ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 22.01.2012, 00:22
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Porodila sam se decembra 2010. Racun za bolnicu je izasao ukupno 65 000 dolara. Imala sam dva osiguranja pa su mi pokrili ove astronomske cifre vecinom. Pracenje trudnoce sam platila 2500 dolara sa svim tim zdravstvenim osiguranjima (zdrava trudnoca - ne pokriva osiguranje jer nisam imala zdravstvenih problema - svo vreme trudnoce sam isla samo na jedan UZ u 20. nedelji - i sama ga platila). Naravno ovo je totalno relativna cifra i zavisi od bolnice do bolnice, mesta do mesta. Nije nesto fiksno za celu federaciju.

[B]Ako nemate osiguranje, molim vas razmislite dobro.[/B] Necu da dizem paniku, ali zdravstveni sistem je ovde daleko od onog naseg u Srbiji gde ce te primiti ako je nesto hitno sve i da nemas knjizicu (ne uvek ali desava se cesto). Nikad se ne zna kakve komplikacije mogu da se dese u trudnoci, u toku porodjaja, kasnije. Ja se ne bih kockala sa tim.
Staro 15.01.2013, 23:57
bojana5 bojana5 je offline
Član

Datum prijave: 09.09.2011
Nepromenjeno

Ja zivim u NY, ovde moze besplatno da se porodi i ako ste na turistickoj vizi i ako ste na crno... za ostale gradove ne znam...
Staro 16.01.2013, 00:14
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

[QUOTE=bojana5;35357]Ja zivim u NY, ovde moze besplatno da se porodi i ako ste na turistickoj vizi i ako ste na crno... za ostale gradove ne znam...[/QUOTE]

kod kuce ?
Staro 16.01.2013, 09:39
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

citaj ovde

[url]http://www.dhs.state.il.us/page.aspx?item=28841[/url]

ja sam uvek optimista , ili ovde

[url]http://www.allkids.com/pregnant.html[/url]

pa kako bre ove meksikanke radjaju po 9 niti GC niti SSN ko te pita
Staro 16.01.2013, 20:38
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Sta sve prodje kroz Cook County Hospital Bog sveti zna...
Staro 16.01.2013, 20:38
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;35365]citaj ovde

[url]http://www.dhs.state.il.us/page.aspx?item=28841[/url]

ja sam uvek optimista , ili ovde

[url]http://www.allkids.com/pregnant.html[/url]

pa kako bre ove meksikanke radjaju po 9 niti GC niti SSN ko te pita[/QUOTE]

Ovo je varijanta Medicaid-a za Ilinois. A pretpostavljam da te neke koje poznajete sto su se porodile besplatno imaju sva potrebna dokumenta koja oni traze da bi se prijavilo za ovaj program.

Ja sam bila u Indijani, i to je bilo ovo isto, drugi naziv bude samo po drzavama ali je isti drzavni program. Morala sam da im dam dokaz adrese, dokaz o mesecnim primanjima, koja kola imam, pasos na uvid sa vizom i ostalim stvarima.

Vidim ovde traze ove stvari:

You will need to provide us with detailed information on your household members.

Before you begin, make sure you have the following information with you:

1. Date of birth for everyone in your household
2. Social Security numbers for everyone applying who has one or the date the Social Security number was applied for
3. Alien Registration number for anyone who has one who is applying if they are not a U.S. citizen
4. Health insurance information for everyone applying
5. Information about all income received
6. Amount of child support or spousal support being paid to someone else
7. Amount of child care being paid
Staro 16.01.2013, 20:46
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Indijana je republikanska drzava pa nema tu gledanja kroz prste. To je jedna od tri drzave sa najmanjim procentom latino populacije. Sad imas i odgovor zasto.

Illinois, New York i California su po tom pitanju vise nego liberalni state-ovi i nema tu nekog cimatanje. Konkretno u CHGO, dodju u Cook County i to je to... Gomila se cak i lazno predstavi... Koliko god zvucalo nemoguce za jednu Ameriku, da, to je u Cikagu moguce.
Staro 17.01.2013, 00:50
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=Magelan;35378]Indijana je republikanska drzava pa nema tu gledanja kroz prste. To je jedna od tri drzave sa najmanjim procentom latino populacije. Sad imas i odgovor zasto.

Illinois, New York i California su po tom pitanju vise nego liberalni state-ovi i nema tu nekog cimatanje. Konkretno u CHGO, dodju u Cook County i to je to... Gomila se cak i lazno predstavi... Koliko god zvucalo nemoguce za jednu Ameriku, da, to je u Cikagu moguce.[/QUOTE]

Hvala druze, znao sam da sam bio u pravu :naughty:

Salim se, nisam se najbolje raspitao, ali sam bio siguran da mi je tako rekla drugarica bas iz razloga sto je i mene to iznenadilo...
Staro 17.01.2013, 12:09
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ma sedis u stanu kad zeni dodje momenat okrenes 911 i kazes zena se poradja nemam auto i mnogo joj je lose i da vidis program posle .
Da nece mozda da ostave zenu na ulici da se porodi...nebih rekao.
Sta ce ti naplatiti ako nemas odakle da platis ,naravno ovo neces da procitas ni u jednim novinama niti ce ti reci na vestima da moze ,ali u stvarnom zivotu to ti je tako
Jer ovde placa onaj ko ima i njega deru a, ko nema leci se free
Staro 17.01.2013, 14:12
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;35388]Ma sedis u stanu kad zeni dodje momenat okrenes 911 i kazes zena se poradja nemam auto i mnogo joj je lose i da vidis program posle .
Da nece mozda da ostave zenu na ulici da se porodi...nebih rekao.
Sta ce ti naplatiti ako nemas odakle da platis ,naravno ovo neces da procitas ni u jednim novinama niti ce ti reci na vestima da moze ,ali u stvarnom zivotu to ti je tako
Jer ovde placa onaj ko ima i njega deru a, ko nema leci se free[/QUOTE]

Moze tako drug za PORODJAJ koji je kraj TRUDNOCE, a sta ces sa placanjem raznih pregleda TOKOM trudnoce koji po definiciji nisu hitni ali su potrebni da se vidi da li je trudnoca OK, beba zdrava... Ili ces na blef: zena zatrudni, ne ode nijedan put doktoru za tih svih 9 mjeseci, onda se porodi u hitnoj i ne daj boze nadju da nesto s bebom ne valja sto se moglo otkriti u tim pregledima tokom rane trudnoce...?

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.

Pravila pisanja