![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Samo za karticu, ja imam racun samo u BoA, a 4 razlicite banke za kartice.
|
|
||||
|
||||
![]()
Bas gledam Credit Score i vidim da moram pod hitno da uzmem jos jednu ili dve kreditne kartice.
Da li ima neko predlog za dobru kreditnu karticu? Imam racun u Wells Fargo i njihovu secured credit card (jos uvek ![]() Da li je neko uzimao Credit One karticu za Walmart? Kartica ima 2-3% povrata kad se pazari u Walmart-u. Interesuje me koliko se placa provizija za transfer novca kad pokrivam potrosenu sumu na ovoj kartici? Kad prebacujem pare sa racuna na karticu u Wells Fargo banci, ne placam nikakvu proviziju. Znam, reci cete da procitam... Procitao sam, ali mi ni dalje nije jasno sta su hteli da kazu. Jos uvek sam gastarbajter pocetnik ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Imam ja Walmart karticu, pisao sam na prethodnim stranama o svim karticama. Synchrony banka izdaje, tj sad treba da pocne da je izdaje Capital One, ne Credit One. Povrat je na pick up i na online 5%, sto je sad mnogo bolje nego pre, a kupovina u radnji je 2%.
Nemas proviziju nikada za prebacivanje, vezes svoj bankovni racun, unese se routing number i account number i to je to, nakon toga se prebacuje samo. Pazi samo sa uzimanjem kartica, najbolje bi bilo prvo da proveris da l si predkvalifikovan na tim karticama da ti ne bi dzabe stavljali hard inquiry a ne daju ti karticu. Koliki ti je sad kreditni skor? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hvala na informaciji.
Generacija DV2018 ![]() Ubi bene, ibi patria ![]() Last edited by Svenson; 05.10.2019 at 02:01. Razlog: add text |
|
|||
|
|||
![]()
Walmart mi dva puta sam dizao limit, sa 500 na 700 pa na 1400 za manje od 3 meseca, TJ maxx sa 200 na 600 posle 3 meseca i Amex sa 1000 na 2500 za 2 meseca. Tako da za 6 meseci do godinu dana moze da se dobro nabudzi kreditni skor i limiti. Samo da sam znao da prvo proveim da li sam preapproved za kartice, dzabe sam nabio par hard inquiries
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
WF ima online credit score u svakom momentu.
A uzima ga od Experiana. Imas aplikaiju downloadujes i ne cekas nikakve izvode iz banke.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inace, Transunion mi je spustio skor za 4 boda zbog Dillard's-ove kartice. Videcemo koliko ce trebati vremena da se vrati na prethodno stanje. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Vrlo brzo ce se vratiti. Credit Karma daje samo dva skora, Transunion i Equifax, ne daje Experian. Experian moze da se registruje besplatno na njihov sajt i izbacuje besplatno skor.
A onda ide milion varijacija od banke do banke Fico skorovi i Vantage score. Ja na Amexu imam Fico isti koji je u BoA, na Walmart kartici drugi, na Capital One treci, na TJ Maxx daju Vantage score itd itd. Naravno mozete za dz jednom godisnje iz svakog biroa da dobijete besplatno izvestaj po zakonu. Na Transunionu kad se napravi nalog trazi kreditnu karticu, ja sam mislio samo za verifikaciju indentiteta, medjutim olosi mi skinuli 25$ kao mesecnu pretplatu. Vratili su mi posle par dana kada sam se zalio, ali to rade svima pa ako prodje prodje. Ne pise uopste da ce bilo koji iznos da ti skinu niti sa strane ne stoji da placas nesto. Cak su i neku kaznu platili za to ali i dalje teraju tu praksu. |
|
|||
|
|||
![]()
Sta ste uradili sa tekucim racunima u Srbiji? Da li ste koristili Americke platne kartice kada se vratite u SRB?
Da li ima nekakve veze oko poreza /taksi ako uplatim tipa 100.000 din na karticu u Srbiji i nju koristim za placanje dok sam tamo? Pitam jer sam procitao da se sve to treba prijaviti kada se fajluju takse
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |