ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » DV2023 dobitnike » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.01.2023, 09:41
Dreamer94 Dreamer94 je offline
Član

Datum prijave: 14.01.2023
Nepromenjeno

Na sajtu ti kao nosilac napravis nalog I u tom nalogu dodajes osobe koje idu sa tobom, supruga, deca. Odaberete jednu od tri lokacije u bgu, mislim da postoji i jedna u Cacku gde ce vam stici pasosi nakon viziranja i to je to 🙂.
Reply With Quote
Staro 21.01.2023, 14:08
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Dreamer94 Prikaz poruke
Evo I ja da podelim nase iskustvo da viziranja. Viziranje je bilo pocetkom januara, dosli ujutru u pola 9, prvi dobili broj 500 😀. Krece predaja dokumenata, otisci, placanje I na kraju intervju. Na intervju par pitanja, koliko dugo se znamo, gde smo se upoznali, kad smo se vencali, kojim poslom se bavimo. S obzirom da smo se vencali par meseci pre intervjua trazili su slike kao dokaz o vezi. Predali smo 20ak slika medjutim tamo je bila samo jedna sa vencanja. Receno nam je da je potrebno dostaviti jos slika kao i prepiske I da ih zajedno sa pasosima posaljemo I da ce vize biti izdate.to smo uradili odmah sledeceg dana I Evo 10ak dana kasnije Tj. danas su nam stigli pasosi sa vizama 🙂 case number 6xxx. Srecno svima koji su takodje izvuceni, sve u svemu pozitivno iskustvo.
Cestitam na vizama , to je veliki korak naprijed.... Kada god citam postove o interviju u americkoj ambasadi , sjetim se one treme I straha prije interviju. Sve je ti bilo bez razloga posto je to samo regularnost...
Dvije godine Vam treba za prilagodbu na ovu kulturu,njihov sistem, kako se funkcionise a 5 godina za potpunu asimilaciju , da postanete pravi Ameri 😀😀😀
Sretno ....
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 22.01.2023, 23:56
KindRegards KindRegards je offline
Član

Datum prijave: 22.01.2023
Nepromenjeno

Citat:
Evo I ja da podelim nase iskustvo da viziranja. Viziranje je bilo pocetkom januara, dosli ujutru u pola 9, prvi dobili broj 500 😀. Krece predaja dokumenata, otisci, placanje I na kraju intervju. Na intervju par pitanja, koliko dugo se znamo, gde smo se upoznali, kad smo se vencali, kojim poslom se bavimo. S obzirom da smo se vencali par meseci pre intervjua trazili su slike kao dokaz o vezi. Predali smo 20ak slika medjutim tamo je bila samo jedna sa vencanja. Receno nam je da je potrebno dostaviti jos slika kao i prepiske I da ih zajedno sa pasosima posaljemo I da ce vize biti izdate.to smo uradili odmah sledeceg dana I Evo 10ak dana kasnije Tj. danas su nam stigli pasosi sa vizama 🙂 case number 6xxx. Srecno svima koji su takodje izvuceni, sve u svemu pozitivno iskustvo.
Pre svega cestitam na dobijenim vizama! 👍

Imam pitanje u vezi dokumentacije, sta je sve potrebno sada, supruga i ja smo izvuceni preko moje aplikacije(ista situacija kao vasa).
Intervju nam je zakazan pocetkom marta, pa bi nam znacila informacija kakav je proces od dobijanja termina, pa do samog intervjua, a verujem i drugim dobitnicima
Hvala unapred! 🙏
Reply With Quote
Staro 23.01.2023, 09:04
Član

Nepromenjeno

Pre svega, u koliko nisi, trebas dodati nju u svoj ds260 formular, tacnije u koliko ti je stojalo single da sad zamenis sa married i dodas podatke o njoj. Zatim ce na sajtu gde pratis svoj slucaj biti dodata I ona u okviru tvog naloga, zatim ona popunjava svoj ds260. Da bi to uradio posaljes mail ambasadi i u majlu kazes da si se vencao i prilozis u pdf-u izvod iz knjige vencanih. Mozda si ti ovo sve vec uradio Ali ja pisem za svaki slucaj 😀
Na intervju dolazite zajedno, mislim da njeno obrazovanje nije bitno, Tj ne uzimaju njenu diplomu vec samo tvoju Ali je bitno da ponese Zato Sto su moju suprugu pitali samo da Im pokaze. Ponesite slike kao dokaz veze, Ako ste putovali negde, posecivali rodbinu, itd. Slike sa vencanja u koliko imate vise u toliko bolje. U koliko imate prepiske printscreen prepiski gde se vide i datumi kada ste se dopisivali ( u koliko je moguce). To je to u kratkim crtama
Reply With Quote
Staro 23.01.2023, 20:04
JTMK23 JTMK23 je offline
Član

Datum prijave: 21.11.2022
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Daniel@ Prikaz poruke
Pozdrav Svima i Cestitkee za igorpo,

F011 i Dekiii recite mi iz koje drzave ste, jer ja sam i MK i case number mi je 3xxx i jos nisam dobio termin za intevju.
Zdravo Daniel, jas sum od Makedonija isto so case no. 2xxx i ushte nemame dobieno datum za intervju. A imam info drka nekoi se povikani samo ne znam
So koj broj …
Reply With Quote
Staro 23.01.2023, 22:20
Član

Nepromenjeno

Hvala na brzom odgovoru, mi smo u braku oko 3god i prijavio sam je prilikom apliciranja za DV, tako da je to sa te strane sve odradjeno sa DS260 formularom.
Sad treba da prikupimo dokumenta za intervju, pa me zanima da mi napises sta si sve od dokumentacije podneo u ambasadi.

Znam da ide medicinski pregled(nosimo pasos, 4slike, potvrdu o primljenim vakcinama) , potvrda iz MUP-a, diploma najviseg stepena koji posedujemo,(da li trebaju svedocanstva iz srednje skole, to je neko pisao da su mi trazili ili je primenljivo samo ako je to najvesi stepen obrazovanja), izvod iz maticne knjige rodjenih, jel supruga treba da izvadi izvod sa novim prezimenom ili je dovoljan izvod iz knjige vencanih. I za kraj, jel nije potrebno nista prevoditi od dokumentacije?
Hvala puno unapred!
Reply With Quote
Staro 23.01.2023, 22:26
Član

Nepromenjeno

Citat:
Pre svega, u koliko nisi, trebas dodati nju u svoj ds260 formular, tacnije u koliko ti je stojalo single da sad zamenis sa married i dodas podatke o njoj. Zatim ce na sajtu gde pratis svoj slucaj biti dodata I ona u okviru tvog naloga, zatim ona popunjava svoj ds260. Da bi to uradio posaljes mail ambasadi i u majlu kazes da si se vencao i prilozis u pdf-u izvod iz knjige vencanih. Mozda si ti ovo sve vec uradio Ali ja pisem za svaki slucaj 😀
Na intervju dolazite zajedno, mislim da njeno obrazovanje nije bitno, Tj ne uzimaju njenu diplomu vec samo tvoju Ali je bitno da ponese Zato Sto su moju suprugu pitali samo da Im pokaze. Ponesite slike kao dokaz veze, Ako ste putovali negde, posecivali rodbinu, itd. Slike sa vencanja u koliko imate vise u toliko bolje. U koliko imate prepiske printscreen prepiski gde se vide i datumi kada ste se dopisivali ( u koliko je moguce). To je to u kratkim crtama
Hvala na brzom odgovoru, mi smo u braku oko 3god i prijavio sam je prilikom apliciranja za DV, tako da je to sa te strane sve odradjeno sa DS260 formularom.
Sad treba da prikupimo dokumenta za intervju, pa me zanima da mi napises sta si sve od dokumentacije podneo u ambasadi.

Znam da ide medicinski pregled(nosimo pasos, 4slike, potvrdu o primljenim vakcinama) , potvrda iz MUP-a, diploma najviseg stepena koji posedujemo,(da li trebaju svedocanstva iz srednje skole, to je neko pisao da su mi trazili ili je primenljivo samo ako je to najvesi stepen obrazovanja), izvod iz maticne knjige rodjenih, jel supruga treba da izvadi izvod sa novim prezimenom ili je dovoljan izvod iz knjige vencanih. I za kraj, jel nije potrebno nista prevoditi od dokumentacije?
Hvala puno unapred!
Reply With Quote
Staro 24.01.2023, 09:28
Član

Nepromenjeno

Supruga vadi nov izvod iz knjige rodjenih. Nista se ne prevodi ako je na srpskom. Ja sam nosio iz srednje skole svedocanstva ali to niko nije trazio. Tamo platite 330$ po osobi za vizu, ja sam platio karticom I mislim da je kurs bio oko 112 dinara. Znaci diploma, lekarski uverenje, potvrda iz supa, izvadi iz knjige rodjenih i izvod iz knjige vencanih.
Sve to prodje opusteno, jedan normalan razgovor sa ljudima tamo
Reply With Quote
Staro 24.01.2023, 11:57
F011 F011 je offline
Član

Datum prijave: 22.11.2022
Nepromenjeno

Citat:
Na sajtu ti kao nosilac napravis nalog I u tom nalogu dodajes osobe koje idu sa tobom, supruga, deca. Odaberete jednu od tri lokacije u bgu, mislim da postoji i jedna u Cacku gde ce vam stici pasosi nakon viziranja i to je to .
Hvala, upravo smo tako uradili i sada imamo potvrđen termin.

Pitanje za lekarski: Koje vakcine, pored standardnih koje smo svi primili, se traže?
Da li si dobio neku dodatnu na samom lekarskom?

EDIT: Sad zvao za lekarski, potrebne su potvrde za sledeće vakcine ili sledi vakcinacija na licu mesta: sezonski grip, tetanus, MMR, hepatitis B

Last edited by F011; 24.01.2023 at 12:07.
Reply With Quote
Staro 24.01.2023, 13:16
Daniel@ Daniel@ je offline
Član

Datum prijave: 20.11.2022
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik JTMK23 Prikaz poruke
Zdravo Daniel, jas sum od Makedonija isto so case no. 2xxx i ushte nemame dobieno datum za intervju. A imam info drka nekoi se povikani samo ne znam
So koj broj …
Zdravo JTMK23, ne mozam da ti pisam poraka, ako mozes pisi mi vo poraka za da stapime vo kontakt
Reply With Quote
Odgovori

Tags
#dv2023

Pravila pisanja