ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Prijava za ovu godinu i neka pitanja :) » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.09.2014, 14:57
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Da, za nju je prijava posebna. Ti se slepas na 2 od roditelja i jos jednu za sebe. Srecno svima!
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 24.09.2014, 19:52
antonia175 antonia175 je offline
Član

Datum prijave: 21.06.2014
YU lokacija: Zadar
Nepromenjeno

Pošto je vezano za prijavu za ovu godinu da ukratko rezimiram u obliku pitanja xD

dakle, prijavljujemo se prvi put... procitala sam forum (skoro pa cijeli xD ) al su me neke stvari zbunile pa samo da potvridim da li ispravno shvacam:

dakle, proces prijave u zadnjih nekoliko godine ne uključuje fizicko slanje koverti preko poste vec ide:

1) popunjavanje online prijave
2) izvlačenje u 5. mjesecu i samostalna provjera preko confirmation broja
3) kad se vidi da ste izvuceni ide se na link na kojem je formular DS-260 i on se ispuni i podnese. (da li oni nama salju taj link ili ga sami trazimo?)
4) isprinta se confirmation page nakon sto se podnese prethodni formular.
5) prikupljanje potrebnih dokumenata za intervju
6) KCC javlja da je formular obradjen i salje podatke o terminu intervjua
7) obavljanje intervjua.

jel moj redoslijed tocan? muči me konkretno točka 3, jer sam vidila na nekom postu da se spominje slanje papira preko dhl-a i slicno pa me zbunilo..ja sam mislila da sve ide online?

ako se varam neka mi pliz neko napise.

ispricavam se ako prezvakujem temu i ako je vec sto puta objasnjeno
Reply With Quote
Staro 24.09.2014, 20:34
inversive inversive je offline
Član

Datum prijave: 24.09.2014
Nepromenjeno

Pozdrav,

htedoh da se prijavim pre par godina za lutriju, ali sam cekao dok ne zavrsim fakultet.

Imam par pitanja, ali vezana su za proces nakon izvlacenja tako da cu sa njima sacekati, ali zato imam 2 pitanja za sam proces prijave.

1. Videh da je korisnik vec pitao gore, ali da potvrdim. Sto se nasih slova u imenu tice popunjavamo bez ć, ž itd.?

2. Pretpostavljam da nije, ali da li je bitno kada se prijavljuje? Ima li neki statisticki podataka da li je bolje prijaviti se prvi dan prijave ili se moze ostaviti i posle nedelju dana?
Reply With Quote
Staro 24.09.2014, 22:05
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik inversive Prikaz poruke
Pozdrav,

htedoh da se prijavim pre par godina za lutriju, ali sam cekao dok ne zavrsim fakultet.

Imam par pitanja, ali vezana su za proces nakon izvlacenja tako da cu sa njima sacekati, ali zato imam 2 pitanja za sam proces prijave.

1. Videh da je korisnik vec pitao gore, ali da potvrdim. Sto se nasih slova u imenu tice popunjavamo bez ć, ž itd.?

2. Pretpostavljam da nije, ali da li je bitno kada se prijavljuje? Ima li neki statisticki podataka da li je bolje prijaviti se prvi dan prijave ili se moze ostaviti i posle nedelju dana?
1. Upravo tako, sve ide baz kvacica
2. Potpuno je nebitno kada se prijavljujes

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 25.09.2014, 01:30
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik antonia175 Prikaz poruke
Pošto je vezano za prijavu za ovu godinu da ukratko rezimiram u obliku pitanja xD

dakle, prijavljujemo se prvi put... procitala sam forum (skoro pa cijeli xD ) al su me neke stvari zbunile pa samo da potvridim da li ispravno shvacam:

dakle, proces prijave u zadnjih nekoliko godine ne uključuje fizicko slanje koverti preko poste vec ide:

1) popunjavanje online prijave
2) izvlačenje u 5. mjesecu i samostalna provjera preko confirmation broja
3) kad se vidi da ste izvuceni ide se na link na kojem je formular DS-260 i on se ispuni i podnese. (da li oni nama salju taj link ili ga sami trazimo?)
4) isprinta se confirmation page nakon sto se podnese prethodni formular.
5) prikupljanje potrebnih dokumenata za intervju
6) KCC javlja da je formular obradjen i salje podatke o terminu intervjua
7) obavljanje intervjua.

jel moj redoslijed tocan? muči me konkretno točka 3, jer sam vidila na nekom postu da se spominje slanje papira preko dhl-a i slicno pa me zbunilo..ja sam mislila da sve ide online?

ako se varam neka mi pliz neko napise.

ispricavam se ako prezvakujem temu i ako je vec sto puta objasnjeno
Samo zameni mesta tackama 5 i 6 i sve ostalo je ok...

