ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 10.01.2017, 09:04
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik SEEUSAIC Prikaz poruke
Cut-off number za mart 2017-te je 19,300, prema poslednjem Visa Bulletin-u.

Sup.Mod.
Hvala na informaciji. Brzo ste odreagovali. Unet je podatak i u tabelu.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 11:42
joeshep1 joeshep1 je offline
Član

Datum prijave: 12.12.2016
US lokacija: New York
YU lokacija: HR
Nepromenjeno Cut-off brojevi

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Hvala na informaciji. Brzo ste odreagovali. Unet je podatak i u tabelu.
Dobar dan svima,
Sretna nova godina I svi blagdani koji su joj predhodili ili se slavili poslije nove.Puno srece zdravlja i veselja svima na ovom forumu,
Prmjetio sam kao i sigurno puno vas koji čekate na poziv za interview kao i ja,da su ovogodisnjji
Cut -off brojevi na mjesecnoj razini puno manji od dosadasnjih godina, Pa eto cisto par misljenja o tome,Koji bi mogao biti razlog?
Hvala uz sve najbolje zelje jos jednom i puno srece svima u nadolazecem interview-u i buducem životu u USA ☺☺☺
Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 11:51
bokiit's Avatar
bokiit bokiit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.02.2013
US lokacija: Chicago Illinois
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joeshep1 Prikaz poruke
Dobar dan svima,
Sretna nova godina I svi blagdani koji su joj predhodili ili se slavili poslije nove.Puno srece zdravlja i veselja svima na ovom forumu,
Prmjetio sam kao i sigurno puno vas koji čekate na poziv za interview kao i ja,da su ovogodisnjji
Cut -off brojevi na mjesecnoj razini puno manji od dosadasnjih godina, Pa eto cisto par misljenja o tome,Koji bi mogao biti razlog?
Hvala uz sve najbolje zelje jos jednom i puno srece svima u nadolazecem interview-u i buducem životu u USA ☺☺☺
Pozdrav! Hvala na cestitkama i zeljama. Isto zelim i tebi. To se tice cutoff brojeva zaista ne znam razlog tome, i mi smo gledali isto i za nas broj milim da je razlika oko 500 brojeva u odnosu na proslu godinu. Znas onu "strpljen spasen". A drugo ti nista ni nepreostaje. Mi docekasmo evo 24h pred intervju. Bese duuugo cekanje od maja do no embra kad smo dobili sutrasnji datum za intervju, a onda cini mi se jos duze od novembra do januara... srecno u svakom slucaju svima,drz' te se...

2014 - 2 prijave, duplo nista
2015 - 2 prijave, duplo nista
2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX
25. Maj - poslat DS-260
27. Decembar - Zakazan lekarski
12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI
13. Januar - Vize u pasosu
04. Mart - Off we go!
Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 13:31
BetterFuture's Avatar
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik joeshep1 Prikaz poruke
Dobar dan svima,
Srecni i Vama svi praznici!
Jeste da je malo cudno sto se "kasni" u odnosu na proslu godinu, pogotovo sto je ove godine bilo naknadno izvlacenje, tj. znaci da je u maju izvuceno manje ljudi nego prosle godine, pa je po nekoj logici, i manje njih u startu poslalo DS-260. I mene je to zainteresovalo pa sam malo pretrazio i vise o tome mozete procitati ovde. Pretpostavka je da se radi detaljnija procedura provere aplikanata koja dovodi do "sporijeg" zakazivanja intervjua.
Uporedjivao sam i sa nasom tabelom i vidi se da su za oktobarske intervjue pozivani oni koji su u prvoj polovini maja poslali DS-260, za novembar oni koji su poslali DS-260 u drugoj polovini maja, itd. Dakle, na, manje-vise, svake dve nedelje. Za februaski intervju, u tabeli, poslednji datum slanja DS-260 je 4.jul. Verovatno je 4. ili 5. i uopste poslednji datum za februar, jer imamo clana koji je posla 6.jula a nije dobio poziv za ferbuar (ili nam nije javio?!?).
Verovatno ce se tempo malo ubrzati, pa opet malo zastati kada na red dodju oni sto su naknadno izvuceni u septembru jer su svi u kratkom roku poslali svoje DS-ove.
Ne treba se puno opterecivati, najverovatnije ce svi izvuceni doci na red. Samo malo strpljenja i stici ce taj email koji bi svi voleli da dobijemo. Srecno!

Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 17:47
joeshep1 joeshep1 je offline
Član

Datum prijave: 12.12.2016
US lokacija: New York
YU lokacija: HR
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bokiit Prikaz poruke
Pozdrav! Hvala na cestitkama i zeljama. Isto zelim i tebi. To se tice cutoff brojeva zaista ne znam razlog tome, i mi smo gledali isto i za nas broj milim da je razlika oko 500 brojeva u odnosu na proslu godinu. Znas onu "strpljen spasen". A drugo ti nista ni nepreostaje. Mi docekasmo evo 24h pred intervju. Bese duuugo cekanje od maja do no embra kad smo dobili sutrasnji datum za intervju, a onda cini mi se jos duze od novembra do januara... srecno u svakom slucaju svima,drz' te se...
Hvala svima što su se javili i pojasnili nam malo proceduru,link je stvarno bio koristan
Slažem se potpuno, sa onom starom izrekom strpljen spasen.Mi smo inače broj 23XXX nije tako strašno prijasnjih godina interview je bio u Aprilu,možda ove godine bude u Maju,samo da se ne odvuče do kraja Juna,jer putujemo sa djecom pa neznam koliko se tamo ceka za zelenu kartu, a pošto bi ih upisali u škola pitam se dali cemo to sve stici do kraja Augusta.U svakom slučaju nadam se da ce sve proći ok I da neće biti nikakvih problema.Vama Bokiit želimo puno sreće sutra sa interview-u i Hvala na javljanju SRE TNOOO!!! 👍
Takodje Hvala Better Future na objasnjenju I linku 👍
Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 20:26
makon87's Avatar
makon87 makon87 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2016
US lokacija: Bethesda, MD
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno intervju

Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke
Srecni i Vama svi praznici!
Jeste da je malo cudno sto se "kasni" u odnosu na proslu godinu, pogotovo sto je ove godine bilo naknadno izvlacenje, tj. znaci da je u maju izvuceno manje ljudi nego prosle godine, pa je po nekoj logici, i manje njih u startu poslalo DS-260. I mene je to zainteresovalo pa sam malo pretrazio i vise o tome mozete procitati ovde. Pretpostavka je da se radi detaljnija procedura provere aplikanata koja dovodi do "sporijeg" zakazivanja intervjua.
Uporedjivao sam i sa nasom tabelom i vidi se da su za oktobarske intervjue pozivani oni koji su u prvoj polovini maja poslali DS-260, za novembar oni koji su poslali DS-260 u drugoj polovini maja, itd. Dakle, na, manje-vise, svake dve nedelje. Za februaski intervju, u tabeli, poslednji datum slanja DS-260 je 4.jul. Verovatno je 4. ili 5. i uopste poslednji datum za februar, jer imamo clana koji je posla 6.jula a nije dobio poziv za ferbuar (ili nam nije javio?!?).
Verovatno ce se tempo malo ubrzati, pa opet malo zastati kada na red dodju oni sto su naknadno izvuceni u septembru jer su svi u kratkom roku poslali svoje DS-ove.
Ne treba se puno opterecivati, najverovatnije ce svi izvuceni doci na red. Samo malo strpljenja i stici ce taj email koji bi svi voleli da dobijemo. Srecno!
Pozdrav, srecni praznici!
Kada sam procitao 6.jul odmah sam pomislio da pricate o meni Ja jesam poslao DS 6. jula ali sam 13. septembra otkljucavao DS da bih ubacio suprugu. Malo sam bio u nedoumici koji od ta dva datuma ce se racunati i pitao sam ovde na forumu. Dobio sam odgovor da dokumenta koja su poslata 6. jula nisu ni poceta sa obradom tako da ce sigurno gledati 13. septembar.

-----------------------------------------------
03.05.2016. - Izvucen CN2017EU000016xx
06.07.2016. - Poslat DS260
03.08.2016. - Vencanje
13.09.2016. - Otkljucan DS260
...
Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 21:36
Loura Loura je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2016
Nepromenjeno

Pozdrav dobri ljudi, polako prikupismo sva dokumenta, zakazali smo lekarski u smiljanicevoj, na telefonu nam rekoše samo da primimo MMR i tetanus pre leksrskog
Mi smo prikupili :
Diplome i svedočanstva.
Listing iz PIO o radnom stažu
Za supruga potvrda iz vojske
Izvod iz matične knjige rođenih
Potvrda iz suda
Potvrda iz mup-a
4 slike 5*5
Ostaje nam samo da sutra primimo vakcine.
Ako neko zna da treba još nešto, molim vas da nam napišete.
Reply With Quote
Staro 11.01.2017, 22:11
BetterFuture's Avatar
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik makon87 Prikaz poruke
Pozdrav, srecni praznici!
Kada sam procitao 6.jul odmah sam pomislio da pricate o meni Ja jesam poslao DS 6. jula ali sam 13. septembra otkljucavao DS da bih ubacio suprugu. Malo sam bio u nedoumici koji od ta dva datuma ce se racunati i pitao sam ovde na forumu. Dobio sam odgovor da dokumenta koja su poslata 6. jula nisu ni poceta sa obradom tako da ce sigurno gledati 13. septembar.

-----------------------------------------------
03.05.2016. - Izvucen CN2017EU000016xx
06.07.2016. - Poslat DS260
03.08.2016. - Vencanje
13.09.2016. - Otkljucan DS260
...
Da, mislio sam na Vas . Verovatno ce Vam email stići u narednih desetak dana, tj. da će Vam zakazati intervju u martu. Pretpostavljam da otključavanje u septembru neće uticati na prolongiranje. Srećno i javite čim dobijete datum!

Reply With Quote
Staro 12.01.2017, 00:09
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Loura Prikaz poruke
Pozdrav dobri ljudi, polako prikupismo sva dokumenta, zakazali smo lekarski u smiljanicevoj, na telefonu nam rekoše samo da primimo MMR i tetanus pre leksrskog
Mi smo prikupili :
Diplome i svedočanstva.
Listing iz PIO o radnom stažu
Za supruga potvrda iz vojske
Izvod iz matične knjige rođenih
Potvrda iz suda
Potvrda iz mup-a
4 slike 5*5
Ostaje nam samo da sutra primimo vakcine.
Ako neko zna da treba još nešto, molim vas da nam napišete.
Mislim da treba i izvod iz maticne knjige vencanih, ali najbolje nazovite da proverite.
Reply With Quote
Staro 12.01.2017, 00:13
Loura Loura je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik Prikaz poruke
Mislim da treba i izvod iz maticne knjige vencanih, ali najbolje nazovite da proverite.
E da, to imamo odavno, pa sam zaboravila da upisem. Hvala 😂
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja