mi odgovoriti. pozz |
![]() |
|
|
![]() |