ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 01.12.2009, 15:58
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;13024]Cilj igre je trazenje posla od min 18$/sat za pocetak.[/QUOTE]

to imamo.

[QUOTE=konislav;13024]Da bio sam u Iraku i zaradjivao dolare, a cije su je neznam tacno. Meni nije ni mnogo bitno. Ja cu ponovo u Irak, ako treba i u Iran (ako amerikanci udju tamo), a neznam sto bi se mi raspravljali cije su pare.[/QUOTE]

Ajde odluci se, isao si u USA ili u Irak? Da si zaradjivao dolare to znamo. Malo mi samo pojasni koliko dugo si ziveo u americi i gde? Ili samo imas pare i search engine i znas koje su cene kuca ovde (mada tesko da ima za 60 000 bar ovde gde ja zivim).
...I ovaj moj drug sto nekada igrao basket samnom nije raspravljao cije su pare pa zavrsio u zatvoru...mislim, sad ga zovu kralj kokaina.

[QUOTE=konislav;13024]Ako poneses 10000$ ili manje, a kupis auto od 2000-5000$, mislim da ti se relativno lose pise.Koliko je zakup za stan? .[/QUOTE]

I to smo uradili i super nam ide (doduse nemamo dete, jos uvek). Stan kosta 779$, one bedroom.

[QUOTE=konislav;13024]Zato sluzi te pare koje sam ja pomenuo i tih osam i vise meseci za trazenje posla. Cilj igre je trazenje posla od min 18$/sat za pocetak. I to je mala plata za uzivanje, zato sluzi rezerva. Od rezerve se svaki mesec ubacuje po 1500-2000$ i tako se izguraju prvih dve-tri godine.
Ako ja mogu iz usrane Makedonije da odem na letovanje, na sajam, u restoran, to isto ocekujem i u Americi. Pa zasto sam isao u USA, da radim i da se patim?[/QUOTE]

Ja imam totalno drugaciju matematiku od tebe a sad za novu godinu idemo na odmor (jesenovanje, zimovanje, kako god) bez da to udara nesto previse na kucni budzet.

[QUOTE=konislav;13024]Kazi kolko bi tebi trebalo vremena da nadjes posao na primer: Rezidental electrician ( u boljem kvartu), network administrator, data base administrator, application software developer, ajde uzmimo i najgore- IT tehnician ( za pocetak). Ne ide to bas brzo, proverio sam. Ako me demantujes, ja cu biti srecan.[/QUOTE]

Celim ovim svojim postom ne pokusavam da te demantujem uopste, jer mislim da si ti ubedio sebe da je to nemoguce pa zasto bih onda to ja radio i nesto se prepucavao.
Ali...resident electrician, IT poslove, mislim da bih mogao da nadjem sad, danas, da znam to da radim, a ne znam. Jbg. Poznajem par ljudi koji su vlasnici jako velikih kompanija (u atlanta metro area) bave se IT poslovima.
Sto se resident electrician tice, evo tri momka iz bosne rade u naselju do mog bas taj posao. A zivim u jednom od boljih krajeva ovog olimpijskog grada.

P.S. nikada oni nece uci u Iran....A ja i dalje ne zelim ratne dolare!Ciji god da su!
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Staro 01.12.2009, 16:51
milena_ns milena_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Još ću pomisliti da se iza nicka konislav krije Miroslav Lazanski. :wtf:
Staro 01.12.2009, 17:40
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=Sloba_Kg;13122]Da nisi kojim slucajem DIF-ovac??? :==D:

(za one koji misle da vredjam nekoga, ne, to je samo uopsteno shvatanje nas koji smo zavrsili taj fax) :bravo:[/QUOTE]

Nisam, ali mogu da budem DIFR-ovac - Dobronamerni Izvodjac Fizickih Radova :grin:
Ako treba takvih u Atlanti javi :1072:
Staro 02.12.2009, 00:43
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE]Ajde odluci se, isao si u USA ili u Irak? Da si zaradjivao dolare to znamo. Malo mi samo pojasni koliko dugo si ziveo u americi i gde? Ili samo imas pare i search engine i znas koje su cene kuca ovde (mada tesko da ima za 60 000 bar ovde gde ja zivim).
...I ovaj moj drug sto nekada igrao basket samnom nije raspravljao cije su pare pa zavrsio u zatvoru...mislim, sad ga zovu kralj kokaina.
[/QUOTE]

Bio sam u USA i Irak. U USA sam bio tri puta, a kako sam imao dosta slobodnog vremena i viska novca, isao sam okolo i prikupljao informacije. Nisam samo trazio posao, jer sam ga imao. A u Iraku sam radio sa amerikancima, pa sam u razgovoru sa njima dobijao pretstavu o zivotu u Americi i cenama svega i svacega. Kad mi je nesto bilo cudno ili prosto neverovatno, terao sam ih da mi donesu racune da bih se uverio.
Gde sam ja to rekao da za 60000$ mozes kupiti kucu. Vrati se nazad pa lepo procitaj sta sam ja napisao.
Ako te toliko interesuju cije su pare, pitaj americko ministarstvo odbrane. Ja sam od njih dobijao platu, a odakle njima, to me ne interesuje.

