ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 27.10.2009, 15:42
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=chicagopn;12179]ja za sve sto napisem stojim iza toga ,ako hoces stan za 500$ slobodno mozes meni da se javis na private..... a ako si ti poneo 30000$ neznam sta trazis onda u Americi,ili verovatno neznas sta je muka ,ne vidim gde sam ja pogresio misam pominjao milijarde nigde,ali NISAM OD ONIH "NIJE NI OVAMO KAO STO JE BILO I OVDE JE PROPAST"

I NARAVNO DREAMERS
moras se pomiriti sa cinjenicom da ima ovde ljudi koju su pre tebe dosli u Americi i s toga su malo vise upuceni :)[/QUOTE]

Kao prvo, ne moze porodica po zakonu da ide u studio....znaci mora jednosoban stan. Ako i nadjes u nekom kraju stan za 600$, onda u njega sigurno nije ukljuceno grejanje i sl. Posto je ovde grejna sezona 8 meseci godisnje, plin moze zestoko da te izadje....pa je taj stan onda 800$, a ne 600$ (znam koji su tako prolazili). Da ne govorim da u tim krajevima koje si gore pomenuo moras gledati da stan nadjes jaaaako blizu voza, inace moras odmah kupovati kola.
Ne vidis gde si pogresio? Pa ako si vec toliko iskusan i dugo u americi, onda bi trebalo da znas sta 100$ ovde znaci. Te ljude koje pominjes su mozda dosli sa 100$ ali kod rodjenog brata ili na neku foru da ih neko bukvalno izdrzava dok se ne snadju. Ovde 100$ nije dovoljno za mesecnu hranu, pa ni samo leba da jedes i spavas na ulici. Sto se tvog zadnjeg komentara tice, naravno da ima ljudi koji su daleko vise od mene upuceni, ali takodje sam upoznao ljudi koji su dosli 15 godina pre mene, a daleko su manje upuceni, jer ni jezik drzave u kojoj zive ne znaju. Od Amerike nisu videli nista osim srpskih crkvi, prodavnica i kafana....i da... voze mercedese (jer to je ono najbitnije).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 27.10.2009, 17:31
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

@chicagopn
To za 500$ bi bilo kao da mene neko ubedjuje da ima u BG stan u centru za 150e, a ja znam da nema ispod 300e. Moze nekome tetka ili teca da izdaju jeftinije ali pricam o trzisnoj ceni. Malo mi je verovatno da je renta u CHI tako blizu BG-u!?

@dreamerns
Zelim ti da nikada nemas mercedesa, a za sve ostalo ces se snaci! :bravo:
Staro 28.10.2009, 22:00
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;12186]@chicagopn
To za 500$ bi bilo kao da mene neko ubedjuje da ima u BG stan u centru za 150e, a ja znam da nema ispod 300e. Moze nekome tetka ili teca da izdaju jeftinije ali pricam o trzisnoj ceni. Malo mi je verovatno da je renta u CHI tako blizu BG-u!?

@dreamerns
Zelim ti da nikada nemas mercedesa, a za sve ostalo ces se snaci! :bravo:[/QUOTE]

I ja sam cuo za te stanove u centru BG-a za 150 eura...
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Staro 18.11.2009, 03:13
konislav
Gost

Nepromenjeno

Moje misljene na osnovu onoga sto sam video tokom mojih odlazaka u USA, mislim da je svaki odlazak bez 30-40000$, osudjen na tesku muku i patnju sa mnogo teskim mogucim posledicama. Ja kad bih trebao da idem (poznajuci sebe) ne bi polazio bez 50-60000$ min..
Normalno da probam da brazlozim ovo.
Ako je mesecan zakup oko 800-1000$, ako ti za ostale mesecne potrebe odu jos 500-700$. Ako pretpostavimo da mozda nemozete naci posao narednih 7-8 meseci je min.1500x8=12000$
Ako pretpostavimo da vam treba auto, a mozda i dva to je minimum 2500$ (za krs), ako su dva to je 5000$. Ako vam treba namestaj dodaj jos min.5000$ ili ajde 3000$ za neko djubre. Mozda treba nesto polagati ili izvrsiti nekavu dokvalifikaciju ili prekvalifikaciju sto normalno kosta. Pakla cigara vam je 5.5$, jedan casopis je od 10-15$ pa nagore, meni nije uspelo da odem na naj obicniji rucak bez 20-30$ i to sam. Jedan izlazak na muziku u nekom klubu uvece za par nemoze izaci ispod 60$ .Normalno treba i imati nekakvu rezervu za nedaj boze, pa sad saberite. A price u stilu mozes doci sa 100$ su cisto sranje.
Staro 18.11.2009, 06:30
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

E jebiga sad ... Treba biti i realan. Naravno da je bolje doci sa sto vise para, ali u nasim uslovima je jako tesko skupiti/posuditi i 10000$ a kamoli vise ... A da dodjes sa 100$ i uspijes,e zato ti treba nevjerovatna sreca i nenormalna ludost, takve snove definitivno treba preskociti.
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 18.11.2009, 08:09
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;12647]Moje misljene na osnovu onoga sto sam video tokom mojih odlazaka u USA, mislim da je svaki odlazak bez 30-40000$, osudjen na tesku muku i patnju sa mnogo teskim mogucim posledicama. Ja kad bih trebao da idem (poznajuci sebe) ne bi polazio bez 50-60000$ min..
[/QUOTE]

Ne verujem da vise od 1% "lutrijasa" to moze da priusti sebi. Ne verujem ni da vecina ima takav lifestyle. Petina od toga je sasvim dovoljna dok se ne nadje posao. Ne moze sa $100... ali ne treba ni $60k. To sa koliko bi ti dosao je stvar tvojih finansija - prave ovde porodice skupa po $40k godisnje i lepo zive. Tvoja cifra je odraz tvoje finansijske situacije a ne neophodnosti u USA.
Staro 18.11.2009, 11:05
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

[QUOTE=konislav;12647]Moje misljene na osnovu onoga sto sam video tokom mojih odlazaka u USA, mislim da je svaki odlazak bez 30-40000$, osudjen na tesku muku i patnju sa mnogo teskim mogucim posledicama. Ja kad bih trebao da idem (poznajuci sebe) ne bi polazio bez 50-60000$ min..
[/QUOTE]

Stoji da je bolje sto vise, pa makar zlu ne trebalo. Ali vecina ljudi ne moze ni da sanja o tim parama.
To je moguce ako neko proda stan (pod uslovom da ga ima) i krene sa svim parama. Na Floridi ima finih stanova za 40-50k $. Ali ja bih pre krenuo sa 10k ustedjevine i pozajmljenih para, a kasnije razmisljao o prodaji nekretnine. Za to vreme moze da se to u Srbiji rentira i da ti dosta znaci u USA.
Staro 18.11.2009, 17:05
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=nemili;12655]Stoji da je bolje sto vise, pa makar zlu ne trebalo. Ali vecina ljudi ne moze ni da sanja o tim parama.
To je moguce ako neko proda stan (pod uslovom da ga ima) i krene sa svim parama. [/QUOTE]

Ili radi za americku vojsku... :-)
Kao sto sam negde pomenuo, plate su nenormalne, tako da verujem da je coveku 50-60k je isto koliko ovde vecini 5-6k$
Medjutim, to nije pitanje ovde....99% ljudi sa ovog foruma se snaslo i sa daleko manjim novcem i sada lepo zive. Zavisi sta se definise kao lepo i kao mucenje. Nekom milioneru je ziveti sa 100.000$ mesecno mucenje, a nekome je 1000$ bogatstvo. Fakat je da 10k je dovoljno ako je covek stedljiv i ako ocekuje da ce naci posao za 3-4 meseca (normalan posao, ne part-time sa 8$ na sat).

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 18.11.2009, 19:29
konislav
Gost

Nepromenjeno

Imam jedno jednostavno pitanje.
Ako treba mesecno bar 1500$ za prezivljavanje, ako treba bar nesto minimalno namestaja i bar nekakvo polovno auto i neki dolar za osiguranje, a desi se da nemozete naci posao 7-8 meseci, sto je dosta realno i za ocekivati. Kako ce te to izvasti, ako ste posli sa 10000$ ili jos manje kako neki ovde propagiraju.
Staro 18.11.2009, 20:02
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Ljudi da imaju ovde $60k ne bi bas imali u planu da emigriraju bilo gde nego bi ovde uzivali u lagodnom zivotu.Odlaze tamo sa dosta manjim novcem, vecina ima za pocetak negde kod nekog da se smesti pa se tu ushtede neki osnovni troskovi, ostali se snlaze kako znaju i umeju.

Pravila pisanja