![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Trogodisnja srednja skola » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ako nema zavrsen fakultet, na osnovu srednje skole u njegovoj situaciji ne moze da se kvalifikuje.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala puno na odgovorima!
Znaci samo fax i onda ispunjava uslove? Što znači da u slučaju da ga izvuku, a on je aplicira sa faxom, niko ga ne bi ni pitao za srednju? Ja se nadam da će mene izvući, jer je kod mene sve po P.S.-u, i srednja i fax 😂😂😂😂 |
|
||||
|
||||
![]()
Tacno tako. Ukoliko uspe da do kraja oktobra zavrsi fax onda slobodno da aplicira.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Danima prelistavam forume, ne samo ovaj nego razne forume i sto vise citam manje znam. Tako da sam pisao ambasadi vezano za requirements. Ja imam trogodisnju skolu, ali imam vise od osam godina radnog iskustva u poslu koji ispunjava uslove. Kopiracu deo maila i njihov odgovor meni.
I need the clarification, since I wish to apply under the second condition. I have more than 8 years of experience in my occupation. I am currently self employed (owner) in cosmetic product retail and my job includes all work connected to store management, such as: - Planning and direct staff training - Determining price schedules and discount rates. - Resolving customer complaints regarding sales and service. - Ordering of products and store supply. - Administration. I am making this inquiry because I wish to be absolutely certain that I have everything to successfully apply for DV under http://www.onetonline.org/link/summary/11-2022.00 as i do not wish to put myself in an uncomfortable position if i do not fulfill all the requirements. Odgovor: Your reading and understanding of the occupational requirement in this program is correct. However, we cannot predict any decision ahead of the interview. The occupation you are providing in your email qualifies for this program, but the burden of evidence that you have the required experience in qualifying occupation lies with you. Sve to naravno ako me ikada izvuku ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ako ispunjavas uslov na osnovu radnog iskustva. Sta he potrebno od dokumenata za dokaz u ambasadi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Zvanicno pismo iz kadrovske da ste to radili u tom i tom periodu - Vas ugovor za to radno mjesto - Opis poslova, po mogucnosti iz te iste kadrovske (job description). Taj opis bi trebao sto vise da se podudara sa onim sto je navedeno u Onet online bazi podataka za taj posao. - Preporuke nadredjenih - CV - Radna knjizica - Ako ima neka obavijest o vasoj promociji na to radno mjesto (Announcement) - Neka identifikacija (kartica) koju ste koristili, cak i obica vizitka na kojoj stoji vasa titula - Platna lista - Diplome, certifikati, pohadjani kursevi, obuke i sl, a vezani su za tu poziciju - Osvojene diplome nagrade itd (uposlenik mjeseca i sl), ako imate sta - Bilo sta sto vam pada na pamet da se kvalifikujete za to radno mjesto, i da znate to da radite - slike, makete, nemam pojma... Mozda ne zatreba nista od ovoga, ali nikada se ne zna. Mislim da nije jednostavno dobiti vizu na osnovu posla, ukoliko se nema zavrsene skole. I ja imam zavrsenu trogodisnju srednju, ali sam poslije zavrsio fakultet vani, pa me to malo tjesi da ne bi trebalo biti problema, a imam i 15-ak godina iskustva na visokim pozicijama koje 100% odgovaraju onome stoji u onenet bazi, i dosta od ovoga gore sto sam naveo. |
|
||||
|
||||
![]()
Upravo tako, ja sam isto aplicirao sa universitetom , medjutim diplomirao sam u Maju. Sve dok na inervjuu imas dokaz da je zavrsen fakultet sve je ok
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko ja znam to sto imas pauzu izmedju srednje i vise je ne bitno. To zna da bude problem za J1 vizu tj studentsku,al to je nesto drugo. Bitno je da ti imas 12 godina skolovanja ,ti imas vise, i da nisi nista zavrsavao vanredno. Tako da po meni, samo napred i srecno!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima!Planiram da apliciram za vizu.Imam zavrsen 7 stepen, a moj suprug trogodisnju srednju skolu. Da li je njegovo obrazovanje problem za dobijanje vize ili se samo gleda obrazovanje onoga ko podnosi?
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
frizerska skola i praksa | edinze | Vaša strana | 10 | 11.12.2012 23:02 |
trogodisnja skola i dvogodisnje iskustvo | zvercica | Stare teme | 9 | 01.11.2010 09:35 |
Zdravstveni problemi i trogodišnja srednja škola | Vladimirko | Prva koverta | 13 | 14.07.2008 17:19 |
![]() |