ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 25.11.2016, 15:45
Botanika Botanika je offline
Član

Datum prijave: 21.09.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Nije u pitanju Affidavit of Support ( I-134) nego "pismo kojim vas pozivaju na intervju" - dobija se kada se ulogujete na https://www.dvlottery.state.gov/esc/
Ok, hvala puno na odgovoru.
Drug koji je izvucen prosle godine mi je poslao spisak dokumentacije koju je nosio, imao je i Affidavit of Support i pozivno pismo osobe kod koje isao, pa sam pomislila da je to pismo u pitanju...

Last edited by Botanika; 25.11.2016 at 15:52.
Reply With Quote
Staro 26.11.2016, 09:23
tashana tashana je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Botanika Prikaz poruke
Ok, hvala puno na odgovoru.
Drug koji je izvucen prosle godine mi je poslao spisak dokumentacije koju je nosio, imao je i Affidavit of Support i pozivno pismo osobe kod koje isao, pa sam pomislila da je to pismo u pitanju...
Da,to i mene interesuje. Drugarica je prosle godine nosila i pozivno pismo druga ciju je adresu navela gde zeli da joj stigne GC. Poneti ili ne?
Hvala svima koji su prosli sve ovo,a i dalje nama pomazu
Reply With Quote
Staro 26.11.2016, 09:46
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tashana Prikaz poruke
Da,to i mene interesuje. Drugarica je prosle godine nosila i pozivno pismo druga ciju je adresu navela gde zeli da joj stigne GC. Poneti ili ne?
Hvala svima koji su prosli sve ovo,a i dalje nama pomazu
Moje je misljenje da, ako vec tako nesto imate, najbolje je poneti i na prvom salteru / kabini pitati da li da predate ili ne. Meni su npr. kopiju suprugine diplome vratili bez zagledanja. Generalno, mislim da se samo trazi eventualni razlog za odbijanje, tipa: nedovoljno skolovanje / radno iskustvo, krimogena proslost, aktivne zarazne bolesti... Dakle (kako je to sad lako reci, ali namerno sam poduze opisao kroz sta sam sve prolazio), samo opusteno - vec ste dobili vizu, trazice samo eventualni razlog da vas odbiju, a ako ga nema (ili pu,pu,pu mozda i ima), nista drugo vam ne moze puno pomoci, ali ni odmoci.
Reply With Quote
Staro 26.11.2016, 13:54
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Moje je misljenje da, ako vec tako nesto imate, najbolje je poneti i na prvom salteru / kabini pitati da li da predate ili ne. Meni su npr. kopiju suprugine diplome vratili bez zagledanja. Generalno, mislim da se samo trazi eventualni razlog za odbijanje, tipa: nedovoljno skolovanje / radno iskustvo, krimogena proslost, aktivne zarazne bolesti... Dakle (kako je to sad lako reci, ali namerno sam poduze opisao kroz sta sam sve prolazio), samo opusteno - vec ste dobili vizu, trazice samo eventualni razlog da vas odbiju, a ako ga nema (ili pu,pu,pu mozda i ima), nista drugo vam ne moze puno pomoci, ali ni odmoci.
Hvala! Nadajmo se malom zelenom
Ja sam u ponedeljak na lekarskom u Smiljanicevoj,pa javljam iskustvo.
Btw. Umirem od nervoze...
Reply With Quote
Staro 26.11.2016, 17:23
kreta kreta je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tashana Prikaz poruke
Hvala! Nadajmo se malom zelenom
Ja sam u ponedeljak na lekarskom u Smiljanicevoj,pa javljam iskustvo.
Btw. Umirem od nervoze...
Hajde, molim te, pisi ovde:
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...?t=205&page=69
Pozdrav.

Last edited by kreta; 26.11.2016 at 17:37.
Reply With Quote
Staro 29.11.2016, 00:45
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Mozda cu malo otici off topic ali mislim da ce mozda nekom znaciti ovo pitanje da ne kazem eventualni odgovor.

Postoje dve klinike gde se moze odraditi lekarski pregled ali me interesuju razlike? Sta se dobija odnosno gubi u jednoj odnosno drugoj?
Konkretne razlike?
Cene bi trebalo da budu iste...
Gde je brze, bolje, manje mucno...?
https://travel.state.gov/content/dam...20Belgrade.pdf
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 29.11.2016, 07:02
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Mozda cu malo otici off topic ali mislim da ce mozda nekom znaciti ovo pitanje da ne kazem eventualni odgovor.

Postoje dve klinike gde se moze odraditi lekarski pregled ali me interesuju razlike? Sta se dobija odnosno gubi u jednoj odnosno drugoj?
Konkretne razlike?
Cene bi trebalo da budu iste...
Gde je brze, bolje, manje mucno...?
https://travel.state.gov/content/dam...20Belgrade.pdf
Nije off topic ako se pita na pravoj temi
Komentari za Smiljanicevu su pozitivniji i veci broj clanova ide kod njih. Jedno skorije iskustvo ovde
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 29.11.2016, 09:36
Drug član

Nepromenjeno

Drugari,prezivela sam,evo mog iskustva od juce iz Smiljaniceve.u 9:15 sam imala zakazan pregled,dosla sam 15ak min ranije i odmah me je ljubazna sestra primila. Pasos i 4foto molim vas.izvolite bocicu za urin,nakon toga mozete kod doktorke odmah da vam izvadi krv i izmeri temperaturu. Ok.. daje mi uput za snimanje pluca i objasnjava kako da dodjem do te clinike,pa u 13h da se vratim kod njih. Placam 200$ mada mislim da moze i u dinarima. Snimanje pluca je trajalo par secundi,hvala dodjite oko 12h po snimke. Tesko da sam normalno mogla da popijem kafu jer mi je u glavi bilo milion pitanja. Sta gledaju,sta traze,sta ako nadju nesto itd.. bez nervoze verujte mi. Pokupila sam snimak (cd i papir izvestaj dr) i pravac Smiljaniceva. Druga doktorka postavlja standardna pitanja,droga,alkohol,lekovi,operacije,implatanti, sta,kada,koliko i sl. Vec je njima to rutina,pa odmah chekira ne,ne visina,tezina,pritisak, skidanje u vesu(bez problema za one koji iwaju tetovaze ),refleksi.. ja sam mmr vakcinu primila kod njih sto je 3000din jer nisam ranije. I to je to. D
Sestra mi daje kovertu sa svim tim nalazima i cd i poseban papir na kome je dokaz da sam primila sve vakcine,kaze trebace mi u Usa, i pozelela puno srece. Tako da svu nervozu koju imate,odbacite. Ja danima nisam spavala zbog toga i eto sve gotovo brzo. E sada ostaje cetvrtak da prezivim pa da proslavim😊 toliko od mene.
Srecno svim
01.12.2016. Intervju
Reply With Quote
Staro 30.11.2016, 01:15
Loura Loura je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2016
Nepromenjeno

Može li neko da mi kaže mogu li da prebacim kredit koji imam u banci na nekog od članova porodice ako pođemo intervju?
Reply With Quote
Staro 30.11.2016, 14:15
zeeeman zeeeman je offline
Član

Datum prijave: 30.11.2016
Nepromenjeno

Pozdrav svima,
pre nedelju dana sam tek saznao da sam još maja meseca ušao u program za dobijanje vize. Popunio i prijavio DS-260 obrasce za celu porodicu preko vikenda i sada čekam da li će mi ikad zakazati datum za intervju. Da li je neko imao sličnog iskustva? I da li jošuvek postoji šansa za dobijanje vize?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja