ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 12.01.2010, 02:27
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;13574]Pa nisam ja bio pripadnik armiskog sastava, ja sam radio za privatnu kompaniju koja pruza usluge americkoj armiji, tako da ne vidim da je neko nekoga lagao.[/QUOTE]

pa bilo kakve veze da si imao, a radi se o Americkoj armiji imas pravo cak i na drzavljanstvo decko iz Iraka je radio kao prevodilac za American forces i postao U.S. citizen za veoma kratko vreme
Staro 12.01.2010, 02:44
ben_lumumba ben_lumumba je offline
Član

Datum prijave: 07.01.2010
US lokacija: Phoenix,Arizona
Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;13575]Normalno je da se nekome i ne svidi moje pisanje, ali bih te zamolio da mi diskusiju ne kontaminiras versko-religioznim usklicima[/QUOTE]
pa dobro,
necu vise da komentarisam sa "..amen to that.."
kao sto je uobicajono na chat sajtovima
nego sa "... .. potpisujem... to " tako nesto u tom smuslu
jos nesto,dosta istrazujem web pa sam naso da je najveca stavka stan.Pa sam mislio dal znas drzave u USA za pocetak sa jeftinijem stanovima.
Odprilike znam sa ostalih web stranica da Midwest and Southern states su jeftinije,ali i sa nizim standardom,logicno.
Ali opet mislim,ako imam 20000,koliko me vrede te pare u NY,SF,LA a koliko u arkanzasu.
Da ,pojasnim, jedosoban stan u tim jeftinijim drzavama 300$ do 450$ mesecno,satnica AKO radim12$ ili
NY,SF i ostali luksuz gradovi-stan $$$ i mozda radim a mozda ne.
Rukujem se logokom da necu imati u NY.CHI 30$ iako su tamo stanovi 3 put skuplji,i uopsteno zivot.
Ja bih neko manje mesto.
Gledao sam generalno rentiranje stanova i to je otprilike tacno...
Sad ne znam ali sa 20000 (tolko mi je budzet)koliko moze da se otpocne bez nekih velikuh problema(naprimer da ne nadjem poso 3-6 meseci,a kupio sam kola za $$$ dolara),napominjem da sam samac,zidar/gradjevinac
Sad, da se ne bih ponavljao,shaljem straince sa drugih foruma gde sam postavljao te teme a odgovori su
taman tako
[url]http://www.city-data.com/forum/searc...rchid=18226258[/url]
[url]http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=326976[/url]
[url]http://zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=608[/url]
Bio sam i na serbian cafe ali tamo za mene nema nista,sve sami software developers/network ingeneers.
Ja jedini tamo zanatlija.

Pa sa,dal da splitujemo topik ili ovde da nastavimo.
Mislim za sumi novca koja da se ponese ovde
a za profesije tamo original post

Pozdrav,
Cao
Staro 12.01.2010, 12:58
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

[QUOTE=ben_lumumba;13577]pa dobro,
necu vise da komentarisam sa "..amen to that.."
kao sto je uobicajono na chat sajtovima
nego sa "... .. potpisujem... to " tako nesto u tom smuslu
[/QUOTE]

Nemas razloga da se izvinjavas nikome! I slobodno nastavi da koristis AMEN ili AMIN, jer je to rec koja u prevodu znaci "neka bude", "zaista"... Nije samo verskog karaktera, nego se koristi u svakodnevnom govoru i bez povezivanja sa Hriscanstvom, Judaizmom, Islamom... i kao takvu ne vredja nikoga, a ponajmanje to od tebe treba da trazi neko ko niti je admin niti vlasnik foruma!

Jeste da je off-topic ali mislim da treba skrenuti paznju nekome ko iz hira ili neznanja stvara neprijateljsku atmosferu. Svi smo ovde sa jednim konstruktivnim ciljem (bar se nadam) i nadam se da kao razumni ljudi mozemo da razmenjujemo planove i iskustva nezavisno koje smo nacionalnosti, vere, boje koze, materijalnog stanja... Nadam se da ce tako i ostati.
Staro 12.01.2010, 15:59
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;13576]pa bilo kakve veze da si imao, a radi se o Americkoj armiji imas pravo cak i na drzavljanstvo decko iz Iraka je radio kao prevodilac za American forces i postao U.S. citizen za veoma kratko vreme[/QUOTE]

Dali bi mogao da postavis nekakav link koji bi podkrepio tvoje tvrdnje ili je to sve na nivou rekla - kazala?
Staro 12.01.2010, 16:10
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;13581]Nemas razloga da se izvinjavas nikome! I slobodno nastavi da koristis AMEN ili AMIN, jer je to rec koja u prevodu znaci "neka bude", "zaista"... Nije samo verskog karaktera, nego se koristi u svakodnevnom govoru i bez povezivanja sa Hriscanstvom, Judaizmom, Islamom... i kao takvu ne vredja nikoga, a ponajmanje to od tebe treba da trazi neko ko niti je admin niti vlasnik foruma!

Jeste da je off-topic ali mislim da treba skrenuti paznju nekome ko iz hira ili neznanja stvara neprijateljsku atmosferu. Svi smo ovde sa jednim konstruktivnim ciljem (bar se nadam) i nadam se da kao razumni ljudi mozemo da razmenjujemo planove i iskustva nezavisno koje smo nacionalnosti, vere, boje koze, materijalnog stanja... Nadam se da ce tako i ostati.[/QUOTE]

A zasto sve morate da userete i umazete verskim i nacionalnim obelezjima, pa jebala te crkva i svi oni popovi redom. I kazi mi ko to normalan koristi amin ili amen u svakodnevnom govoru. Nije pitanje dali nekoga to vredja ili ne, vec to kontaminira prostor.
Staro 12.01.2010, 16:13
ben_lumumba ben_lumumba je offline
Član

Datum prijave: 07.01.2010
US lokacija: Phoenix,Arizona
Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;13581]Nemas razloga da se izvinjavas nikome! I slobodno nastavi da koristis AMEN ili AMIN, jer je to rec koja u prevodu znaci "neka bude", "zaista"... Nije samo verskog karaktera, nego se koristi u svakodnevnom govoru i bez povezivanja sa Hriscanstvom, Judaizmom, Islamom... i kao takvu ne vredja nikoga, a ponajmanje to od tebe treba da trazi neko ko niti je admin niti vlasnik foruma!

Jeste da je off-topic ali mislim da treba skrenuti paznju nekome ko iz hira ili neznanja stvara neprijateljsku atmosferu. Svi smo ovde sa jednim konstruktivnim ciljem (bar se nadam) i nadam se da kao razumni ljudi mozemo da razmenjujemo planove i iskustva nezavisno koje smo nacionalnosti, vere, boje koze, materijalnog stanja... Nadam se da ce tako i ostati.[/QUOTE]

Don´t care maaan.
eeeeej,maaaaan
I like gospeeel,maaaan
james Brown,sex mshine,bIg mAmA hAus,si gledo taj film
Martin Lawrence,Southern Comedy
Volim Southern Black Talk .Eddie Murphy...Arsenie Hall Show Chris Cater

Nego,brate, ako znas vidi ove linkove gore sto sam postovo pa pomazi
jel dosta ovih 20000$ ili ...
ne znam
Staro 12.01.2010, 16:20
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;13585]A zasto sve morate da userete i umazete verskim i nacionalnim obelezjima, pa jebala te crkva i svi oni popovi redom. I kazi mi ko to normalan koristi amin ili amen u svakodnevnom govoru. Nije pitanje dali nekoga to vredja ili ne, vec to kontaminira prostor.[/QUOTE]

Sto se tice prvog dela mislim da sam bio jasan, nema toga i to ovde nije tema niti je nekome vazno!
A sto se tice prostora... Pa i tvoja nepismenost i nekultura kontaminiraju prostor, zar ne?
Staro 12.01.2010, 16:35
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=ben_lumumba;13586]Don´t care maaan.
eeeeej,maaaaan
I like gospeeel,maaaan
james Brown,sex mshine,bIg mAmA hAus,si gledo taj film
Martin Lawrence,Southern Comedy
Volim Southern Black Talk .Eddie Murphy...Arsenie Hall Show Chris Cater

Nego,brate, ako znas vidi ove linkove gore sto sam postovo pa pomazi
jel dosta ovih 20000$ ili ...
ne znam[/QUOTE]

Kao prvo mislim da ti je rano da razmisljas o novcu! Prvo neka ti stigne prva koverta, a ostalo ce doci na red samo po sebi.
I ja sam samo ucesnik u forumu, nisam prosao taj pocetak da mogu da ti kazem koliko je meni trebalo, tako da mogu da imam samo neko subjektivno misljenje. Dosta je o tome pricano ovde na forumu i to na 2-3 topica. Kreni da citas lagano, kao sto sam ja jedno mesec dana i stvorices kakvu takvu sliku...
Sve je to relativna stvar, ali iz iskustva ljudi koji su sve to prosli i troskova koje su naveli, zakljucujem da je 20.000$ dovoljno za pocetak. Nekome je i 10.000$ i manje bilo dovoljno, a nekome mozda nece ni 60.000$.
Evo korisne teme za tebe: [URL="http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=594"]Koliko kosta zivot u Americi[/URL]
Staro 14.01.2010, 02:27
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;13576][B]pa bilo kakve veze da si imao, a radi se o Americkoj armiji imas pravo cak i na drzavljanstvo [/B]decko iz Iraka je radio kao prevodilac za American forces i postao U.S. citizen za veoma kratko vreme[/QUOTE]

Hajde molim te chicagopn izbaci linkove gdje ovo pise sto ti tvrdis gore pa da dzaba ne cekam 5 godina da dobijem drzavljanstvo ako ga mogu dobiti odmah; postoji jos mnogo ljudi koji bi ovo iskoristili.

Hvala unaprijed
Staro 14.01.2010, 11:58
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;13587]Sto se tice prvog dela mislim da sam bio jasan, nema toga i to ovde nije tema niti je nekome vazno!
A sto se tice prostora... Pa i tvoja nepismenost i nekultura kontaminiraju prostor, zar ne?[/QUOTE]

matori ;) B cool samo ovako:

[img]http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2010/01/funny-pictures-kitten-ignores-you.jpg[/img]

;)
Već dugo samo turista.

Pravila pisanja