![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da je potvrda iz vojnog odseka, potvrda iz suda (ukoliko je izvod iz MUP-a cist) i listing iz PIO (ukoliko ste se kvalifikovali preko zavrsene skole) visak. Najbolje da ponesete, ali i ne morate predati.
|
|
|||
|
|||
![]()
Drugari, evo da Vam se javim sa mojim utiscima.
Lekarski pregled Zakazan za 09.01.2017. u 9:15 u ordinaciji u Smiljanicevoj. Dosao sam malo ranije jer je bio kijamet u Beogradu u ponedeljak, bez ikakvih problema usao ranije i odmah krenuo u proceduru. Svi su jako ljubazni. Odmah sam dao urin i izvadio krv. Nakon unosenja svih podataka, salju me u privatnu kliniku koja se nalazi u sklopu urgentnog centra - Clinicanova gde snimam pluca. Iz ordinacije su me zvali da se u 11 i 15 dalji pregled. Dok sam cekao snimke, upoznao sam prijatan par iz Cacka, gde smo razmenili malo iskustva i informacije koje imamo o papirima, Americi, poslu...Vracam se nazad u ordinaciju, tu me je doktorica pitala za istoriju bolesti i uradila sistematski pregled(visina, tezina, disanje, rad srca,itd) Sve ukupno jos 5 minuta. Dobijam sve informacije, kovertu, CD i kopiju vakcina koje moram da nosim u USA. Zavrseno sve u 12h. Intervju Zakazan za 11.01.2017. u 08:30. Krenuo sam iz NS u 6 sati, jer je sneg iznenadio sve u januaru ![]() ![]() ![]() Elem, posle toga sve pohvale, svi su jako ljubazni, pocevsi i od radnika obezbedjenja, pa do svih zaposlenih u ambasadi. -Uzeo sam broj, predao papire kod gospodina koji je drzao predavanja u American corner u Novom Sadu. Jako prijatan i ljubazan, uzima od dokumentacije sta mu treba, postavlja mi par pitanja i moli me da sacekam malo, za nastavak procedure. -Nakon toga vrsi se placanje(mora ceo iznos u jednoj valuti, dolari ili dinari). -Sledeca stanica davanje otisaka, i nakon toga prozivanje za razgovor sa konuzularkom. -Pocela je razgovor na srpskom, pa smo i nastavili da pricamo na srpskom. Jako prijatna gospodja, sa par osnovnih pitanja(gde bih voleo da idem, sta da radim), nako toga polazem zakletvu, i govori mi da je viza odobrena i zeli mi sve najbolje, mnogo uspeha i srece. Jako su organizovani, i sve ide lagano, vase je samo da uradite sta je do vas i pratite njihova upustva. Moracu da cekam samo malo duze pasos, dok se ne dobijem "bosanski broj", ali to je desetak dana. Plan je u martu-aprilu da idem, nisam hteo nista defitinitivno da odlcujem, dok ne zavrsim sve. Srecno svima ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sto se tice te neprijatnost, zao mi je sto ste po hladnoci cekali vise nego sto je trebalo, ali na forumu su clanovi koji su bili na intervjuu, vise puta pisali da OBAVEZNO po dolasku na kapiju naglasite da ste dosli u vezi lutrije. Tako bi skratili to pocetno cekanje. Iskreno, iznenadio sam se dok sam citao Vas post da ste imali neprijatnosti, jer niko do sada nije imao nikakvih zamerki za ceo proces i osoblje u ambasadi. Sada kada znamo o cemu se radi, ipak vidimo da je u pitanju previd pojedinca a ne sistema. Znaci, jos sa ulice pocnite da se oglasavate sa lutrija, lutrija... ![]() Ovo vise pisem kao napomenu ostalima koji treba da idu na intervju. Srecno svima!
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
||||
|
||||
![]()
Ni sami ne znamo kako docekasmo ovaj dan i jos gore kako provedosmo vreme od 4 ( cetiri ) sata u ambasadi.
