ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Ne-imigrantske vize

Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.06.2017, 16:30
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Kakav odgovor?
Popunis DS160, nakon toga napravis nalog na https://ais.usvisa-info.com/sr-rs/niv platis karticom 160$ i odmah nakon placanja zakazes intervju u terminima koji ti ponudi kalendar i to je to. Druga opcija je da platis u banci naknadu za vizu i cekas par dana da legne uplata, nakon toga se ulogujes opet i zakasez intervju.
Reply With Quote
Staro 17.06.2017, 14:01
Mitkoni Mitkoni je offline
Drug član

Datum prijave: 02.08.2013
US lokacija: Anywhere in USA
YU lokacija: Novi Pazar, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Kakav odgovor?
Popunis DS160, nakon toga napravis nalog na https://ais.usvisa-info.com/sr-rs/niv platis karticom 160$ i odmah nakon placanja zakazes intervju u terminima koji ti ponudi kalendar i to je to. Druga opcija je da platis u banci naknadu za vizu i cekas par dana da legne uplata, nakon toga se ulogujes opet i zakasez intervju.
Zanima i mene takodje ovo povodom ovog DS160 obrasca, gde i kako se popunjava taj obrazac? Razmisljao sam cisto onako da probam da ih pitam za turisticku vizu - imam prijatelja u americi i spreman bi bio pomoci mi, ali ne znam kako uciniti te prve korake sto se tice tih stvari...

Ako te ne mrzi napisi nesto u kratkim crtama sta i kako treba...
Reply With Quote
Staro 25.06.2017, 02:39
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile Iskustvo :)

Zelela bih da vam napisem svoje iskustvo na kontu Turiisticke vize od prosle godine. Brat od rodjenog ujaka se ozenio 28.11.2016 godine u Americi,i ja sam popunjavala DS 160 za ujaka,sestru i ujnu ( za sinovljevu svadbu). Ujak je zaposlen u Rudniku Bakra,ujna ima privatnu radnju,a sestra je bila zaposlena u restoranu brze hrane. Naravno da su sakupili sve potrebne papire koji su bili trazeni ( iz suda o neosudjivanju,i ne vodjenju nikakvog postupka,kopije isplacenih zarada 3 meseca unazad,ugovor o godisnjem odmoru itd.) ( ja naravno nisam podnela zahtev heh,kasnije se pokazalo zasto je to dobro Dobili smo termine ( ja zakazala svima nakon placene fee za B1 vizu) i otisla sam prvo sa ujakom u Ambasadu. Nakon sat ipo vremena provedenog unutra ujak je ODBIJEN iako je posedovao SVU dokumentaciju koja ga veze sa Srbijom,i mora da se vrati. Razlog je bio ( brat je tada bio ilegalno jos uvek tamo i nije obnavljao vizu). Nakon razocarenja da nije dobio vizu,pokusali smo opet u roku od 2 nedelje. Takodje smo sakupili svu dokumentaciju koja je bila potrebna ali nije vredelo ODBIJEN je ponovo ... Ujna je takodje imala svu dokumentaciju koja joj je bila potrebna,i sa njom sam otisla u Ambasadu i zamolila sam da me puste sa njom unutra jel nije znala Engleski uopste ( procitala sam da u tom slucaju je moguce,ali ne mora da znaci posto sluzbenici odlicno znaju Srpski jezik) i sacekala sam je ispred. Proslo je nesto manje od dva sata i ujna izlazi iz Ambasade sa Roze papiricem sva srecna DOBILA JE VIZU (samo zato sto na njenom DS 160 NISAM ubacila brata koji je tad bio ilegalno tamo) ali i zato sto je Preduzetnik i poseduje Radnju svoju. Sestra je odbijena (iako je otisla na J1 vizu i vratila se u predvidjenom roku) Tako da je kod sina na svadbu samo njegova majka otisla
Ja nisam poslala DS 160 za sebe,ispostavilo se iz odlicnog razloga Rekose mi da se viza jako tesko dobija a i posluzila me SRECA na DV 2018
Nadam se da sam nekom pomogla ovim sto sam napisala

Svima zelim Puno Srece

Last edited by SEEUSAIC; 25.06.2017 at 18:47. Razlog: Uklonjen savet koji nije u skladu sa Pravilnikom Foruma
Reply With Quote
Staro 25.06.2017, 03:02
Makica@'s Avatar
Makica@ Makica@ je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.06.2017
US lokacija: Boston,MA
YU lokacija: Srbija
Smile

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mitkoni Prikaz poruke
Zanima i mene takodje ovo povodom ovog DS160 obrasca, gde i kako se popunjava taj obrazac? Razmisljao sam cisto onako da probam da ih pitam za turisticku vizu - imam prijatelja u americi i spreman bi bio pomoci mi, ali ne znam kako uciniti te prve korake sto se tice tih stvari...

