![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Kako naći najpovoljniji let za Ameriku » Bitni linkovi | ||||
10 korisnih saveta za kupovinu jeftinih avionskih karata | Kupovina karata - AGENTI | Kupovina karata - ONLINE | Kuponi i sniženja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
U daljem tekstu je clanak iz dnevnih novina koji je pre nekoliko dana objavljen, a nadam se da ce pomoci svima koji putuju JAT-om preko aerodroma Nikola Tesla:
Besplatan taksi prevoz do i od aerodroma posle Nove godine Putnike domaćeg avio-prevoznika Jat ervejza, najverovatnije već od januara, sa i do Aerodroma „Nikola Tesla” besplatno će prevoziti taksi vozila udruženja koje bude izabrano na konkursu objavljenom juče. Za besplatnu vožnju biće dovoljno da putnik taksisti pokaže kupljenu kartu JAT-a. Udruženje koje bude dobilo pravo da prevozi putnike JAT-a, moraće da obezbedi bar 250 vozila dnevno... KARTA - Nacionalni avio-prevoznik juče je raspisao javni poziv za izbor taksi prevoznika koji će putnike besplatno voziti sa i do aerodroma. Putnici će prilikom kupovine karata biti obavešteni o tome da im je na raspolaganju besplatna taksi usluga, a dnevno će saobraćati najmanje 250 vozila. - Putnici će pozivati taksi telefonom i vozilo neće morati unapred da se rezerviše. Oni koji dolaze u Beograd dovoljno je da po sletanju pozovu taksi.
|
||||
|
||||
![]()
Evo jedne interesantne ponude koju sam nasao na www.dannytravel.com
Povratna karta Beograd-Los Angeles 31.03.2010 - 18.04.2010. = 848$ (575€ po danasnjem kursu). Mislim da je to povoljnija varijanta i od one way letova, tako da ako nekome dolaze rodjaci ili prijatelji neka razmisle dok jos ima karata! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mene bas interesuje sta ce oni prevoziti....mislim cemu poenta onog bunkera dole u avionu, kada zajebavaju toliko oko kofera. Makar da su cene jeftinije...
|
|
|||
|
|||
![]()
I Danny Travel i Super travel i Biser travel i ...... imaju slicne cene za let u jednom pravcu (310 - 320e) ili od 560 do 600e povratni let.
Ono sto procitate kad rezervisete kartu je da je to karta ekonomske klase tipa N,O,V ("economy restricted" kako pise prilikom rezervacije). sa neta: Economy class codes * Full fare: Y, B * Standard fare: M, H, N * Special or discount fares: G, K, L, o, Q, S, T, U, V, W, X Da li je neko leteo u ovakvoj ekonomskoj klasi? Na netu sam nasao da su to karte koje se ne mogu pomerati (datum), vazenje je krace nego obicno, penali prilikom vracanja..... Sve je to ok i zaocekivati. ![]() Interesuje me da li ima restrikcija u smislu rucnog prtljaga, kakva su sedista (u smislu prostora), usluga tokom leta (klopa...).... Ovakve karte se na netu porede sa niskobudzetnim kompanijama koje pruzaju samo let i nista vise. Evo sta kaze net: What are economy restricted tickets on airlines? Tickets that are non refundable have a change fee require a advance purchase such as 21 14 or 7 days a saturday stay required and 1 month maximum stay flying in coach -limited seats-only certain days valid usually what airlines call k l t or v class fares ![]() Molim iskusne da pojasne. ![]()
Case No: 2010EU00005XXX Prva koverta: 21.5.2009. Prva koverta vracena u KCC: 3.6.2009. Koverta stigla u KCC: 8.6.2009. Druga koverta: 17.9.2009. Zavrsen lekarski pregled: 22.10.2009 The Day - 28.10.2009. Visa granted ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Evo sada sam pogledao na mailu e-ticket koji sam sacuvao prosle godine sa putovanja za Bankok. Clasa je ekonomska Q (sto bi trebalo da spada u one discounted fares). Sva 4 leta su mi bila u toj klasi i nema nikakvih razlika u sedistima ni u hrani u ekonomskoj. Leteo sam Gulf Air-om A340-300 cak sam na sajtu izabrao meal preference, tako da mi je stjuardesa prvome prisla u ekonomskoj, pitala jesam narucio hindu obrok i donela mi, dok su ostali dobili piletinu posle par minuta. Bolje da sam uzeo piletinu, ali ja hocu sve da probam... ![]() Dozvoljeni prtljag je bio standardno 20kg (rucni 5kg), preko toga se placa. Karta nije mogla da se vraca, ali je mogao da se pomeri datum za nekih 100e. Endorsements/ restrictions: VLD GF ONLY/NON REF/NON/RES CHG /NO SHOW FEE APPLY Znaci nema nikakve veze sa niskobudzetnim kompanijama, to su samo akcije i snizene cene, usluga i tretman je isti u celoj ekonomskoj. Cestitam ti na GC! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zasto placati agencijama za karte, kad mozete sami kupiti kartu direktno?
Ja vec duzi period koristim http://www.momondo.com za nalazenje i kupovinu karata i ubedljivo su najbolji i najeftiniji Good luck! |
|
|||
|
|||
![]()
cena karte preko agencije se ne uvecava jer agencija direktno od aviokompanije naplacuje svoju proviziju a ne od klijenta kome prodaje kartu
uz to, agencija vrlo cesto ima i specijalne popusete koju ja kao individualac preko neta ne mogu da dobijem ja probah da nadjem kartu preko ovog sajta (momondo) i najeftinija za datum kad ja putujem je 1018 eura (jedan pravac) obe karte za mene i dete jedan pravac kostaju preko agencije 632 eura tako da ja ipak biram agenciju |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() I naravno da sam se pozvao na tebe tako da sto se mene tice mozesh da zadenesh taj cvet za uvo vec ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Studirati ili otici u Ameriku? | IvanDash | Vaša strana | 19 | 12.10.2014 19:08 |
Sanse za odlazak u Ameriku | dina123 | Vaša strana | 4 | 23.04.2014 07:34 |
Kako da dodjem kod žene u Ameriku | ozenjen | Porodične imigrantske vize | 18 | 09.08.2013 23:20 |
Idemo u Ameriku (dokumentarci) | perodot | Lokacije u USA | 4 | 27.10.2009 14:41 |
![]() |