![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Interviews DV 2018 » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Tea900 ,cestitam ![]() Puno srece i uspjeha zelim u novoj domovini ![]() Imam jedno pitanje vezano za dokumente za intervju.Iscitao sam sav forum,evo neke stvari citam po drugi put.Freetodecide je pitao ambasadu da li potrebni dokumenti sa liste treba da se prevode i dobio je negativan odgovor. Koliko sam ja shvatio treba prevesti samo diplomu i ovjeriti kopiju iste. Zamolio bih te ako imas vremena da mi napravis listu dokumenata koje ste vi nosili ( I da li trebaju kopije),koje originale i sta ste prevodili,a sta kopirali.Ti rece da su tvom decku vratili samo diplomu znaci originali ostaju kod njih?Ili? Evo sta kaze za BiH: ,, Molimo vas da koristite ispod navedenu listu dokumenata koju morate donijeti na razgovor za useljeničku vizu. Dokumenti koji nisu pisani na engleskom jeziku ili bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku moraju biti prevedeni od strane sudskog tumača na engleski jezik. Potvrdu o zakazanom terminu razgovora koji vam je poslao NVC (ne odnosi se na osobe koje podnose zahtjeve za Diversity Visas, vjereničku visu, vizu na osnovu usvajanja ili izbjeglički/azilantski status) Važeći pasoš koji vrijedi duže od šest mjeseci od vašeg namjeravanog datuma ulaska u Sjedinjene Države. Dvije fotografije u boji svake osobe koja podnosi zahtjev za vizu (5 cm x 5 cm, ili 2 inch x 2 inch). Molimo vas da pogledate ovdje kako fotografija mora izgledati. Potvrdu o popunjenom formularu DS 260 Zahtjev za useljeničku vizu koji ste elektronski popunili na ceac.state.gov/iv. Orignalni rodni list Originalne ili overene kopije izvoda iz matične knjige rođenih za svu decu glavnog podnosioca predstavke (čak i ako on ili ona ne prate). Ukoliko ste oženjeni/udati: Originalni vjenčani list. Ukoliko ste prethodno bili oženjeni/udati: Orignalna presuda o razvodu braka prevedena na engleski jezik ili smrtni list supružnika Ukoliko imate 16 godina iIi više: Originalo policijsko uvjerenje o nekažnjavanju iz zemlje u kojoj trenutno živite I svih zemalja u kojima ste živjeli duže od šest mjeseci nakon vaše šesnaeste godine. Ako se sve dole navedene stavke odnose na vas, morate donijeti najnovije policijsko uvjerenje o kažnjavanju. 5. Ako ste stariji od 16. godina; 6. Ako imate policijsko uvjerenje o nekažnjavanju izdato prije više od godinu dana i 7. I dalje živite u zemlji u kojoj je izdato to policijsko uvjerenje o nekažnjavanju. Originalno sudsko uvjerenje o nekažnjavanju da se trenutno ne vodi sudski proces protiv vas Vojna obaveza ili učešće u oružanim snagama: Uvjerenje o služenju ili nesluženju vojnog roka iIi u oružanim snagama. Sve osobe rođene nakon 1987. godine, a koji su državljani Bosne I Hercegovine ne trebaju donositi ovo uvjerenje.(Ja sam rodjen 1994,znaci to meni ne treba) Kao dodatak već navedenim dokumentima, podnosioci zahtjeva za DV trebaju donijeti: Informacije o terminu razgovora odštampane iz “Entrant Status Check” na web stranici E-DV website. Originalne dokumente koji pokazuju da se kvalifikujete za program bilo diplomom završene četverogodišnje srednje škole ili imate dvije godine relevantnog radnog iskustva u posljednjih pet godina netom prije podnošenja zahtjeva za vizu, jednu kopiju I prevod na engleski jezik (ovo se odnosi samo na glavnog podnosioca zahtjeva za vizu, više informacija možete pročitati ovdje). Gotovinu u iznosu od $330 za taksu za Diversity vizu. Hvala unaprijed i veliki pozdrav!