![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Drustvo,imam jedno pitanjce
![]() https://www.cardpool.com/ To su one 'gift' kartice,e sad da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako ovo funkcionise? Na primer uzmemo https://www.cardpool.com/buy-macys-gift-cards I sa tom karticom mozemo da kupujemo u svim Macy's radnjama sa popustom na celokupan iznos koliko je naznacen na kartici? Kako ovo funkcionise? Da li je sistem isto kao kod nas? Na primer imam karticu nekog super marketa,i na celokupan iznos imam popust od 10% na primer? I njima se ujedno i gradi kreditna istorija ili ne? Hvala na objasnjenju ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Poenta gift card-a je sledeca: hoces nekome nesto da kupis za rodjendan u Macys-u ali ne znas sta tacno ili koji broj pantalona. Kupis onda gift card sa odredjenim iznosom i taj sam kupi sta hoce i "plati" tim gift card-om za koji si ti vec njima dala novac. Gidt card tu dodje samo kao potvrda da je unapred placeno. Ne moze ga zameniti za novac.
Giftcardgranny je jos jedan sajt koji prikazuje ponude vise razlicitih prodavaca i dosta njih je na popustu. Fazon kod kupovine "discounted" gift card-ova je sto mozes da kupis, na primer, karticu za Macys u vrednosti od $100 a platis je $90. To je usteda od 10%, nema dodatan popust pri kupovini. To nije kreditna kartica i ne gradi ti nikakvu istoriju. Macys ima svoje kreditne kartice u ponudi koje uticu na kreditnu istoriju ali ti verovatno nece tek tako dati ako vec nemas dobar skor. Sa tim karticama imas dodatne popuste ili free shipping. Ja sam prvi put pri kupovini kozne jakne od $180 u Macys-u otvorio tu karticu, davali su popust na jakne plus jos 20% pri otvaranju kartice pa sam jaknu platio $70. Kada potrosis $500 imas besplatan shipping na sve sto porucis preko njihovog sajta bez obzira na visinu racuna. Zaboravih: ne znam da li si vec pronasla sve informacije, ali za startovanje kreditne istorije je najbolje da uzmes "secure credit card", i za nekih 5-6 meseci ces imati pocetni skor. Ja sam sutradan od dolaska otisao u Bank Of America i otvorio tekuci i secure card (ne daju sve banke, WellsFargo daje). Treba ti pasos i jos jedan dokument, mozda neka VISA/MasterCard iz Srbije ili vozacka dozvola (srpska) [ne treba social security # niti green card - imas vizu u pasosu koja ga menja]. Treba ti i adresa na koju ce ti poslati kartice ili izvode, ali to mozes da menjas kad hoces. Dao sam $500 kao "zalog" i tako je krenula moja kreditna istorija. Last edited by zhywojeen; 10.04.2018 at 23:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Savet za ljude koji tek dolaze u Usa u vezi gradjenja kreditnog skora...
Postoji mogucnost uzimanja Secured loan od banke za odredenu namenu-npr za kola.Na taj nacin se nesto brze moci izgraditi pristojan kreditni skor,naravno uz uzimanje i secured kreditne kartice-nevezano za loan. Ja cu vam navesti moj primer: Uzet Secured kredit za kola (polozen u banku depozit 3000$,za isti iznos za koji se trazi kredit -First State Bank Central Texas) na 24 meseca-rata 130$ mesecno. Kamata je skoro zanemarljiva.Po isteku npr 24 meseca uzimate svoj novac nazad. Na taj nacin imate dve kreditne linije koje ulaze u kreditni skor (Secured loan i Secured card) i nesto brze krece gradnjenje istog. Ako idete sa supruznikom,dopisati na ugovor sa bankom i supruznika-na taj nacin oboje krecete sa gradjenjem skora. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() https://www.creditkarma.com/ koje kartice su najpovoljnije. Inace jako dobar sajt. ![]() https://www.creditkarma.com/credit-cards/no-credit Hvala vam ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sacekaj da stigne SSN, a onda nazad u banku, ili online, da podneses zahtev za kreditnu.
|
||||
|
||||
![]()
Hm...to je cudno, jer ja sam sve (debit and secure credit) odradio u istom trenutku a sa sobom sam imao samo pasos. To mi je bio "dan 2" u US.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bas pre neki dan kolega jedan mali, Tajlandjanin, pokazuje tu BoA kreditnu karticu, I nije mi bilo jasno Kako je dosao do nje jer nema SSN. “Dali mi” ![]() Sto bi Ameri rekli, ovo je pravi “Game Changer” ![]() ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |