ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 05.12.2009, 10:01
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=steficacvek;13209]I jos jedan ...[/QUOTE]

Nemoj Konislave da te pokolebaju, ja te necu ignorisati :grin:

Sad da Vas Srdjevic cuje postideo bi se, pa zar je svrha foruma da ignorisemo jedni druge :grin:
Staro 07.12.2009, 12:17
konislav
Gost

Nepromenjeno

@lenhi
@Žana
@Sloba_Kg
@steficacvek

Pa vama je pametnije da cutite. Vi niste nista pameno ni napisali do sada. Tako da ja u potpunosti podrzavam vasu odluku da se uzdrzite od daljeg pisanja raznoraznih gluposti. Steta je da neko gubi vreme da vas cita.

P.S. ja vas necu "ignorirati", ja cu vam i dalje postavljati pitanja i pitanja.
Staro 05.01.2010, 19:52
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

ja se slatko nasmejah...

konisave ne daj se ..........nego i ja moram nesto da te pitam

kako to da ti neznas za Armed Forces Member green card, jel to oni tebe lagali u Iraku da ti trebas preko lutrije u Ameriku?
Staro 05.01.2010, 20:23
chicagopn's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Ja za razliku od konisava volim da nastupam optimisticno
Nisam bas detaljio po forumu da li je negde opisano ali hocu da kazem i da uputim ljude na ovaj "All kids medical" plan koji je za decje zdravstveno osiguranje i vazi za celu drzavu Illinois koji nam je doneo nas bivsi guverner Blagojevic.

Ovaj plan je sto se tice vase dece da ne brinete, obezbedjena su zdravstveno sve kompletno .Ja sam danas vodio malog kod zubara gde takodje pokriven sa "All Kids" programom

Aplicira se veoma lako,znam da ljudi koji su imali decu na svojim osiguranjima malo teze realizuju ovaj program mislim da se nesto ceka ali bude na kraju.

Biras bolnicu i doktora kog ti zelis.

tako da svi ljudi koji krenu sa dolascima od ove godine i naravno dolaze u drzavu Illinois decu prvo u All Kids.
Staro 05.01.2010, 20:29
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;13507]Ja za razliku od konisava volim da nastupam optimisticno
Nisam bas detaljio po forumu da li je negde opisano ali hocu da kazem i da uputim ljude na ovaj "All kids medical" plan koji je za decje zdravstveno osiguranje i vazi za celu drzavu Illinois koji nam je doneo nas bivsi guverner Blagojevic.

Ovaj plan je sto se tice vase dece da ne brinete, obezbedjena su zdravstveno sve kompletno .Ja sam danas vodio malog kod zubara gde takodje pokriven sa "All Kids" programom

Aplicira se veoma lako,znam da ljudi koji su imali decu na svojim osiguranjima malo teze realizuju ovaj program mislim da se nesto ceka ali bude na kraju.

Biras bolnicu i doktora kog ti zelis.

tako da svi ljudi koji krenu sa dolascima od ove godine i naravno dolaze u drzavu Illinois decu prvo u All Kids.[/QUOTE]

Slazem se....cak je i bolje nego da imas privatno osiguranje.... Ljudi sa privatnim osiguranjem puknu daleko vise para dodatno za npr porodjaj, nego ljudi koji nemaju uopste osiguranje.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 06.01.2010, 03:10
chicagopn's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

isto tako vazi i za trudnice ukoliko ne poseduju ikakvo osiguranje u vecem su prednosu nego one koje to vec imaju

sve sto treba da uradite je da ostanete u drugom stanju prijavi te se na medical i imate lecenje potpuno sve apsolutno besplatno svih 9 meseci i zavrsno sa porodjajem koji ovde moze da kosta i do 7000$

zanimljiv zakon ali je istinit da u nekom slucaju bolje prolaze ljudi koji nemaju osiguranje

ima ovde raznih socijalnih programa koji trebaju da se prate i proprate
ljudi koji znaju to koriste

jer ovde nece niko da vam otvori novcanik i kaze vam uzmi koliko hoces,nego mora da se promuvas i potrudis i eto rezultata
Staro 07.01.2010, 21:13
ben_lumumba ben_lumumba je offline
Član

Datum prijave: 07.01.2010
US lokacija: Phoenix,Arizona
Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;12684]Dobro 60 000 u steku jeste velika stvar, ali mozda covek ima stan ili kucu koju hoce da proda. U tom slucaju i nije tako velika.
Nije toliko realno (ili mozda jeste) da neko ostavi direktorsko mesto ili svoju firmu koja mu je donosila lepe prihode, da bi u pocetku prao tanjire u USA, ali takvih je malo na Balkanu.

