![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
@AustinUSA
Zanimalo bi kolika je cijena bila na kraju? Za kompaniju, a kolika za emigranta? Koja branša? Ne moraš u detalje. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Za kompaniju su prosjecni troskovi oko 20ak tisuca dolara (troskovi vize, prijevoda i verifikacije dokumenata, odvjetnicke usluge, etc.) Takodjer, veliki broj firmi placa troskove preseljenja radnika (obicno nekih 10ak tisuca dolara). |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala druže na konkrenom odgovoru. Well, ako netko ima komapniju koja dobavlja radnike preko H1B i ima novac može, na taj način otići u U.S.A.?
Neko sa Balkana pronađe kompaniju, dadne svoj novac i tamo je? Samo hipoteski razmišljam. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Teoretski da, iako to ne bi bilo bas legalno. Cak i da se nade takva kompanija, onda je pitanje dal se to isplati s obzirom na placu koju bi imao u kompaniji. Plus nitko ne garantira da ce te izvuc na H1B lutriji. U prosjeku od 3 prijavljena 1 izvuku. Znaci moze potrosit 20tis dolara i ne izvuku te.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dal je ovo "najbolja visa", odnosno način za IT profesionalca da dođe u USA?
Igram naravno, Green Card, al tu treba sreće. ![]() Vidim da kamiondžije mogu raditi u USA preko agencija, vidim da ovi non-skill mogu raditi u USA (EB-3), pa se nekako pitam kaj mi je lakše biti profi šofer ili šljaker, nego visoko obrazovana osoba sa nekim iskustvom u IT, da bi došao do USA. Naravno, ne podcjenjujem nikoga nego se samo pitam. Za doći do USA kao IT-vac najbolje je javljati se drito companijama u USA koji nude visu za pravog kandidata? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kada si vec u IT-ju, zasto ne pokusas da radis kao freelancer? To je puno bolja opcija. Neki frilenseri ni ne pomisljaju da dodju ovde, jer im se raditi remote vise isplati.
|
||||
|
||||
![]()
@Svenson
Hvala na odgovoru. Nisam još razina za freelance, mada nikada ne znaš. Cilj mi je konačni da dođem do USA i tamo ostanem. Ne bježim od ničega, niti me tko tjera sa Balkana. |
![]() |
Tags |
h1b |
|
|
![]() |