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 25.09.2014, 08:09
antonia175 antonia175 je offline
Član

Datum prijave: 21.06.2014
YU lokacija: Zadar
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
Samo zameni mesta tackama 5 i 6 i sve ostalo je ok...
taj konkretni redoslijed je vise vezan za moj opsesivno-kompulzivni poremecaj da sve moram isplanirati i imati unaprijed bez obzira na ishod nego za stvaran redoslijed odrađivanja stvari za green card
Reply With Quote
Staro 26.09.2014, 23:39
inversive inversive je offline
Član

Datum prijave: 24.09.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc Prikaz poruke
1. Upravo tako, sve ide baz kvacica
2. Potpuno je nebitno kada se prijavljujes

Zahvaljujem na odgovoru.

Posto vidim da si ti prosao celokupan proces, mozes li mi reci da li je neophodno da ucesnik lutrije kada ode na intervju (ili ako se uopste negde trazi) ima adresu koju bi pokazao ako ga neko pita gde ce biti kada sleti u USA?

S obzirom da nemam prijatelja i poznanika u USA, tako da ne mogu biti kod njih i prijaviti njihovu adresu. Ukoliko je neophodno, mogao bih prijaviti adresu od nekog hotela ili bukirati stan na airbnb.
Reply With Quote
Staro 27.09.2014, 13:48
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik inversive Prikaz poruke
Zahvaljujem na odgovoru.

Posto vidim da si ti prosao celokupan proces, mozes li mi reci da li je neophodno da ucesnik lutrije kada ode na intervju (ili ako se uopste negde trazi) ima adresu koju bi pokazao ako ga neko pita gde ce biti kada sleti u USA?

S obzirom da nemam prijatelja i poznanika u USA, tako da ne mogu biti kod njih i prijaviti njihovu adresu. Ukoliko je neophodno, mogao bih prijaviti adresu od nekog hotela ili bukirati stan na airbnb.
E sada mi smo imali sve na itervjuu, ali mislim da interview moze proci bez adrese ali moras je imati kada dodjes na aerodrom na imigraciju.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 27.09.2014, 18:44
edinze edinze je offline
Stari vuk

Datum prijave: 14.09.2012
US lokacija: akobogda Las Vegas
YU lokacija: zenica
Nepromenjeno ??????

JOHNNY_NYC ne shvatam da nije bitan datum kada se prijavljujes, i nema mi bas puno veze sa logikom, ako logika uopste moze da igra ikakvu stavku u necem sto se zove lutrija...dakle, prijavljen 28.10. vjerovatno bi po mom razmisljanju trebao da ima veci CN nego onaj prije njega...ispravite me ako grijesim, kako ne bih dalje sirio dezinformacije, a i kako bi meni bilo jasnije...Veliki pozzz
Reply With Quote
Staro 27.09.2014, 20:28
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
JOHNNY_NYC ne shvatam da nije bitan datum kada se prijavljujes, i nema mi bas puno veze sa logikom, ako logika uopste moze da igra ikakvu stavku u necem sto se zove lutrija...dakle, prijavljen 28.10. vjerovatno bi po mom razmisljanju trebao da ima veci CN nego onaj prije njega...ispravite me ako grijesim, kako ne bih dalje sirio dezinformacije, a i kako bi meni bilo jasnije...Veliki pozzz
Pogresno razmisljanje! Ja sam se npr. Prosle godine prijavio 1.10, ove godine izvucen i CN = 28xxx
CN se na dodjeljuje na osnovu kada je se neko prijavio nego na osnovu drugih kriterija. Bitno je da se prijavis u zadanom roku, to je sva mudeost
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja