ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 14.01.2010, 16:51
blisk blisk je offline
Član

Datum prijave: 30.06.2009
US lokacija: SF Bay Area
Nepromenjeno

[QUOTE=Taji;13610]Hajde molim te chicagopn izbaci linkove gdje ovo pise sto ti tvrdis gore pa da dzaba ne cekam 5 godina da dobijem drzavljanstvo ako ga mogu dobiti odmah; postoji jos mnogo ljudi koji bi ovo iskoristili.

Hvala unaprijed[/QUOTE]

potrazi INA 328 i 329. koliko sam ja shvatio to vazi samo za Armed Forces i DOD, ali ne za contractore.
01/04/10 - viza
06/10/10 - ulazak u USA
Staro 14.01.2010, 18:45
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

[QUOTE=dare_ns;13618]matori ;) B cool samo ovako:

[img]http://icanhascheezburger.files.wordpress.com/2010/01/funny-pictures-kitten-ignores-you.jpg[/img]

;)[/QUOTE]

Hahaha. Znaci ovo je koleno od 60.000$+? ;)
Staro 14.01.2010, 22:30
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

xD hahahah :D da :D
Već dugo samo turista.
Staro 17.01.2010, 18:52
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

[url]http://usmilitary.about.com/od/theorderlyroom/a/citizenship.htm[/url]

[QUOTE]Peacetime Military Service: Under INA Section 328, persons who have served in the U.S. Armed Forces (including active duty, reserves, or national guard), can file for Naturalization based on their current or prior U.S. military service. The requirements for eligibility are that the applicant must have served honorably or have separated from the service under honorable conditions, have completed one year or more of military service, and be a legal permanent resident at the time of his or her examination by USCIS on the Form N-400, Application for Naturalization. [B]This used to be three years, but Congress changed it to one year in 2002[/B]. Filing for naturalization under this provision of the law, Section 328 of the Immigration and Nationality Act of 1952, as amended (INA), excuses the applicant from any specific period of residence or physical presence within the United States, so long as the application is filed while the applicant is still serving with the military or within 6 months of an honorable discharge.[/QUOTE]
Staro 18.01.2010, 01:22
konislav
Gost

Nepromenjeno

Mozda bi trebalo dodati jos i ovo:

[QUOTE]Peacetime Military Service: Under INA Section 328, persons who have served in the U.S. Armed Forces (including active duty, reserves, or national guard), can file for Naturalization based on their current or prior U.S. military service. The requirements for eligibility are that the applicant must have served honorably or have separated from the service under honorable conditions, [B]have completed one year or more of military service, and be a legal permanent resident at the time of his or her examination by USCIS on the Form N-400,[/B] Application for Naturalization. This used to be three years, but Congress changed it to one year in 2002. Filing for naturalization under this provision of the law, Section 328 of the Immigration and Nationality Act of 1952, as amended (INA), excuses the applicant from any specific period of residence or physical presence within the United States, so long as the application is filed while the applicant is still serving with the military or within 6 months of an honorable discharge.[/QUOTE]

Koliko ja mogu razumeti, aplikant mora imati status rezidenta u momentu trazenja drzavljanstva ili to bi znacilo da mora imati zelenu kartu ili nekakav drugi dokument kojim se dozvoljava boravak (turisticke vize kao i ostale vize sa krakim vremenom boravka ne znace status rezidenta).
Drugo sto je takodje od presudnog znacaja, treba utvrditi dali je aplikant bio u vojnoj sluzbi, odnosno dali je radio za vojsku ili ne.
Staro 19.01.2010, 11:24
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;13505]ja se slatko nasmejah...

konisave ne daj se ..........nego i ja moram nesto da te pitam

kako to da ti neznas za Armed Forces Member green card, jel to oni tebe lagali u Iraku da ti trebas preko lutrije u Ameriku?[/QUOTE]

Pa sta bi strucnjak, gde si se izgubio da nam pojasnis proceduru za dobijanje drzavljanstva i da mi pojasnis kako su mene lagali da mi treba lutrija.
Ajde lepo se javi pa kazi ljudima da nemas pojma o cemu se radi, da si negde nesto nacuo, ali nisi razumeo o cemu se prica. Medjutim neki egzibicionisticko-unutrasnji nagon te je terao da ovde onanises pred ljudima, a cim si se osvestio o cemu se radi, brzo si se sakrio u neku svoju rupu.
Staro 19.01.2010, 20:33
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

[QUOTE=blisk;13629]potrazi INA 328 i 329. koliko sam ja shvatio to vazi samo za Armed Forces i DOD, ali ne za contractore.[/QUOTE]

Tacno tako blisk, to sam i ja znala cijelo ono vrijeme jos dok sam radila za njih, ali eto covjek ovdje postavio neke nove informacije pa pomislih da bi bilo lijepo da ih potkrijepi i sa dokazima, cisto da se znaju izvori ali eto, njega nesto nema, ne javlja se.
Staro 20.01.2010, 12:47
konislav
Gost

Nepromenjeno

[QUOTE=Taji;13703]Tacno tako blisk, to sam i ja znala cijelo ono vrijeme jos dok sam radila za njih, [COLOR="Red"]ali eto covjek ovdje postavio neke nove informacije pa pomislih da bi bilo lijepo da ih potkrijepi i sa dokazima, cisto da se znaju izvori ali eto, njega nesto nema, ne javlja se.[/COLOR][/QUOTE]

Javio bi se on sigurno da nije uvideo da se je uneredio, pa sad takav smrdljiv ne moze pred narod. Sad ce negde da cuti i da voajerise sa strane, pa kad se malo zaboravi o cemu se je pricalo pojavice se sa necim novim. U Bosni sam cuo jedan termin za ovakvu vrstu ljudi, kazu za nekoga da je PAPAK.
Staro 21.01.2010, 09:49
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Nema potrebe za takvim prozivkama. Kazu da je ljudski gresiti, a zato su tu i drugi forumasi da dodaju, isprave i dopune informacije koje su postovane. E, pa sada, ko voli nek izvoli, ako mu se zuri do drzavljanstva, a on/ona lepo pod slem, pa udri... (slikovito, ne bukvalno, tek da ne bude ispravki)...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 21.01.2010, 23:28
el magico el magico je offline
Član

Datum prijave: 25.10.2009
Nepromenjeno

kažu ljudski je grešiti, ali je osećaj božanski :)
03. 11. 2009. - Popunjeni formulari poslati u Kentaki

Pravila pisanja