[QUOTE]Ali...resident electrician, IT poslove, mislim da bih mogao da nadjem sad, danas, da znam to da radim, a ne znam. Jbg. [/QUOTE]
Mozda samo mislis, mozda ne bi mogao.

[QUOTE]Poznajem par ljudi koji su vlasnici jako velikih kompanija (u atlanta metro area) bave se IT poslovima. [/QUOTE]
Dali to pokusavas da me fasciniras nekim svojim poznanstvima ili samo prodajes zvaku kako si ti faca. Sest meseci si tamo i poznajes vlasnike velikih kompanija? To prodaj ortacima iz kraja, kad budes dosao na odmor (ako mozes da skupis pare za karte) kako si ti velika faca u Americi. Naravno mozes im obecati da ces im sigurno pomoci, kad budu dosli u USA. To je onako bas tipicno naski.

[QUOTE]Sto se resident electrician tice, evo tri momka iz bosne rade u naselju do mog bas taj posao. [/QUOTE]

Inace su ta tri momka dosli pre dva-tri meseca i odmah uleteli u taj posao?

[QUOTE]P.S. nikada oni nece uci u Iran....A ja i dalje ne zelim ratne dolare!Ciji god da su![/QUOTE]

Kome je bitno kakve dolare ti zelis? Predog je dat kao jedna od opcija za brzo akumuliranje kapitala. Ko ne voli, ne mora ni razmisljati o tome.
Staro 02.12.2009, 01:43
el magico el magico je offline
Član

Datum prijave: 25.10.2009
Nepromenjeno

bez bacanja hejta pls, svoje argumente mozes obrazloziti mnogo konstruktivnije i konciznije.
btw, tvoj cert ti tamo ne znaci puno bez iskustva.
03. 11. 2009. - Popunjeni formulari poslati u Kentaki
Staro 02.12.2009, 05:53
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=dejancic;13125]Nisam, ali mogu da budem DIFR-ovac - Dobronamerni Izvodjac Fizickih Radova :grin:
Ako treba takvih u Atlanti javi :1072:[/QUOTE]

Pa mogu da se raspitam...
Staro 02.12.2009, 06:07
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;13131]Bio sam u USA i Irak. U USA sam bio tri puta, a kako sam imao dosta slobodnog vremena i viska novca, isao sam okolo i prikupljao informacije. Nisam samo trazio posao, jer sam ga imao. A u Iraku sam radio sa amerikancima, pa sam u razgovoru sa njima dobijao pretstavu o zivotu u Americi i cenama svega i svacega. Kad mi je nesto bilo cudno ili prosto neverovatno, terao sam ih da mi donesu racune da bih se uverio.
Gde sam ja to rekao da za 60000$ mozes kupiti kucu. Vrati se nazad pa lepo procitaj sta sam ja napisao.
Ako te toliko interesuju cije su pare, pitaj americko ministarstvo odbrane. Ja sam od njih dobijao platu, a odakle njima, to me ne interesuje.

Mozda samo mislis, mozda ne bi mogao.

Dali to pokusavas da me fasciniras nekim svojim poznanstvima ili samo prodajes zvaku kako si ti faca. Sest meseci si tamo i poznajes vlasnike velikih kompanija? To prodaj ortacima iz kraja, kad budes dosao na odmor (ako mozes da skupis pare za karte) kako si ti velika faca u Americi. Naravno mozes im obecati da ces im sigurno pomoci, kad budu dosli u USA. To je onako bas tipicno naski.

Inace su ta tri momka dosli pre dva-tri meseca i odmah uleteli u taj posao?

Kome je bitno kakve dolare ti zelis? Predog je dat kao jedna od opcija za brzo akumuliranje kapitala. Ko ne voli, ne mora ni razmisljati o tome.[/QUOTE]

Definitivno ne mislim da sam faca, a drugari iz kraja ce nadamo se uskoro sami doci i videti koga znam. Ja sam spomenuo da POZNAJEM neke ljude, i ti ljudi imaju uspesne i velike kompanije. Mozda male na nivou na koji ti pucas ali za GA sasvim solidno velike.
Nisam rekao da mogu bilo kome sta da sredim ali da bih mogao da radim kod nekog od njih to definitivno kada bih znao IT sektor, a ne znam.

