![]() |
|
|
Poslovne imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za poslovne imigranske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Svi znamo sta je korona prouzrokovala, DV2020 se blizi kraju pa tako sam krenuo da istrazujem druge vrste viza. Naime bio sam clan reprezentacije Srbije u atletici. Imam pregrst zlatnih medalja na drzavnim prvenstvima. Nastupao sam u Turskoj za nacionalni tim 2011 godine, i takodje sam nastupao na mitinzima(citaj takmicenjima) u inostranstvu. Naravno i dalje sam clan kluba. Da li neko zna ili ima neku informaciju da je neko isao preko ove varijante? Hvala puno za svaku info.
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam isla na tu varijantu i dobila. Treba da se u tri od deset kategorija dokazes i da ti to prihvate. Samo treba da proveris da li ih trenutno daju ili su i one stopirane. 🤗
|
|
|||
|
|||
![]()
Da li mozete da mi kazete koliko je tesko “izganjati” takvu vrstu vize, odnosno da li je pri apliciranju iste potrebno angazovanje advokata? Lijep pozdrav
|
|
|||
|
|||
![]()
Vise zvanicnih informacija mozes naci ovde:
https://www.uscis.gov/working-in-the...reference-eb-1 Kao sto je pomenuto, uglavnom bi trebao da zadovoljis tri uslova od 10 navedenih na sajtu. Ocekuju da ces nastaviti da se bavis istim/slicnim poslom kao sto si i do sada radio, tj u cemu si extraordinary. Ja bih svakoga ko moze da se prijavi savetovao da za ovo angazuje advokata (oko 5000$) iako nije zvanicno potrebno, ali oni znaju sta tacno treba da se napise da bi uscis prihvatio prijavu i sta poboljsava sanse da ista bude prihvacena. Pisanje dobre prijave ne traje manje od par meseci, dodatno kada se posalje prijava postoji vreme koje im treba da obrade i donesu resenje koje je takodje bar par meseci (za neke vize moze da se uplati premium processing pa bude reseno za 2 nedelje). |
|
|||
|
|||
![]()
Kako si otisla? Moja supruga bi mogla preko nauke? Ako bi mogla da objasniš malo? Hvala unapred, pozdrav!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kao prvo, pogledajte link koji sam postavio u prethodnom postu, i vidite pod koju grupu vasa supruga potpada. Inace, ja sam u procesu prijavljivanja i pokusavamo extraordinary ability (doduse O-1 ali slicni su uslovi), i treba da zadovoljim 3 od 10 navedenih uslova na linku. Konkretno: da sam autor radova, da sam bio pitan da ocenjujem radove i da sam ih ocenjivao (peer-review), i dokaz da su ti radovi znacajno doprineli oblasti kojom se bavim i da su korisceni). Ukupna prijava ima 22 dokaza (exhibits) i petition letter (ukljucujuci i dokumenta vezana za posao jer je O-1 viza), od toga su 9 preporuke: 4 nezavisne (cenjeni ljudi u oblasti koje ne poznaje supruge), 2 zavisne (ljudi koji me poznaju) i 3 ljudi iz industrije (klinike u ovom slucaju) koji direktno koriste moje/nase rezultate istrazivanja u praksi (posto je vec proizvod koji prodajemo). Ako vas nesto jos interesuje pokusacu da odgovorim, iako, bar zvanicno, nisam vise u nauci ![]() E da, vuxanne je postavila dobre linkove ovde. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala puno na odgovoru.
Upoznati smo u načelu sa uslovima, supruga je doktor nauka, i imamo prijatelje kod kojih bi trebalo da odemo i da direktno u Americi odemo i kod advokata, jer koliko sam uspeo da vidim, to je najsigurnije. A što se viza tiče, nadam se da sam dobro prostudirao i da je najbolje uporedo aplicirati za EB 1 A i EB 2 NIW. |
|
|||
|
|||
![]()
Posaljite upit na https://www.wegreened.com/ besplatna je procena (pitace vas sta je njima potrebano i predlozice koju vizu da pokusate).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
https://datebest.net - visit website and win smartphone!
|
![]() |
|
|
![]() |