![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Neko je prilagodljiv, neko nije... Ne moze se globalizovati i reci "Ameri" ili pak "nasi"....jer ako krenemo od "nasih", navescu ti 1001 primer najneprilagodljivijih "nasih" ljudi koje sam u zivotu video....kako u Srbiji, tako i ovde. |
|
|||
|
|||
![]()
ni ja se ne slazem sa tim bajkama u vezi nasih u inostranstvu kao nekakvih toboze super snalazljivih ljudi. snalazljivi su da porezive to jeste, ali to po meni uopste nije nekakav uspeh. za 10 godina u USA ja sam upoznao samo nekolicinu stvarno uspesnih koji su napravili velike pare, i to se mogu nabrojati na prste jedne ruke. ostali zive manje vise paycheck-to-paycheck, i mozda uspeju da steknu neku kinticu koja im u principu ne moze resiti nista bitnije......zato ako je pojam "snalazljivosti" puko prezivljavanje, onda smo stvarno mnogo snalazljivi. sve ostalo je u domenu mitova, kao epske narodne pesme o Boju na Kosovu i Marku Kraljevicu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ma ta srpska udruzenja u americi, pocev od crkve su plac majke bozje, jad i beda.....skup nekakvog polu-sveta, primitivnog, izgubljenog u vremenu i prostoru, ljudi koji ne pripadaju nigde! cak ni druge i trece generacije Srba, iako su rodjeni i odrasli u Americi, razmisljaju i govore na Engleskom, a pri tome se busaju u grudi kao nekakvi veliki Srbi, su zapravo individue bez pravog nacionalnog identiteta. u vecini slucajeva nisu nikada ni bili u Srbiji, ili ako jesu to je bilo jednom-dva puta preko letnjeg raspusta.....njihovo Srpstvo se svodi na to sto znaju da igraju kolo, i za to im svaka cast, jer omladina njihovog uzrasta u Srbiji cak ni to ne zna, u danasnje vreme cak ni u unutrasnjosti, ali tu se otprilike i zavrsava veza sa nasom "kulturom". to pricam o ovima koji su tamo rodjeni, znaci vise Amerikancima...a ovi koji su dosli iz Srbije izgledaju svi ko da su klonirani, i sto rece jedan mladji serbian-american, kad odes u nasu crkvu, na neku proslavu, vidis gomilu muskaraca u crnim koznim jaknama, koji pogrbljeni sede za stolovima, i izgledaju sumnjivo, citat: "like they're about to do something ilegal"! LoL
ko zna o cemu pricam shvatice.... inace klasika na nasim skupovima je da vas oderu jos na ulazu....ufur kosta od 15-20 dolara, a da pri tome ne dobijte bukvalno nista....ni parce hleba...sve drugo unutra se placa odvojeno, i cene nisu ni malo jeftine....dok recimo kod grka, kod kojih sam bio na slicnim okupljanjima, ulaz je simbolicnih 2 dolara, i jos pride dobijete i hranu i pice....znaci neprevazidjeni smo likovi...... |
|
||||
|
||||
![]()
@dreamerns
Citat:
Citat:
I koliko se ne slazem da treba istu pripadnost kriti, toliko je ne treba ni na sav glas spominjati. Citat:
Citat:
Odmah cu napomenuti da mi nije namera da ulazimo u bilo kakve rasprave vec da cisto napomenem da, ma koliko neka tema zvucala potresno ili ne, trebamo svi naci vremena da svoj tekst jos jedanput procitamo. Makar, samo da obrisemo podrugljive reci koje novim clanovima foruma, a i starijim mogu zvucati odbojno i uvredljivo. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Naravno, a kako ja vidim na odlicnom smo putu da i ovo "udruzenje" sje.emo a da se jos nije ni oformilo. Pa ovde nas je bar sve sakupila ista stvar/interes pa opet ne moze bez svadja.
Stvarno mi niste jasni, a nije mi ni interesantno da citam prepucavanja i rasprave bukvalno niokocega (ako neko misli da se ovo pise odvojeno nemoj da propusti priliku da se posvadjamo). Sve se svodi na to sta je neko video/cuo/doziveo i uvek ce biti nekoga koji je sve to isto... samo suprotno. Nema veze sto je suprotno, ali zasto mora onaj drugi da bude glup, budala, idiot, lazov... sta god. Nisam ja sad neki pacifista ali u zadnje vreme samo gubim vreme citajuci mnoge postove. Sta dobijamo time, jel nekome satisfakcija ako neko prestane da dolazi ili postuje na ovom forumu? Upravo to je pocelo da se desava i stvarno je glupo, pa ko ne voli da cita npr. Kolju, Zanu, Taji, Siberiana, Dreamera, mene neka ili preskace ili koristi ignore user opciju. Ovo je forum, nije grupna terapija da svako svakoga ohrabruje i podrzava ali nije ni sudnica ili linc. Stvarno bih voleo da se prepucavanja smanje ili bar okrenu u neku zajebanciju. Na granici smo da neke svadje cak predju u nacionalne a onda tek ode sve u qrac! Nije resenje ni brisanje postova ili banovanje clanova, neke stvari zauvek ostaju ![]() Just my 2¢
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sto se spiska tice, slobodno ga procitaj...smesan je maksimalno, Na toj listi nisu imena (npr. Petar Petrovic), nego (srbin Petar Petrovic, srpkinja Mileva Milevic itd...). Osoba kojoj je to toliko bitno, da pored toga sto je nazvao sajt unija srba i napravio spisak "Svi srbi sveta", mora jos da napominje svakog od njih da je srbin....ta osoba jeste mentalno poremecena...i sa punim pravom kazem i dalje da je moron. Citat:
Postojali su veliki komunisti...to su isti oni ljudi koji su kasnije postali veliki Srbi i cetnici...kao i veliki Hrvati, kao i veliki bilo sta.....ustvari su jaaako mali, ali nema veze. Jednostavno, nemam nista protiv da bilo ko istice svoj nacionalni identiet koliko hoce. Ja nisam rekao da ga moji rodjaci kriju....samo ne misle da su zbog svog identiteta bolji od drugih...niti da je neko dobar ako je srbin...a hrvat ne valja. Ko god tako razmislja, za mene je moron...i ja to govorim bez pardona. Ako pak mislimo da treba da pazimo na svoje reci, e onda treba i da pazimo kakve linkove bacamo ovde. Na to isto moze neko odavde da se uvredi. Takodje, mozda nije lose definisati i sta podrazumevamo sa "nasi". Ja sam podrazumevao ljude sa nasih prostora...a neko mozda je mislio o nacionalnoj pripadnosti.... Takodje mislim da smo daleko otisli od teme :-) |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li USA nudi neku socijalnu pomoc (nekom)? | pence | Vaša strana | 115 | 25.02.2014 20:15 |
![]() |