Momci su ovde od 1997, 1999 i 2001 godine, vec su drzavljani i mirni porodicni ljudi, dodji pa cu te upoznati, pravi primer kako se nasi ljudi druze (a pritom ne pokusavaju da zajebu nekoga)

Znaci ipak bi ti uzeo kredit za kucu od tih 60 000$. Ajde molim te opet, izbaci racunicu koliko bi placao mesecno ratu na 30 godina ili bi ti uzeo kredit i otplatio to za 6 meseci...

Pare su krvave i hvala ali ne hvala. Svakako kapiram da si imao dobru nameru i ja ne bacam hejt (sto rece neko) za razliku od tebe.

Nego mene zanima nesto drugo, jesi li ti uopste aplicirao za green card jer toliko dugo si aktivan (mislim mnogo za kratko vreme) a nemas potpis pa samo pitam.

Meni je ovde na jugu lepo, nas dvoje zivimo nas mali lep porodicni zivot, radimo oboje, i nama je dosta, ko hoce da slusa tvoje savete neka slusa, ja prosto tvrdim da posao ako ne nadjes za 8 meseci onda ili biras, ili nemas srece ili si totalno bez engleskog ili nesto cetvrto (da se ne izrazavam)

Na srecu ne gledamo svi na zivot isto jer bi bilo glupo da je tako.

Aj pa tako...
Staro 02.12.2009, 12:09
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=Sloba_Kg;13134]Pa mogu da se raspitam...[/QUOTE]

Hvala majstore, salim se ja. Mene ce put, ukoliko odavde ne nadjem posao, verovatno odvesti u tvoj komsiluk, ako se ne varam. Ali o tom potom ima jos vremena...
Staro 04.12.2009, 01:03
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE]Momci su ovde od 1997, 1999 i 2001 godine, vec su drzavljani i mirni porodicni ljudi, dodji pa cu te upoznati, pravi primer kako se nasi ljudi druze (a pritom ne pokusavaju da zajebu nekoga) [/QUOTE]

Pa kave veze ima neko ko je tamo 12 godina, sa pronalazenjem odredjenog posla odmah po dolasku. Pa za 12 godina mozes postati guverner ili kongresmen, a ne elektricar. Kazi ti meni kad vec poznajes toliko ljudi, kolko njih su dobili taj posao odmah po dolasku.

[QUOTE]Znaci ipak bi ti uzeo kredit za kucu od tih 60 000$. Ajde molim te opet, izbaci racunicu koliko bi placao mesecno ratu na 30 godina ili bi ti uzeo kredit i otplatio to za 6 meseci...[/QUOTE]

Nadji mi bar jedno mesto gde sam ja pomenuo da cu kucu kupovati od tih 60000$ ili gde sam pomenuo da cu uzimati kredit. Nemoj da pises nesto samo da bi napisao, procitaj lepo sta sam napisao pa odgovaraj.

[QUOTE]Pare su krvave i hvala ali ne hvala. Svakako kapiram da si imao dobru nameru i ja ne bacam hejt (sto rece neko) za razliku od tebe. [/QUOTE]

Ako su te pare krvave, zasto i ti dajes svoj doprinos, zasto uplacujes u taj fond?
"bacam hejt" mozes li mi prevesti? Ne razumem sta to znaci, a ne znam na kom je jeziku, pa ga ne mogu prevesti.

[QUOTE]Meni je ovde na jugu lepo, nas dvoje zivimo nas mali lep porodicni zivot, radimo oboje, i nama je dosta, ko hoce da slusa tvoje savete neka slusa, ja prosto tvrdim da posao ako ne nadjes za 8 meseci onda ili biras, ili nemas srece ili si totalno bez engleskog ili nesto cetvrto (da se ne izrazavam) [/QUOTE]

Prvo si trebao da lepo procitas sta sam pisao, pa da se javis sa komentarom.
Pa kolko puta sam vec napisao da biram posao i da jedino normalnim smatram biranje posla. Pa ako sam otisao u Ameriku, trebam postati rob? Kolko puta sam napisao da ono sto ne bi radio ovde, ne bi radio nige na svetu. Klosarski posao je klosarski, ma gde bio. Procitaj sta je pisano pre, pa se javi da das komentar.
Staro 04.12.2009, 01:29
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Konislave, a da nastavite ovu konverzaciju kad budes zavrsio viza intervju i budes dobio Useljenicku vizu? Bez trolovanja, molim!!!!

Pravila pisanja