![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
A dal' se u Americi moze ziveti bez kredita?
Za sta bi mi trebao kredit ako za kola imam a za normalan zivot uspevam da zaradjujem. Kucu ne zelim da kupujem na kredit vec npr. skupljam godinama i onda kesiram sve. Prednosti i mane ovakvog razmisljanja i mozda funkcionisanja? Do sada nikada nisam hteo cekove (da ih ne bih pustao na odlozeno), dozvoljene minuse i kreditne kartice (samo debitne). Dal' je tako moguce ziveti i u States, ne vidim zasto ne bi bilo?
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
||||
|
||||
![]()
Ako može kod nas onda može kod njih sigurno jer Amerika je sinonim za kapitalizam a u kapitalizmu ako imaš pare sky is the limit. I ja sam takav čovek, ne volim da budem ničiji rob pa zato kupujem samo ono što mogu da uzmem za keš, ako to ne mogu onda i ne uzimam.
Filozofija je svuda po svetu ista i važi i za SAD. Ako imaš lovu ne treba ti nikakva kreditna istorija ili šta već. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znaci nije u pitanju sta ti hoces ... mislim ja u zivotu nisam zajmila novac a kamoli dizala kredit... a sada ovde morash to fiktivno da radish da bi ti se stvorilo to neshto shto se zove credit history. Pazi cak i kada hoces da iznajmis stan u nekom boljem kraju moras da prilozis credit history. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, ovo sam vidio na craig list, kod dosta stanova da ih rentas provjeravaju ti credit history, i ako sam dobro upraito to bi trebalo da kosta oko 35 $.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
ne nego oni hoce da ti naplate to shto oni moraju da obave... a to je provera kreditne istorije... nemojte se zacuditi ako naletite na raznorazne fee-ove koje morate da placate... npr move in fee, sales fee svashta neshto fee
![]() navikne se covek na svet |
|
|||
|
|||
![]()
Sto se klima tice, na Floridi su sve centralnog tipa prosto zato sto je to ovde nasushna potreba. Samo mobilna naselja (chitaj sirotinja) imaju tzv wall units.
O kreditnim izvestajima je dosta receno i sve je tacno, a ako imate neka pitanja mogu vam pomoci oko demistifikacije istih jer sam godinu i po dana shtampao kreditne izvestaje za Equifax (jedan od 3 kreditna biroa) pa sam video na 1000 izvestaja. |
|
||||
|
||||
![]()
Hej Lucky - hvala ti, taman sam se pitala kako da srocim to za klime
![]() Struja - ja trosim za uredjaje i frizider i placam od $50 do $70 mesecno (svaka dva meseca). Amerikanci trose struju ali ne za klasicno za grejanje kao sto se to radilo u Srbiji. Postoje drzave sa umerenom klimom gde to mozes sebi da priustis ali uglavnom ne, tako da kad Dreamer trazite sledeci stan, birajte grejanje na gas. Ja ne savetujem everything included in rent, vec samo water and trash. Vise o struji ovde. Sto se kreditne istorije tice, ja se tu ne bih opterecivala previse osim sto sve treba da se placa na vreme i da se ne otvaraju bespotrebne kartice. Lucky ce o tome bolje. Mislim da je jedan od vaznijih parametara ratio dozvoljene kreditne linije i iskoriscenja, odnosno koliko su kartice napunjene. Ne postoji odredjena taktika da utices na svoju istoriju, osim kao sto rekoh da se ne zaduzujes van svojih mogucnosti i da placas na vreme. Ja suprotno od izrecenog, smatram da department store karte kao sto su Best Buy i Old Navy dobre za pocetak da se gradi nekakva istorija... ali bez preterivanja jer su njihovi interesi visoki te je dobro placati ceo iznos na kraju meseca, ali nekad ih pusti i da nesto zarade ![]() Dalje za credit history - Lucky ce to opet bolje, ali nista nije permanent. Bilo bi i suludo da jeste, jer sta ako ti neko ukrade identity a tebi to stoji zauvek? Istorija se popravlja ili pogorsava tokom vremena, i ako ne gresim record je za 7 godina tako da i oni koji bankrotiraju je opet grade (kako bi inace Donald Trump poslovao hihihihhii evo mu korporacije opet odose u propas' ![]() Eto...samo polako ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Sve zavisi od slucaja do slucaja... Zana ... sada u ovakvoj krizi prodavci se ponasaju drugacije... tako su ovi nasi prijatelji ... (zelenasi todje) dobili auto za 0% interesa... a to im je prvi auto na kredit i pride imaju kredit za nameshtaj... a ovde su godinu dana... naravno da su unishtili kreditnu istoriju jer su imali 15+ inquiry za mesec dana... tj. neko im je preko 15 puta proveravao kredit... ali su uspeli da izvuku ono sta su hteli
|
|
|||
|
|||
![]()
Sto se kreditne istorije tiche sve je lepo objashnjeno ovde http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=213
Znaci, svezhi emigranti, samo pratite uputstva odatle i nema da omanete Nemojte se previse cimati oko credit reporta. Sve placajte na vreme i samo malo strpljenja jer vas potencijalni kreditori gledaju kao "finansijsku novorodjenchad" - da se tako eksplicitno izrazim ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ovde nema onih klima koje imamo mi u Srbiji (dvodelnih)....to je ovde 23 vek. Ovde su ti svi jos sa onim tzv. window unit....mogao si ih videti osamdesetih godina kod nas....nazalost, ovde ti je jos to high tech. Sto se grejanja i hladjenja tice, srbija je 23 vek za ameriku. I kome god to da spomenes, kaze ti "stare su zgrade"....mislim....kakve to ima veze...stare su i kod nas, pa turimo klimu. ETO IDEJE ZA POTENCIJALNI BIZNIS
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
FLORIDA - "The sunshine state" | Lucky | Lokacije u USA | 242 | 09.02.2024 11:52 |
"Hocu i ja u USA - AV-AV-AV" | xeg | Vaša strana | 15 | 02.03.2011 13:05 |
Stavka "Higest level of education completed" | steficacvek | Prva koverta | 25 | 01.02.2011 16:59 |
Polja "In care off" i "District/County/Province/State" | Marko | Stare teme | 1 | 02.12.2005 00:05 |
![]() |