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pozdrav Rufus, Kontaktirala sam ambasadu i potvrdili su mi kako je za intervju u Sarajevu potrebno da se prevede jedino najvisa diploma koju smo stekli. Nadam se da ce ti ovo pomoci rijesiti tvoju dilemu ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pozdrav Ljubicice87🙂 Hvala mnogo na pomoci 👍 ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nikad nije kasno,mnogo ste mi pomogli 👍🙂! Sretno i vama i mnogo uspjeha u USA! |
|
|||
|
|||
![]()
Drugari, evo za početak da počnem s onim "pozelenili smo". 😊
Juče smo obavili intervju u ambasadi u Sarajevu i proteklo je kao i kod ostalih, i kako smo se nadali. Evo detalja.... Intervju zakazan za 14:30. Stižemo u Sarajevo ranije, napravimo jedan djir i nekako nemamo tremu. Ustvari, ne razmišljamo pretjerano o intervjuu ili bar tako mislimo. Ispred ulaza smo u 14:00. Obraćamo se obezbjedjenju ispred, predstavljamo se i kažemo što smo tu. Čekamo koji trenutak a onda izlazi drugi čovjek iz obezbjedjenja i poziva suprugu i jedno dijete unutra na bezbjedonosnu provjeru. Onda sin i ja i unutra smo. Čekaonica, par šaltera, stolice, tv i čekanje. Jedan par sa djetetom je prije nas i prolaze svu proceduru.... dokumenta, plaćanje, razgovor. Sve se odvija na tri šaltera. Čestitke od konzula i sreći kraja nema... Odlaze.... Onda mi. Pozivaju nas, prilazimo sve četvoro. Ljubazni i službeni. I.... "Dobar dan, molim Vas ( obraća se službenica supruzi koja je nosilac papira ) Vašu diplomu original i prevod". Hladan tuš. Prvo pa nemamo. Tj. nemamo prevod. ( ovdje bih spomenuo pored našeg propusta i lošeg rezona, Rufusov glas negdje u dubini svijesti, koji smo kasno vidjeli. Da treba prevod Rufus, u pravu si bio. I to samo diplome. ![]() E lijepo smo počeli, nema šta ali ne bi oni bili to što jesu da nas odmah ne razoružaše riječima bezbrižnim.... Nema problema rekoše, idemo dalje, ovo ćete nam dostaviti naknadno. I to rekoše možete i za mjesec ako želite ali u vašem je interesu što ranije i može neko to za vas donijeti da ne putujete toliko opet. Kamen sa srca ljudi.... Sve ostalo je ovlaš pregledano, čisto da je sve tu, plaćamo, odlazimo do konzula, pet minuta razgovora i čestitke. "Srećno u Americi" Vize dobijamo nakon dostavljenog dokumenta i to je to. Dakle Rufus, pitaj još šta želiš, tu sam 😉 A mi.... malo predaha od svega zasad. Živjeli ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ja ne znam kako smo to preskočili, svašta. Nisam bar sedam dana svraćao na forum, sve skoncentrisan na peti i eto... kako god, sve se dobro završi i to ćemo dostaviti. Tebi želimo sreću u martu i samo relax. ![]() Sve je jednostavno i opušteno. Pogotovo kada imaš prevod diplome ![]() Živ bio! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Mnogooo mi je drago ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV-2018: Školovanje | SEEUSAIC | Prijava na Lutriju | 10 | 24.03.2021 22:14 |
Pomoc oko DS-260 DV-2018 | simbad | Uputstva za dobitnike | 210 | 22.07.2018 12:47 |
Interviews DV2017 - Concise Version | Magelan | Intervju (interview) - Ambasada | 80 | 27.09.2017 15:05 |
Interviews: I-134, Affidavit of Support (Macedonia) Instrukcije i Pojašnjenje | SEEUSAIC | Intervju (interview) - Ambasada | 1 | 08.02.2017 20:18 |
Interviews DV2016 - Concise Version | sfsgagi | Intervju (interview) - Ambasada | 52 | 25.04.2016 00:28 |
![]() |