Ako te ne mrzi napisi nesto u kratkim crtama sta i kako treba...
Ovde mozete popuniti DS 160 obrazac. Potrebno je da Selektujete prvo Lokaciju ( Gde zelite da se Intervju obavi),i odete na Prvo ponudjeno ispod 'Start Application' (Kao i da pre toga imate potrebnu dokumentaciju https://travel.state.gov/content/vis...t/visitor.html
Ispod vam se nalazi link za popunjavanje DS 160
https://ceac.state.gov/genniv/

Srecno
Reply With Quote
Staro 26.06.2017, 00:35
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@ Prikaz poruke
Naravno da su sakupili sve potrebne papire koji su bili trazeni ( iz suda o neosudjivanju,i ne vodjenju nikakvog postupka,kopije isplacenih zarada 3 meseca unazad,ugovor o godisnjem odmoru itd.)

Rekose mi da se viza jako tesko dobija
Ovo sto si nabrojala uopste nije potrebno i niko to ne trazi. Osim mozda za pare, ali jako retko.

A tek da se "jako tesko dobije viza"? Pa kako od npr 15000 aplikanata, 13500 dobije vizu??
Reply With Quote
Staro 26.06.2017, 01:00
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mveruovic Prikaz poruke
Ovo sto si nabrojala uopste nije potrebno i niko to ne trazi. Osim mozda za pare, ali jako retko.

A tek da se "jako tesko dobije viza"? Pa kako od npr 15000 aplikanata, 13500 dobije vizu??
Tako je..nigde ne pise da treba potvrda o neosidjivanju i privodjenju, takodje nigde ne pise da trebaju da se pokazu primanja i plate
Reply With Quote
Staro 28.06.2017, 15:33
markoni markoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2014
Nepromenjeno

U vezi turisticke vize, ima li neko informaciju na koliko vremena se viza dobija ako se ide preko nekog turistickog aranzmana?

npr nasao sam jednom prilikom ponudu neke agencije 5 dana Njujork ili nesto slicno tome npr.

da li je verovatnoca dobijanja vize preko agencije veca nego ako covek sam popunjava formular DS-160 za tourist visa ?
Reply With Quote
Staro 29.06.2017, 01:00
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Potpuno su ti iste sanse. Dobijes na isti vremenski period kao da si aplicirao van tog aranzmana. Ameri nemaju grupne vize koliko ja znam.
A ako ti se baca 2000-3000 dinara da ti neko popuni aplikaciju ti idi tako. Sve sto unesu u DS160 moraju da te pitaju za informacije. Bukvalno samo kucaju. Do sad sam bar 20 puta popunjavao DS160 prijateljima jer su htli u agenciju da idu, kao da nesto ne pogrese. Ili sire price ovi iz agencije da imas vise sanse ako ti oni popune, sto je totalna glupost. Da je tako naplacivali bi tu uslugu 500 evra.
Reply With Quote
Staro 29.06.2017, 22:28
markoni markoni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.10.2014
Nepromenjeno

ne pitam za sebe u vezi turisticke vize, ali me zanima vase misljenje kakve su sanse da je dobije neko ko:

-ima stan na svoje ime, tj. vlasnicki list

-radi na ugovor o radu vec par godina za platu oko 400 eura (znaci nema posao za stalno)

-moze imati nekoliko hiljada eura na racunu da ponese odsecak stanja na racunu

-nije u braku

-nema dece

-u razgovoru ostavlja utisak stabilne osobe koja nije sklona konfliktima, koja ne laze, korektna je i tolerantna.

Da li su sada sve turisticke vize na 10 godina? ima li na krace vreme uopste da se izdaju?
Reply With Quote
Staro 30.06.2017, 01:31
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Za sanse dzabe pitas, niko ne zna.
St se tice trajanja, bude retko kad na 3 godine, drugarica je skoro dobila na godinu dana, bilo je slucajeva 3 meseca, a prosle godine je jedna devojka dobila na DVE nedelje samo.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
problemi sa vizom, turisticka viza

Pravila pisanja