![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Drugari,
Danas smo zavrsili lekarski u Smiljanicevoj 22. Mnogo puta napisano, najpre vade krv i dajete urin ( odmah kad dodjete vam daju casicu i odete u wc ) izmere vam temperaturu, predate pasose, kartoncice sa vakcinama ( MMR I TETALPAN/TETANUS), 4 fotografije (5×5cm) i platite 200$ za odrasle , 100$ za decu. Dobijete uput za rendgen pluca u Clinicanovoj, i u Smiljanicevu se vracate nakon sto budu gotovi rezultati rendgena ( u nasem slucaju to je bilo nakon 2 sata). U Clinicanova je sve islo jako brzo. Naravno beba nije isla na rendgen ![]() Vracamo se u Smiljanicevu sa diskovima i cekamo na sistematski. Do tada su vec gotovi rezultati krvi i urina. Sistematski otpocinje odgovaranjem na pitanja kada ste rodjeni, pusac/nepusac, alkohol, operacije, lekovi, dioptrija, neke nasledne ili aktuelne bolesti, terapije,... potom se svlacite, ostanete u vesu, ide merenje pritiska, slusanje srca i pluca, provera refleksa ruku i nogu, merenje tezine i visine, opipavanje ( jajnici i grudi u slucaju zenskog roda), za muske moram proveriti sa muzem pa cu javiti. Zati se obucete, potpisete sve to sto je lekar zabelezio, uzmete kartoncic sa vakcinama i sacekate da oni sve papirice spakuju u kovertu, potpisu je i daju vam kopiju formulara na kom ce biti vasa slika i unete vakcine. To skenirate i sacuvate u nekom cloudu ili usb kako bi vam bilo dostupno u Americi. I lekrski je zavrsen. Sledeci korak je cekanje intervjua. *Vakcine Kako MMR i Tetanus vakcine po US zakonu vaze 10 godina, mi smo isli kod nase doktorke da nam da nalog za tetanus, i primili smo ga istog dana u nasem Domu Zdravlja - BESPLATNO. Za MMR vakcinu smo otisli u Zavod za javno zdravlje u 29. Novembra, 4. sprat, soba 80. Platili 1600 dinara i dobili vakcinu. Sve je bilo gotovo za 5 min. Tu su nam dali kartoncic i upisali vakcine, pecatirali i to nam je bilo dovoljno i validno za lekarski. Beba naravno posto nema jos ni godinu dana, nije naknadno primala vakcine. Vakcinacija u Smiljanicevoj je po meni skupa, 3000 din po vakcini - ali ako ne uspete da to zavrsite u domu zdravlja i zavodu nemate bas puno izbora. Takodje, u Domu zdravlja su nam rekli da obe vakcine mozemo primiti i u Batutu, s tim sto ne znam da li se tamo obe placaju ili samo MMR. Za sada toliko.
Prijava 2014 - Has not been selected Prijava 2015 - Randomly selected DS-260 - poslat 06. Septembra 2016 (za mene i supruga) DS-260 za dete - poslat 12.Septembra 2016(cekali pasos) Lekarski obavljen 29.05.2017. Intervju zakazan za 07.06.2017. |
|
|||
|
|||
![]()
I da,veliko hvala za clanove slucajni_prolaznik i Dukeduki za pomoc
![]()
Prijava 2014 - Has not been selected Prijava 2015 - Randomly selected DS-260 - poslat 06. Septembra 2016 (za mene i supruga) DS-260 za dete - poslat 12.Septembra 2016(cekali pasos) Lekarski obavljen 29.05.2017. Intervju zakazan za 07.06.2017. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Devojka zbog prirode posla nije bila tu, u tom periodu je bas imala posla vani, a ima vec turisticku vizu na 10 godina, tako da nismo komplikovali. Ako nam bude sudjeno, za pet godina ce vreme pokazati ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=moniigor;67423]
Citat:
Provereno 100% |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=tomcha84;67451]
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Koja je država u pitanju?
Da ste vi na mjestu tog službenika u ambasadi, i da vidite da je aplikant boravio u npr. DR Kongo-u preko 150 dana u zadnjih godinu dana, i nije u stanju da dostavi uvjerenje o nekažnjavanju, a od vas to traži procedura i nadređeni, šta bi bi uradili? Mislim da nepotrebno komplikujete. Npr. dole je link za DR Kongo, a ne vjerujem da ima puno gore od toga. Ja sam zadnje 3 godine u Nigeriji, i ako je ovdje (a vidim da spominjete naftu), javite mi se na pp, jer sam već vadio 2x, i sve bude gotovo za 24h. Otherwise, bez uvrede, ali bespotrebno smarate ljude okolo. https://travel.state.gov/content/vis...ountry/CG.html |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=LJ75;67453]Koja je država u pitanju?
Da ste vi na mjestu tog službenika u ambasadi, i da vidite da je aplikant boravio u npr. DR Kongo-u preko 150 dana u zadnjih godinu dana, i nije u stanju da dostavi uvjerenje o nekažnjavanju, a od vas to traži procedura i nadređeni, šta bi bi uradili? Izvini sto te smaram Ja samo sam pobarala sovet jer od KCC nema odgovor a ako ti e tesko da odgovoris pa i ne moras Problem je sto on nije na edno mesto sad e u Malabu , prethodno je bio u Gana, Papau Nova Gvinea , Burma ??? Pitanje mi e kako sve da dokaze za tie zemji? nego saljela firma tamu na roataciju Nema veze nacicu odgovor ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Čisto evidencije radi, i mi smo danas bili na razgovoru u Ambasadi u Sarajevu i odobrene su nam vize. Sve je trajalo oko 1 sat, i ako imate svu dokumentaciju i pare, iskustvo je 'bezbolno'.
Stvarno nemam šta novo da dodam na ono što je ranije pisano. Brinulo me je par stvari prije samog interview-a, ali se na kraju ispostavilo da nije bilo razloga za to. Uglavnom, ovaj forum je super stvar, i može se jako puno informacija dobiti koje su potrebne za procese aplikacije, prikupljanja dokumentacije, razgovora itd. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
I mi smo jutros imali intervju i dobili smo vize. Sve je bilo opusteno. Od 9-11 smo ostali u ambasadi. Ja sam se brinula kako ce beba podneti cekanje, medjutim bilo je jos malih drugara i kutak za decu, tako da se na kraju bunila sto idemo kuci 😊 pozdrav za sve sa foruma!😊 informacije koje smo ovde dobili bile su od velikog znacaja!
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Interviews DV 2018 | Tia | Intervju (interview) - Ambasada | 764 | 25.05.2019 09:46 |
Dv-2017 | adojaro | Prijava na Lutriju | 1428 | 31.03.2018 14:43 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Important Notice about DV-2017 ??? | LJ75 | Uputstva za dobitnike | 38 | 10.09.2016 20:50 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |