![]() |
|
|
|||||||
| Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
| Prva koverta » Jel poslao neko prve formulare? » Bitni linkovi | ||||
| O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Danas sam poslao mail - upit kako bih pitao da li su primili kovertu. Pročitao sam negdje prije da bi trebalo pričekati desetak dana pa poslati mail u stilu "je li sve u redu?" Vidio sam i da je proslih godina na takav upit nekima došao odgovor da primaju mnogo pošte pa da ne znaju i neka se jave za mjesec dana. Mislite li da sam prerano pitao, hoću li uopće dobiti kakav odgovor? Je li se kome dogodilo da mu jave da nešto ne valja ili da jave da su primili? Ili se stvarno ništa ne zna dok se ne dobije mail da se ponovno provjeri ESC radi datuma intervjua?
|
|
|
|||
|
|||
|
Ja sam poslala mail KCC-u ako su primili formulare, i bez odgovora vec 5 dana.. ..Jel to normalno, da cekam odgovor il da ih nazovem. NIsam slala preporuceno.
|
|
|
|||
|
|||
|
Poslala sam u ponedeljak upit da li su stigli formulari i jos cekam odgovor.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dragi prijatelju,
Poslao sam pre deset dana kovertu sa obrascima za Kentaki. Da li je pametno, da ih meilom pitam, da li je moja koverta stigla kod njih!? Za dalju obradu. I da li će mi oni meilom to potvrditi ili ne ? Hvalka svima. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja sam im poslala upit mailom u ponedeljak da li su stigli formulari i da li je sve ok i jos cekam odgovor. Slobodno posalji, trebalo bi da nam odgovore.
|
|
|
|||
|
|||
|
Slobodno posalji.
Ja sam im poslao mail vezano za dokumente i nakon 4-5 dana su mi odgovorili da su primili i da su currently processing. Al nemoj im slat mail tipa dali ste primili, jel sve uredu, kad ce bit gotovo, kad mogu ocekivat intervju itd nabrajat nesto. Kratko jasno, "Samo da provjerim dali ste primili moje dokumente, moj case nr:XXXXX. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
tnx
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
2013EU00017xxx 24.05.2012. - Videla na sajtu "You are among those randomly selected..." ![]() 07.07.2012. - poslata koverta u KCC 16.07.2012. - stigla koverta u Kentaki 12.04.2013. - obavljen lekarski pregled 17.04.2013. - INTERVJU: Viza odobrena ![]() 18.04.2013. - Viza u pasosu 27.05.2013. - Kupljena karta za 24.09.2013. Sofia - Amsterdam - Chicago 25.09.2013. - USA tlo je pod nogama
|
|
|
|||
|
|||
|
Evo ovako:
27.5. Poslao inquiry - upit sa svog maila u zenino ime - sadržaja: Case number xxxx Ime i prezime My wife has been randomly selected for further processing (...) I would like to make sure that everything is ok with our application and kindly ask you to check and verify our documents. They were sent on may 3rd, 2013 from Zagreb, Croatia, label number xxxx Danas (31.5.) dobivam odgovor: Thank you for your inquiry. When inquiring about the status of your case, you must provide your full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY). For security purposes, KCC cannot reveal any information regarding your case if you cannot provide all the required information. Sada sam poslao još jednom, ali ovaj puta S DATUMOM ROĐENJA . Dakle, kako piše u mailu, šaljite upit, ali svakako navedite case#, ime i prezime ali i datum rođenja u formatu (MMDDYYYY). Slažem se da ih ne treba gnjaviti, samo je li stiglo i da li je sve na broju. End of story. Nadam se da sam pomogao. Javite što su vama javili na upit. Silno me zanima. Pozdrav svima i sretno! |
|
|