![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
S obzirom da cu samo navesti srednju skolu koju sam zavrsio, ne i faks na koji jos uvek idem. |
|
||||
|
||||
![]()
Zdravo ljudi
![]() Da li bi nastao neki problem ako sam u prijavi za lutriju u polju Course of study stavio recimo Social and Linguistics (posto sam zavrsio drustveno jezicki smer gimnazije) a sad u obracu ds-260 stavim u to polje Grammar school, ili obratno jer se ne secam sta sam napisao kad sam se prijavljivao za lutriju? Znam samo da sam stavio High school diploma, i u prijavi i sada. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Procedure na sajtu i dalje navode koverte. To valjda vise ne salju...?
Koji su koraci nakon sto se dobije case number za DV-2019? - DS 260? Do kada mora da se popuni? https://travel.state.gov/content/tra...plication.html - Dokumentacija: zvanicno se trazi https://travel.state.gov/content/tra...documents.html Izvod iz maticne knjige rodjenih? Potvrda iz MUP/Sud? Diploma? - Lekarski: imaju one ovlascene klinike. Da li treba nesto posebno osim pasos i novac? Karton o vakcinama? - Intervju: kapiram da zakazu termin na osnovu DS-260? I to se dobija na mail? Last edited by S a l e; 20.05.2018 at 22:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima
dobio sam mail sa case no. za sad jos cekam sa popunjavanjem DS 260 ja sam nosilac za mene, suprugu i cerku... citam ovaj forum vec neko vreme ali evo sad i da se prijavim i da podelim svoje ushicenje i brige sa svima vama. naime najveci problem ce biti novac naravno jer sve ovo mnogo kosta koliko sam do sad na forumu citao, jer ja taj novac nemam... potrudicu se da nabavim sto vise i da ipak istrajem u tome da odem tamo i da radim i ja i supruga za nasu cerku i da joj pomognemo da ima sto bolji zivot. vec sam naisao na prve probleme i informacije od ljudi koji su tamo i kod kojih bi najverovatnije trebali da odemo... -pasos nam istice i moram prvo njega da menjam da ne bih dolazio u situaciju da menjam DS-260 zbog broja pasosa. -imam samo original diplome o zavrsenom maturskom i original svedocanstva sa IV godine a ostale su mi overene kopije davne 94... vojnu knjizicu nemam a sluzio sam vojsku 94-95. to bih verovatno pokrio sa potvrdom iz vojnog odseka- ako neko ima komentar molim Vas da ostavite komentar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-dovoljne ce biti najobicnije kopije -dovoljna je potvrda; moja je isto bila prilicno stara, cak nisam siguran ni da sam je predao; vojna knjizica ti ne treba generalno, sve sto valja - kosta; ovde je samo mnogo vece trziste i zdravija borba, pa si prilicno siguran da ako je dosta skuplje i vredi vise; isto tako i sa emigracijom - kostace, ali trebalo bi da vredi; ako je novac problem, drzi se odlaska kod nekog, umesto najma stana; generalno, svi zele nekome da pomognu, samo nije sigurno da imaju vremena i prostora za tako nesto |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala Slučajnom prolazniku na informacijama.
danas sam već bio do mupa i podneo yahtev ya nove pasoše tako da će to biti rešeno za par dana. shvatio sam na forumu da postoje redni brojevi a moj je oko 4500. da li je bolje sto pre opuniti DS 260 ili ne? negde sam na forumu pročitao da popunavanjem Ds 260 mogu da odredim kad će biti intervju ili pregledi i da u zavisnosti od vremena popunjavanja DS- a yavisi kad ću stići na red. ako je tako da li možete da mi objasnite kako to radi i koji je vremenski period u pitanju na koji bih trebao da računam... prolazniče... hvala jos jednom Last edited by Vladica05; 21.05.2018 at 19:40. Razlog: dopuna posta |
|
|||
|
|||
![]()
Ako ga popuniš odmah, možeš da očekuješ termin u novembru ili decembru. Čak i da ga pošalješ u avgustu, neće ti se ništa promeniti. Ako ti je to mnogo rano, sačekaj, pa ga šalji kasnije.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!
Popunjavam DS obrazac i imam nedoumice oko zaposlenja... Čitao sam sve na forumu, i video sam da savetujete da treba da se upiše samo sve iz radne knjižice. Međutim, kad sam ja sabrao svoje godine ispada da za 10god od diplomiranja imam samo godinu dana staža u radnoj knjižici. Na listi nezaposlenih sam skoro osam godina, ali imao sam razne angažmane u svojoj struci, kao i drugoj srodnoj struci. PA sad ne znam šta da napišem, da li neko ima savet? Da li sam nezaposlen- pa onda u komentaru da upišem radio sam honorne poslove svih ovih godina u svojoj i srodnoj struci? ili ako postoji opcija da upišem da radim kao freelancer 8 god? Bez obzira što sam na listi nezaposlenih, mada to kao kod nas nije ni od kakvog značaja, odnosno ne piše u radnoj knjižici da si nezaposlen. Meni u radnoj knjižici pise samo jedna godina staža i to pre 9 godina. Ne znam da li je neko imao sličan slučaj, znam da jeste ali kod mene će ispasti da skoro ništa nisam radio po podacima iz knižice, tj da sam radio jednu god od deset... Znam da kao nema uticaja na vizu jer imam srednju školu kao uslov, i fakultet, ali opet... i još na pitanje do you have other occupations - da li tu treba da navedem iskustvo u toj drugoj oblasti? i jošjedno pitanje, ako posaljem DS260 npr danas/sutra a slučajno dobijem neki posao za 15ak dana, da li onda treba njima da javljam i da menjam podatke? Ne znam koliko to utiče na brzinu toka procesa u ovom trenutku I uopšte u kom roku je potrebno javiti ako se nešto promeni, npr zaposlenje, bračni status i sl? Hvala puno!! Moj broj je 2019 8xxx Pozdrav svima i srećno ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Prva Prijava za DV 2017 - Nista Druga Prijava 30.Oktobar 2016 2.May.2017 -Selected ![]() Case Number : 2018EU000091** DS 260 poslat 30 Maja 2017. Lekarski pregled : 01.02.2018. Interview : 07.02.2018. (odlozen za Mart) My Greeeeen Day : 12.Mart 2018. ![]() Viza u Pasosu : 16.Mart 2018. ![]() Landed in Boston 26.06.2018. ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV-2018: Školovanje | SEEUSAIC | Prijava na Lutriju | 10 | 24.03.2021 22:14 |
Lutrija za Zelenu Kartu DV-2018 Prijavljivanje | GrujaSM | Prijava na Lutriju | 994 | 20.11.2017 16:49 |
Lutrija za Zelenu Kartu DV-2018: Instrukcije | SEEUSAIC | Prijava na Lutriju | 3 | 31.10.2016 20:25 |
![]() |