Zakazani u 8.30 dosli u 8.20 ulazimo u 9.00. Poziv 1: Predaja pasosa na salteru, sedite i cekajte da vas pozovemo. Poziv 2: Malo bockanja oko predhodne posete US od strane samog konzula nase gore list. Poziv 3: Da nemate slike mozda? ( Cini mi se zaboravio da uzme na pozivu br 1) Poziv 4: Otisci prstiju Sve se ovo odvijalo u nekih sat ipo. I onda, "u Londonu muk" jedno 2 sata. 2 sata tisine, preispitivanja samih sebe, preispitivanja sta smo rekli, sta su oni mislili kad su pitali ovo a sta kad su pitali ono. Mozak kao loptica u fliperu. Dok se mi tako preispitujemo, ja odlazim 7x u kupatilo, 4x pijem vodu i 2x citam pamflet o "obrezivanju zena" i malo mi falilo da uzmem deciju bojanku da bojim. Tek posle svega toga supruga konstatuje da smo sami u Ambasadi sa jos 2 osobe za useljenicku vizu. Nema j1 ni turisticke, ni svih onih koji idu u onaj desni deo od ulaznih vrata. Vreme = 11.30. Mozda su se naljutili ili zaboravili da postojimo. Cistacica pere staklo jednog od saltera dok druga skuplja djubre. Fjaront izgleda. Sta ces cekas i gledas CNN ( glupe li tv stanice ) 11.55 NAPOKON! Nas broj da se javi na salter 3 recimo. U ovom momentu progutah srce koje je polako klizilo kroz levu nozdrvu i vratih ga nazad u pete. Amerikanka. Devojka. Simpa raspolozena i kao uz solju kafe: Cao, cestiteke za ovo i ono! Ide zakletva naglas. Malo pitanja o predhodnih 7 god nase veze pre braka. Malo nase slike, po koji lajk i 1 komentar ( bas ste bili deca na pocetku zabavljanja ). Zatim, cime smo se bavili po povratku iz USA i cime cemo se baviti u USA. Par hi hi ha ha uzdaha i onda ono za sta smo i dosli CESTITAM na izvlacenji I CESTITAM VASE VIZE SU ODOBRENE. ![]() Opet sedi dok vas ne prozove onaj nase gore list da objasni sta i kako dalje. 15 min da se saberem posto sam se 4 sata oduzimao. Pasos rece mozda sutra ne brini zovem te. Krajnje ljubazni svi od kontrole na ulazu do momaka iz odrzavanja ambasade, obezbedjenja i devojke koja je na samom ulazu u deo gde su salteri. Izgleda da smo bili jedini sa foruma i sa lutrjije uopste zakazani za danas. Sve u svemu, ![]() ![]()
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
____________________________ 2014 - 2 prijave, duplo nista 2015 - 2 prijave, duplo nista 2016 - 2 prijave , IZVUCENI - broj 14XXX 25. Maj - poslat DS-260 27. Decembar - Zakazan lekarski 12. Januar 2017. - Zakazan intervju i POZELENELI 13. Januar - Vize u pasosu 04. Mart - ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Čestitke dobitnicima...
Btw, kada ste se logovali na ovu stranicu, nakon što ste izvučeni, a prije samog interview, šta vam je pisalo? https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx U meni je proradio crv sumnje da li sam ovo odradio do kraja... |
|
|||
|
|||
![]()
Nisam ocito citao detaljno forum, pa sam preskocio to za lutriju. I taj momak i ja smo isto prosli
![]() Nemam nijednu zamerku osim te, jer je bilo bas borba na zimi, a i danas sinusi zapuseni ![]() Svi su jako ljubazni i prijatni, i sve to ide kao podmazano sto kazu ![]() Srecno svimaaaaaa |
|
||||
|
||||
![]()
Cestitam i ja i zelim da se lepo snadjete u Cikagu i uopste u USA. Cekamo na jos ovakvih postova.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2018 | Tia | Intervju (interview) - Ambasada | 764 | 25.05.2019 09:46 |
Dv-2017 | adojaro | Prijava na Lutriju | 1428 | 31.03.2018 14:43 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Important Notice about DV-2017 ??? | LJ75 | Uputstva za dobitnike | 38 | 10.09.2016 20:50 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |