ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2017 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.05.2017, 13:58
TinkerbellB TinkerbellB je offline
Član

Datum prijave: 08.09.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Lekarski obavljen

Drugari,

Danas smo zavrsili lekarski u Smiljanicevoj 22. Mnogo puta napisano, najpre vade krv i dajete urin ( odmah kad dodjete vam daju casicu i odete u wc ) izmere vam temperaturu, predate pasose, kartoncice sa vakcinama ( MMR I TETALPAN/TETANUS), 4 fotografije (5×5cm) i platite 200$ za odrasle , 100$ za decu. Dobijete uput za rendgen pluca u Clinicanovoj, i u Smiljanicevu se vracate nakon sto budu gotovi rezultati rendgena ( u nasem slucaju to je bilo nakon 2 sata).
U Clinicanova je sve islo jako brzo. Naravno beba nije isla na rendgen Snimanje traje sve ukupno sa svlacenjem i oblacenjem 5 minuta, a rezultati ( na disku) se dobiju za sat i po, barem je tako bilo u nasem slucaju.
Vracamo se u Smiljanicevu sa diskovima i cekamo na sistematski. Do tada su vec gotovi rezultati krvi i urina.
Sistematski otpocinje odgovaranjem na pitanja kada ste rodjeni, pusac/nepusac, alkohol, operacije, lekovi, dioptrija, neke nasledne ili aktuelne bolesti, terapije,... potom se svlacite, ostanete u vesu, ide merenje pritiska, slusanje srca i pluca, provera refleksa ruku i nogu, merenje tezine i visine, opipavanje ( jajnici i grudi u slucaju zenskog roda), za muske moram proveriti sa muzem pa cu javiti. Zati se obucete, potpisete sve to sto je lekar zabelezio, uzmete kartoncic sa vakcinama i sacekate da oni sve papirice spakuju u kovertu, potpisu je i daju vam kopiju formulara na kom ce biti vasa slika i unete vakcine. To skenirate i sacuvate u nekom cloudu ili usb kako bi vam bilo dostupno u Americi. I lekrski je zavrsen. Sledeci korak je cekanje intervjua.

*Vakcine
Kako MMR i Tetanus vakcine po US zakonu vaze 10 godina, mi smo isli kod nase doktorke da nam da nalog za tetanus, i primili smo ga istog dana u nasem Domu Zdravlja - BESPLATNO. Za MMR vakcinu smo otisli u Zavod za javno zdravlje u 29. Novembra, 4. sprat, soba 80. Platili 1600 dinara i dobili vakcinu. Sve je bilo gotovo za 5 min. Tu su nam dali kartoncic i upisali vakcine, pecatirali i to nam je bilo dovoljno i validno za lekarski. Beba naravno posto nema jos ni godinu dana, nije naknadno primala vakcine.
Vakcinacija u Smiljanicevoj je po meni skupa, 3000 din po vakcini - ali ako ne uspete da to zavrsite u domu zdravlja i zavodu nemate bas puno izbora.
Takodje, u Domu zdravlja su nam rekli da obe vakcine mozemo primiti i u Batutu, s tim sto ne znam da li se tamo obe placaju ili samo MMR.

Za sada toliko.
DS-260 za dete - poslat 12.Septembra 2016(cekali pasos)
Lekarski obavljen 29.05.2017.
Intervju zakazan za 07.06.2017.
Reply With Quote
Staro 29.05.2017, 14:00
TinkerbellB TinkerbellB je offline
Član

Datum prijave: 08.09.2016
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno Hvala

I da,veliko hvala za clanove slucajni_prolaznik i Dukeduki za pomoc
DS-260 za dete - poslat 12.Septembra 2016(cekali pasos)
Lekarski obavljen 29.05.2017.
Intervju zakazan za 07.06.2017.
Reply With Quote
Staro 30.05.2017, 10:12
micicm micicm je offline
Član

Datum prijave: 24.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik KUPARA Prikaz poruke
Cestito! Kao sto sam vas citao nesto ranije na forumu, jel ste se ozenili ili?
Zapravo nisam!
Devojka zbog prirode posla nije bila tu, u tom periodu je bas imala posla vani, a ima vec turisticku vizu na 10 godina, tako da nismo komplikovali. Ako nam bude sudjeno, za pet godina ce vreme pokazati
Reply With Quote
Staro 30.05.2017, 11:25
tomcha84 tomcha84 je offline
Član

Datum prijave: 05.05.2016
US lokacija: New Jersey
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno Zdravo

[quote=moniigor;67423]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture Prikaz poruke

Dobar dan
Jer moze da mi date informaciju vo vrska so ovaj problem .
Jas sam izbrana za DV2018 , no moj soprug radi vo Africi -nafteni platformi , on ide na rotacije 40 dana tamu 40 tuka u Makedoniju . Firma koja radi ima prestavnistvo vo Makedoniju on prima platu tu i tu u Makedoniju e prijaven.
Sad pitanje e dali treba da unosem vo D260 sve adrese koje prestojuval tamu u Afrika so ogleda na to da samo prestojuva po 40 dana i dali treba da imame neki dokument iz policije iz Afrike ???
Da, bice mu potrebno policijsko uverenje iz Africke zemlje gde radi ako je tamo proveo duze od sest meseci, bez obzira da li je u tih sest meseci dolazio kuci ili ne, a u DS260 treba navesi adresu gde je ziveo tamo kao i adresu firme u toj Africkoj zemlji za koju je radio. A najboje je nabaviti uverenje pred intervju.
Provereno 100%
Reply With Quote
Staro 30.05.2017, 16:45
moniigor moniigor je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2017
Nepromenjeno

