![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » DV2023 dobitnike » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Na sajtu ti kao nosilac napravis nalog I u tom nalogu dodajes osobe koje idu sa tobom, supruga, deca. Odaberete jednu od tri lokacije u bgu, mislim da postoji i jedna u Cacku gde ce vam stici pasosi nakon viziranja i to je to 🙂.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dvije godine Vam treba za prilagodbu na ovu kulturu,njihov sistem, kako se funkcionise a 5 godina za potpunu asimilaciju , da postanete pravi Ameri 😀😀😀 Sretno ....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imam pitanje u vezi dokumentacije, sta je sve potrebno sada, supruga i ja smo izvuceni preko moje aplikacije(ista situacija kao vasa). Intervju nam je zakazan pocetkom marta, pa bi nam znacila informacija kakav je proces od dobijanja termina, pa do samog intervjua, a verujem i drugim dobitnicima ![]() Hvala unapred! 🙏 |
|
|||
|
|||
![]()
Pre svega, u koliko nisi, trebas dodati nju u svoj ds260 formular, tacnije u koliko ti je stojalo single da sad zamenis sa married i dodas podatke o njoj. Zatim ce na sajtu gde pratis svoj slucaj biti dodata I ona u okviru tvog naloga, zatim ona popunjava svoj ds260. Da bi to uradio posaljes mail ambasadi i u majlu kazes da si se vencao i prilozis u pdf-u izvod iz knjige vencanih. Mozda si ti ovo sve vec uradio Ali ja pisem za svaki slucaj 😀
Na intervju dolazite zajedno, mislim da njeno obrazovanje nije bitno, Tj ne uzimaju njenu diplomu vec samo tvoju Ali je bitno da ponese Zato Sto su moju suprugu pitali samo da Im pokaze. Ponesite slike kao dokaz veze, Ako ste putovali negde, posecivali rodbinu, itd. Slike sa vencanja u koliko imate vise u toliko bolje. U koliko imate prepiske printscreen prepiski gde se vide i datumi kada ste se dopisivali ( u koliko je moguce). To je to u kratkim crtama ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
So koj broj … |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na brzom odgovoru, mi smo u braku oko 3god i prijavio sam je prilikom apliciranja za DV, tako da je to sa te strane sve odradjeno sa DS260 formularom.
Sad treba da prikupimo dokumenta za intervju, pa me zanima da mi napises sta si sve od dokumentacije podneo u ambasadi. Znam da ide medicinski pregled(nosimo pasos, 4slike, potvrdu o primljenim vakcinama) , potvrda iz MUP-a, diploma najviseg stepena koji posedujemo,(da li trebaju svedocanstva iz srednje skole, to je neko pisao da su mi trazili ili je primenljivo samo ako je to najvesi stepen obrazovanja), izvod iz maticne knjige rodjenih, jel supruga treba da izvadi izvod sa novim prezimenom ili je dovoljan izvod iz knjige vencanih. I za kraj, jel nije potrebno nista prevoditi od dokumentacije? Hvala puno unapred! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sad treba da prikupimo dokumenta za intervju, pa me zanima da mi napises sta si sve od dokumentacije podneo u ambasadi. Znam da ide medicinski pregled(nosimo pasos, 4slike, potvrdu o primljenim vakcinama) , potvrda iz MUP-a, diploma najviseg stepena koji posedujemo,(da li trebaju svedocanstva iz srednje skole, to je neko pisao da su mi trazili ili je primenljivo samo ako je to najvesi stepen obrazovanja), izvod iz maticne knjige rodjenih, jel supruga treba da izvadi izvod sa novim prezimenom ili je dovoljan izvod iz knjige vencanih. I za kraj, jel nije potrebno nista prevoditi od dokumentacije? Hvala puno unapred! |
|
|||
|
|||
![]()
Supruga vadi nov izvod iz knjige rodjenih. Nista se ne prevodi ako je na srpskom. Ja sam nosio iz srednje skole svedocanstva ali to niko nije trazio. Tamo platite 330$ po osobi za vizu, ja sam platio karticom I mislim da je kurs bio oko 112 dinara. Znaci diploma, lekarski uverenje, potvrda iz supa, izvadi iz knjige rodjenih i izvod iz knjige vencanih.
Sve to prodje opusteno, jedan normalan razgovor sa ljudima tamo ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pitanje za lekarski: Koje vakcine, pored standardnih koje smo svi primili, se traže? Da li si dobio neku dodatnu na samom lekarskom? EDIT: Sad zvao za lekarski, potrebne su potvrde za sledeće vakcine ili sledi vakcinacija na licu mesta: sezonski grip, tetanus, MMR, hepatitis B Last edited by F011; 24.01.2023 at 12:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo JTMK23, ne mozam da ti pisam poraka, ako mozes pisi mi vo poraka za da stapime vo kontakt
|
![]() |
Tags |
#dv2023 |
|
|
![]() |