Sa druge strane ako imas nekretninu koja vredi i vise od 60 000 sasvim je druga prica. Nije ti to "stek" i ne mozes od njega lepo da zivis u Srbiji.
I ne idu ljudi sa ovih prostora samo radi pukog prezivljavanja. Nisu svi iz "radnickih" porodica, sa teskim zivotnim pricama, pobegli od nekuda. Ima i onih kojima ovo ovde jednostavno nije dovoljno i ne mislim samo na novac, nego na masu stvari koja ovde ne stima i verovatno nikada nece, bar ne u meri u kojoj je to u mnogo razvijenijim zemljama. Imam osecaj da mi uvek otkrivamo "toplu vodu" a ona je odavno otkivena. Tesko je i koristimo, ali nikada necemo biti "otkrovitelji". Jer kada kulturu kroji Grand parada, Pink, Farma, Milan Tarot, ultra-nacionalisticke organizacije sa majicama Karadzima, Mladica, Seselja, razbijanje gradova, javno pozivanje na linc gay populacije, prebijanja na smrt policajaca, navijaca, stranaca, i kada se vecina slaze sa svim tim ili trazi neku "pravdu za Urosa", odnosno ne protivi se, onda je normalno da jedan broj ljudi koji smatra da je bolji od toga odlazi van zemlje.

Izvinite sto sam malo oduzio i udaljio od teme, ali samo sam hteo da kazem da nije sve u novcu, ima necega i u glavi...[/QUOTE]

Amen
Tako i mene proglasishe ludakom te se iz Beca prijavljujem za DV 2011

Pozdrav Ben
Staro 07.01.2010, 21:42
ben_lumumba ben_lumumba je offline
Član

Datum prijave: 07.01.2010
US lokacija: Phoenix,Arizona
Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;12910]Pa nije ti matematika bas dobra. Ako si dobro procitala, ja sam napisao da je 3000 od jedne zgrade, za taj posao je potrebno da pomete dva puta nedeljno (zgrada ima 5 sprata) i jednom prebrise. Znaci 2x1sat + 1x2 sata, sto je ukupno max. 4 sata odnosno max.16sati nedelno. Ako uzme sve zgrade i radi svaki dan po osam sati zaradice 36000 RSD, ako od toga zeli moze da plati za penziono i socijalno 10000-12000 i opet ce ostati 24000RSD.

Nisam ja na pogresnom mestu, jedino je problem sto vas plasi to sto pisem, pa vam remetim san. A cilj mog pisanja je da ljudima pomognem, da im otvorim oci pre nego podju u nepoznato. Posle moze biti kasno. Meni nije jasno kako neko polazi u USA, a lova mu nije sve u zivotu. Pa Amerika je zemlja surovog, najsurovijeg kapitalizma gde je lova i luksuz koren iz svega. U Americi nema socijalne brige za siromasne, nema obaveznog socijalnog da ti poslodavac placa. Imas samo osiguravajuca drustva i toliko, pa cak i da imas para neces dobiti osiguranje ako si rizican (tacnije ako osiguravajuce drustvo na tebi sigurno gubi, umesto da zaradjuje). U USA 68% od svih licnih bankrota ( tamo postoji i licni bankrot) je posledica ogromnih troskova za lecenje. I ti ces sad da ides u Ameriku, a pare ti nisu bitne. Pa sta ces da razvijas dufovne vrednosti, nemoj da se salis. Ako nemas para, mrtav si covek, ne postojis, nemozes ni u bolnicu da udjes. Bolje ti je otvori oci dok si kuci da te tamo ne zadesi sok.
Drugo, ako nesto nije tacno sta sam napisao demantujte to faktima, a ne nekim glupim i pateticnim pricama o skromnosti i drugacijim pogledima na svet.
Ako mesecno treba 1500$ da bi porodica pezivela, ako ne nadjes posao 8 meseci, znaci da ti treba 12000$. Kakva skromnos, kakvi dugaciji pogledi. Toliko ti treba inace si jebo jeza. Zadna dva puta kad sam bio u USA imao sam nogo slobodnog vremena pa sam malo setatao po Houston-u, pa me je interesiralo da vidim gde zive ljudi koji su "skromnijih ocekivanja". To je strasno, kod nas nisam video takvo nesto. Ziveo sam u Beogradu, ziveo sam u unutrasnjosti Srbije, sad zivim u Makedoniji, ali nigde nisam video takvo nesto strasno kao sto je sirotinjski deo grada u Americi. To je poenta moje price. Ako se ne pripremis ze igru, sigurno je gubis. Amerika bez para je pakao, nije nikako to raj gde ti pare nece biti nesto primarno. Ako nemas para ubio si i sebe i svoju porodicu u samom startu. Sta ces osetiti od onog sto se nudi, ako nemas para? Ako meni neverujes pitaj nekoga ko je tamo, pa neka ti kaze sta znace pare u Americi i dali se moze bez njih.
Pava se Amerika moze osetiti sam ako imas malo vise para, samo ako obezbedis prihod koji ti moze doneti preko 80000$ godisnje (posle takse) mozes osetiti lepotu i draz te zemlje, sve ispod toga je puno stresa i straha i to svakodnevog, konstantnog. Treba li da skolujes decu, treba li odplatis kucu, reba li sutra da odes u penziju. Pa nedaj boze da se razbolis, pitaj koliko to kosta. Koliko kosta zubar, ako nemas dobru platu, nemas ni dobro osiguranje, ako nemas dobro osiguranje nema ni lecenja. Jednostavno ako nemas para, neces dobiti medicinsku uslugu.
Ja znam da vecina vas ima nekakav paranoidan san o Americi, ali nemojte ziveci u tom paranoidnom transu da posle sjebete i sebe i svoju porodicu.
[B][I][U]Moje su namere dobronamerne, mozda se nekome ne svidjaju, ali ako me makar jedan poslusa i lepo se pripremi za odlazak, ja sam uradio veliku stvar i ovaj je forum ispunio cilj svojeg postojanja.[/U][/I]
[/B]
dreamerns. djabe ti pises o sto pises. Sad ce i tebi da objasne da su ti pogledi nerealni, da si zaslepljen novcem i luksuzom i da je poenta u skromnosti.
Jebala vas skromnost, polaze u USA sa filozofijom o skromnosti. Pa sta je u Ameriri skromno, pa tamo sve mora biti veliko i glamurozno. Tamo je sve u novcu i sve je za novac. Nemojte da se povodite holivudskim filmovima, tamo nista nije realno. Pitajte kolko kosta skolovanje na naj jeftinijem koledzu i normalno pitajte kakav posao moze da ocekuje osoba koja to zavrsi. Pa sednite i izracunajte kolko su vam deca stara, i kolko bi morali mesecno da stedite za to skolovanje samo. Ako to neemozete da obezbedite, vi ste sjebali svoje dete, unistili ste mu zivot.[/QUOTE]

Amen

Iako mi se malo ne svidja kako si sve pisao u proslim postovima na ovoj temi za OVO

[B]AMEN[/B]
Staro 12.01.2010, 01:57
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;13505]ja se slatko nasmejah...

konisave ne daj se ..........nego i ja moram nesto da te pitam

kako to da ti neznas za Armed Forces Member green card, jel to oni tebe lagali u Iraku da ti trebas preko lutrije u Ameriku?[/QUOTE]

Pa nisam ja bio pripadnik armiskog sastava, ja sam radio za privatnu kompaniju koja pruza usluge americkoj armiji, tako da ne vidim da je neko nekoga lagao.
Staro 12.01.2010, 02:01
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=ben_lumumba;13546]Amen

Iako mi se malo ne svidja kako si sve pisao u proslim postovima na ovoj temi za OVO

[B]AMEN[/B][/QUOTE]

Normalno je da se nekome i ne svidi moje pisanje, ali bih te zamolio da mi diskusiju ne kontaminiras versko-religioznim usklicima

Pravila pisanja