[quote=tomcha84;67451]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik moniigor Prikaz poruke

Da, bice mu potrebno policijsko uverenje iz Africke zemlje gde radi ako je tamo proveo duze od sest meseci, bez obzira da li je u tih sest meseci dolazio kuci ili ne, a u DS260 treba navesi adresu gde je ziveo tamo kao i adresu firme u toj Africkoj zemlji za koju je radio. A najboje je nabaviti uverenje pred intervju.
Provereno 100%
Firma koja radi je francuska i ima prestavnistvo tu a mekedoniju oni samo salje tamu da rade tamu nema adrese ta firma a sto se odnesuva adrese on nekad je bio na platforimi ili u junglu gde nema adrese sta da radim za to ?
Reply With Quote
Staro 30.05.2017, 18:49
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Koja je država u pitanju?

Da ste vi na mjestu tog službenika u ambasadi, i da vidite da je aplikant boravio u npr. DR Kongo-u preko 150 dana u zadnjih godinu dana, i nije u stanju da dostavi uvjerenje o nekažnjavanju, a od vas to traži procedura i nadređeni, šta bi bi uradili?

Mislim da nepotrebno komplikujete. Npr. dole je link za DR Kongo, a ne vjerujem da ima puno gore od toga. Ja sam zadnje 3 godine u Nigeriji, i ako je ovdje (a vidim da spominjete naftu), javite mi se na pp, jer sam već vadio 2x, i sve bude gotovo za 24h. Otherwise, bez uvrede, ali bespotrebno smarate ljude okolo.

https://travel.state.gov/content/vis...ountry/CG.html
Reply With Quote
Staro 30.05.2017, 20:50
moniigor moniigor je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2017
Nepromenjeno

[quote=LJ75;67453]Koja je država u pitanju?

Da ste vi na mjestu tog službenika u ambasadi, i da vidite da je aplikant boravio u npr. DR Kongo-u preko 150 dana u zadnjih godinu dana, i nije u stanju da dostavi uvjerenje o nekažnjavanju, a od vas to traži procedura i nadređeni, šta bi bi uradili?

Izvini sto te smaram
Ja samo sam pobarala sovet jer od KCC nema odgovor a ako ti e tesko da odgovoris pa i ne moras
Problem je sto on nije na edno mesto sad e u Malabu , prethodno je bio u Gana, Papau Nova Gvinea , Burma ??? Pitanje mi e kako sve da dokaze za tie zemji? nego saljela firma tamu na roataciju
Nema veze nacicu odgovor
Reply With Quote
Staro 12.06.2017, 15:06
LJ75 LJ75 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2016
Nepromenjeno

Čisto evidencije radi, i mi smo danas bili na razgovoru u Ambasadi u Sarajevu i odobrene su nam vize. Sve je trajalo oko 1 sat, i ako imate svu dokumentaciju i pare, iskustvo je 'bezbolno'.

Stvarno nemam šta novo da dodam na ono što je ranije pisano. Brinulo me je par stvari prije samog interview-a, ali se na kraju ispostavilo da nije bilo razloga za to.

Uglavnom, ovaj forum je super stvar, i može se jako puno informacija dobiti koje su potrebne za procese aplikacije, prikupljanja dokumentacije, razgovora itd.
Reply With Quote
Staro 12.06.2017, 16:52
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LJ75 Prikaz poruke
Čisto evidencije radi, i mi smo danas bili na razgovoru u Ambasadi u Sarajevu i odobrene su nam vize. Sve je trajalo oko 1 sat, i ako imate svu dokumentaciju i pare, iskustvo je 'bezbolno'.

Stvarno nemam šta novo da dodam na ono što je ranije pisano. Brinulo me je par stvari prije samog interview-a, ali se na kraju ispostavilo da nije bilo razloga za to.

Uglavnom, ovaj forum je super stvar, i može se jako puno informacija dobiti koje su potrebne za procese aplikacije, prikupljanja dokumentacije, razgovora itd.
Sjajno, cestitam! Da, znam taj osjecaj kad vidis da si se bez razloga brinuo. Proslo je, a sad na pravi posao. Srecno vam!
Reply With Quote
Staro 12.06.2017, 16:57
M&S M&S je offline
Član

Datum prijave: 24.10.2016
Nepromenjeno Intervju

I mi smo jutros imali intervju i dobili smo vize. Sve je bilo opusteno. Od 9-11 smo ostali u ambasadi. Ja sam se brinula kako ce beba podneti cekanje, medjutim bilo je jos malih drugara i kutak za decu, tako da se na kraju bunila sto idemo kuci 😊 pozdrav za sve sa foruma!😊 informacije koje smo ovde dobili bile su od velikog znacaja!
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja