ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.03.2021, 16:35
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Novi post Brit Simona u vezi dokumenata ubačen u Translate:

Dobivam razne verzije ovog pitanja mnogo puta svaki put. Dopustite mi ovdje nekoliko savjeta kako ne bih morao ponavljati svoje odgovore iznova i iznova.

Prvo - šta treba očekivati?

KCC će ponekad dati prioritet obradi u slučaju naloga. Dakle, ako je broj vašeg predmeta blizu trenutnog, oni neće žuriti s obradom vaših dokumenata.

KCC je prestao da radi punim kapacitetom na nekoliko meseci. U to vrijeme siguran sam da je došlo do nagomilavanja dokumenata i trebat će neko vrijeme da se to riješi. Također vjerujem da će više ljudi slati dokumente u posljednjih mjesec ili dva otkako kažem da bi svi trebali slati dokumente. Dakle, možda ste učinili sve kako treba, ali zbog zaostatka, proći će još nekoliko tjedana dok se vaši dokumenti ne obrade. Nikakva panika vam neće pomoći.

Inače, SVI bi trebali poslati svoje dokumente. #SendTheBloodyDocuments

OK, one stvari koje ovdje govorite možete učiniti ako još uvijek čekate na obradu dokumenata.

Ako je vaš broj slučaja velik - budite strpljivi. Još neće doći do vaših dokumenata. Ali pročitajte ostale savjete ovdje dolje.
Ako je vaš broj predmeta nizak ili čak aktualan, a dokumente ste poslali prije manje od 2 mjeseca, pričekajte.
Ako je vaš broj predmeta nizak ili čak aktualan, a vi ste svoje dokumente poslali VIŠE OD 2 mjeseca, pa sljedeće.
Pažljivo provjerite svoje dokumente da biste vidjeli jeste li poslali ispravne dokumente - nekoliko savjeta ovdje. Vidio sam NEKOLIKO slučajeva kada su ljudi bili uvjereni da su poslali ispravne dokumente, preporučujem promjenu i ljudi za nekoliko dana dobiju spremnost za zakazivanje e-pošte. Toliki se slučajevi odlažu zbog neprilagođene pripreme dokumenata. Shvatite ovo ozbiljno, vaš GC ovisi o ovom koraku!
Možete poslati e-poštu ili nazvati KCC i pitati ih da li su zadovoljni vašim dokumentima. Budite spremni identificirati svoj slučaj s punim brojem slučaja (uključujući nule), punim imenom glavnog odabranika i datumom rođenja. Recite im kada ste poslali dokumente, koje ste dokumente uključili i tako dalje. Ponašajte se profesionalno, smireno i zabilježite ono što govore.
Pričekajte još nekoliko tjedana, a zatim pokušajte ponovo.
Ako je potrebno, ponovo pošaljite svoje dokumente, ponovo provjeravajući je li priložen čitav niz dokumenata.
Ako KCC-u pošaljete e-poštu i oni vam kažu da čekaju dokaz zašto niste pružili pasoš u prvom unosu, onda im odgovorite. Ako je vaš odgovor da jednostavno niste imali vremena dobiti pasoš prije ulaska, ali ste to mogli učiniti kasnije, onda vjerojatno nećete zakazati. Pravila su važna.
Ako KCC pitate za dokumente koje ste poslali, a KCC vam pošalje e-poštu i pošaljete e-poruku u kojoj piše "Trebali ste dobiti ili ćete uskoro dobiti e-poštu od Konzularnog centra Kentucky u kojoj ćete dobiti upute za popunjavanje kako bi vaš slučaj mogao nastaviti s obradom. " To znači da vaši dokumenti još nisu obrađeni. Pročitajte gornje savjete i pričekajte još nekoliko tjedana, a zatim pokušajte ponovo. Možda telefon ovog puta.
Dakle, općenito, budite mirni i shvatite da si možda stvarate problem ne slijedeći upute. Ali isto tako shvatite da će za stvari trebati vremena. Nikakav stres i trčanje poput piletine bez glave neće vam riješiti problem. Ispazite malo strpljenja, a dok čekate, budite sigurni da ste se točno držali ovih savjeta.
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 21.03.2021, 23:20
Boki2505 Boki2505 je offline
Član

Datum prijave: 21.03.2021
US lokacija: Naples Fl
Nepromenjeno

Dali ima veze ako sam u ds 260 upisala jednu adresu u amerika a sad mi je ta osoba otkazala i nasla sam drugu osobu .Jel to treba da smenim ili nije bitno?
Isto tako ta nova osoba ce mi popuniti affidavit of support .Jer sam i s.Makedonije
Reply With Quote
Staro 22.03.2021, 00:14
Ilijak Ilijak je offline
Član

Datum prijave: 21.03.2021
Nepromenjeno

Zdravo ljudi. Ja sam iz Makedonije, izvučen sam na DV2021 sa CN22xxx. Ispunio sam DS-260 u julu, ali nisam dobio imejl od KCC-a za slanje dokumenata, pa ovih dana planiram da ih pošaljem. Ima li ovde još nekoga iz Makedonije i možete li mi reći da li mi treba neki dokument osim uverenja o neosuđivanosti jer ne izdaju policijsko uverenje.
Hvala vam unapred.
Reply With Quote
Staro 22.03.2021, 00:18
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Boki2505 Prikaz poruke
Dali ima veze ako sam u ds 260 upisala jednu adresu u amerika a sad mi je ta osoba otkazala i nasla sam drugu osobu .Jel to treba da smenim ili nije bitno?
Isto tako ta nova osoba ce mi popuniti affidavit of support .Jer sam i s.Makedonije
Nema veze, adresu mozete promeniti i na intervjuu i na samom ulasku zemlju (na aerodromu, kad predajete papire), na tu adresu vam stize Green card i Ssn.
Staro 22.03.2021, 00:26
Questionados Questionados je offline
Drug član

Datum prijave: 20.03.2021
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Nema veze, adresu mozete promeniti i na intervjuu i na samom ulasku zemlju (na aerodromu, kad predajete papire), na tu adresu vam stize Green card i Ssn.

Pozdrav

A kako to ide za one koji nemaju nikog u USA,mislim na adresu.Mi prvo moramo sebi naći rent pa onda navesti adresu da nam stigne GC i SSN ?
Reply With Quote
Staro 22.03.2021, 00:27
Mirkak92 Mirkak92 je offline
Član

Datum prijave: 22.03.2021
Smile

Pozdrav društvo. Ja sam takodje izvucena za DV2021 pod brojem 19xxx. imam jedno pitanje ako neko može da mi pomogne. Popunila sam DS prošle godine u junu dok sam još bila na master studijama. Ja sam master zavrsila u oktobru dok mi u DS-u piše da sam i dalje student. Da li da tražim od KCC da otvaram svoj DS i da to menjam? I da li je potrebno da u ‘education’ ubacim i osnovnu školu? Ja sam samo stavila završenu srednju školu i fakultet. Unapred zahvalna 🤗
Reply With Quote
Staro 22.03.2021, 01:49
milosx milosx je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.07.2011
US lokacija: NEW YORK
YU lokacija: BiH/Srb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Questionados Prikaz poruke
Pozdrav

A kako to ide za one koji nemaju nikog u USA,mislim na adresu.Mi prvo moramo sebi naći rent pa onda navesti adresu da nam stigne GC i SSN ?
Oni koji nemaju nikog, obicno za pocetak stave adresu nekog hotela ili slicno, kad vec udjete u zemlju svakako vec znate adresu na kojoj cete biti, tako da se u tom trenutku adresa moze updejtovati.
Staro 22.03.2021, 10:11
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx Prikaz poruke
Oni koji nemaju nikog, obicno za pocetak stave adresu nekog hotela ili slicno, kad vec udjete u zemlju svakako vec znate adresu na kojoj cete biti, tako da se u tom trenutku adresa moze updejtovati.
Hvala na odgovoru

Da jasno je,ali šta ako neznam u koji grad da odem i započnem,znam su naši ljudi većinom u Missouri ,Chicago i New York.Vidim da si ti u NYC od 2012.Možeš li šta reći,o načinu života i dali je opasno.Mislim većinom u svakom gradu je tamo opasno ali ipak ima ta neka kriminalna stopa.
Reply With Quote
Staro 22.03.2021, 10:50
GiM GiM je offline
Drug član

Datum prijave: 07.06.2020
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Questionados Prikaz poruke
Hvala na odgovoru

Da jasno je,ali šta ako neznam u koji grad da odem i započnem,znam su naši ljudi većinom u Missouri ,Chicago i New York.Vidim da si ti u NYC od 2012.Možeš li šta reći,o načinu života i dali je opasno.Mislim većinom u svakom gradu je tamo opasno ali ipak ima ta neka kriminalna stopa.
Odlicno pitanje Questionados. Ovo je i mene zanimalo i onda sam dane i sate proveo trazeci googl-ajuci u nadi da cu pronaci sigurno mesto/ok klimu/i da ima poslova...
2021 - SELECTED X 2
CASE NUMBERS : 2021EU00008XXX
2021EU00036XXX
Reply With Quote
Staro 22.03.2021, 11:12
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik GiM Prikaz poruke
Odlicno pitanje Questionados. Ovo je i mene zanimalo i onda sam dane i sate proveo trazeci googl-ajuci u nadi da cu pronaci sigurno mesto/ok klimu/i da ima poslova...
Čitao sam da ima oko 50 000 naših ljudi u St. Loisu , Missouri.Kao načelnik zadovoljan našim,vrijedni radnici itd.
Kao čak su nekoliko kvartova promjenili,gdje je bilo droge i krininala,sada su otvoreni marketi i normalizovano je.
Npr. na njihovim stranicama criminal rate

50 država nabrojano.
New York 25 mjesto
Chicago 19
Missouri 8

Znači NY je najsigurniji sad neznam.ako ćemo gledati po tome teško da ćemo i otići.Opet kad kažeš nekom da živiš u New Yorku puno usta lol
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja