![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Izgleda da je ova godina bila toliko ekonomski i moralno očajna za Srbiju, da se broj aplikanata povećao i uprkos kraćem roku za prijavu... mada pitanje je koliko njih je to učinilo iz zeza, a koliko njih sa ozbiljnom namerom, imajući u vidu da sada sve više i više ljudi ima pristup internetu i par minuta vremena.
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=TheNenad;20165]Izgleda da je ova godina bila toliko ekonomski i moralno očajna za Srbiju, da se broj aplikanata povećao i uprkos kraćem roku za prijavu... mada pitanje je koliko njih je to učinilo iz zeza, a koliko njih sa ozbiljnom namerom, imajući u vidu da sada sve više i više ljudi ima pristup internetu i par minuta vremena.[/QUOTE]
Bez obzira i ako su to uradili iz zeza, ti ljudi svojom prijavom umanjuju šanse da se izvuče neko od nas koji žele ići! Meni ništa ne znači da li se neko iz zeza prijavio, nego da li su mi šanse manje ili veće! Realno svaka naredna bar u bliskoj budućnosti na Ex-Yu prosotoru će biti ekonomski i moralno očajna sve više jer boljitka nema, tako će se više ljudi i prijavljivati. Da li će to činiti iz očaja ili ozbiljne namjere, vidjećemo! Šta msilite o osobama koje imaju dvojna državljanstva pa da se prijave dva puta (po jednom iz obe države) u jednoj godini? Last edited by lenhi; 29.12.2010 at 18:21. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=lenhi;20166]
Šta msilite o osobama koje imaju dvojna državljanstva pa da se prijave dva puta (po jednom iz obe države) u jednoj godini?[/QUOTE] Mislim da stoji u pravilima da to nije dozvoljeno. |
|
||||
|
||||
![]()
Interesantna statistika.
Prema ovoj statistici, sanse da se dobije Green Card za Srbiju su 3,22%. :book: Videcemo naredne godine koliko ce ljudi biti izvuceno. :obrva:
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dragance;20159]Evo malo statistike.
Iako su mnogi verovatno mislili da će se zbog smanjenog perioda za prijavu broj aplikacija smanjiti, za Srbiju to nije slučaj, čak šta više veći je nego u prethodnih godina.U Bosni je takodje veći broj nego prošle godine dok je u Hrvatskoj I Makedoniji nešto manji broj. Na adresi [url]http://www.travel.state.gov/pdf/TotalDVApplicantsbyCountry.pdf[/url] može se videti ukupan broj aplikacija za svaku zemlju od DV 2007 do 2012.[/QUOTE] volim statistiku! :) Vrijedni podaci - da ne nagadjamo vise vjerovatnoce... Moze li samo neko da me prosvijetli koja je razlika izmedju Entrants i Derivatives? :book:
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=spectra;20169]
Moze li samo neko da me prosvijetli koja je razlika izmedju Entrants i Derivatives? :book:[/QUOTE] Entrants bi valjda trebale biti osnovne prijave, a derivatives vezane (izvedene) prijave (npr. djeca, supružnik). |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=City Lights;20170]Entrants bi valjda trebale biti osnovne prijave, a derivatives vezane (izvedene) prijave (npr. djeca, supružnik).[/QUOTE]
E sad treba meni nesto rasvjetliti. Ako me izvuku a ja se u medjuvremenu ozenim i zelim povesti svoju suprugu sa sobom, da li i ona ulazi u statistiku kao dobitnik ili ne? Da li se ova statistika onda odnosi kao 1 green card na koju ide npr. ja,zena i dvoje djece ili je to onda 4 green carda?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=VonTuzni;20171]E sad treba meni nesto rasvjetliti. Ako me izvuku a ja se u medjuvremenu ozenim i zelim povesti svoju suprugu sa sobom, da li i ona ulazi u statistiku kao dobitnik ili ne?
Da li se ova statistika onda odnosi kao 1 green card na koju ide npr. ja,zena i dvoje djece ili je to onda 4 green carda?[/QUOTE] Da, ulazi i ona u tom slucaju u statistiku pod 'derivatives'. A ako tebe izvuku bio bi u statistici pod 'entrants'. Tako da bi ona i deca bili u izvedenim GC, a ti u osnovnim GC. U principu, jedina razlika je u tome sto bi oni dobili GC status na osnovu tvoje prijave.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Positive Vibe;20173]Da, ulazi i ona u tom slucaju u statistiku pod 'derivatives'.
A ako tebe izvuku bio bi u statistici pod 'entrants'. Tako da bi ona i deca bili u izvedenim GC, a ti u osnovnim GC. U principu, jedina razlika je u tome sto bi oni dobili GC status na osnovu tvoje prijave.[/QUOTE] :wtf: meni sad to nije jasno. ako se prijavi dvoje supružnika, svaki će u prijavi navest i onog drugog. znači svaki supružnik je istovremeno i entrant i derivative , klinci također... ima li tu neke logike ? :blink: |
|
||||
|
||||
![]()
Skužila ! :1081::==D::==D: valjda sam morala prvo popit kavu.
|
Tags |
dv-2012, zenidba |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2011 - Da se prebrojimo | zeljko987 | Stare teme | 447 | 08.04.2012 15:09 |
Uslovi za prijavu DV-2012 | alined | Stare teme | 356 | 26.12.2010 19:19 |
Da se prebrojimo..2010 | landlord | Prva koverta | 183 | 09.07.2010 08:17 |
Da se prebrojimo.. | landlord | Prva koverta | 272 | 27.05.2010 18:36 |