ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 05.10.2010, 21:00
djon's Avatar
djon djon je offline
Član

Datum prijave: 22.06.2010
Nepromenjeno

[QUOTE=Isabelle;18629]Pazi, Ameri su poznati po tome koga pustaju u drzavu, mislim da ne grijesim puno ako gledaju na slici kakav si, pa jesi li bijel, izgledas li zdravo itd itd....Hoce mladu svjezu pametnu krv, to se zna, iako se hvale da su demokratska drzava , oni ustvari prste od rasizma...Ne znam, mozda lupetam, ali hajd ga znaj da oni nemaju neku ''background'' kontrolu prijavljenih....To mi ne znamo...[/QUOTE]

Ne verujem Izy.

Po meni, sve to zaista i ide u potpunosti nasumice, jer ako i dobiješ na lutriji, to nikako nije garant da će ti DV biti odobrena. Ja bi rekao da se selekcija vrši tek nakon što izvuku tih, lupam 100k potencijalnih, pa ako smo među njima, tek tada, kad uđemo u proces obrade i kada im mi šaljemo više informacija o sebi, tada verovatno selekcija postoji, a ne ovako na osnovu zaista bazičnih informacija. Ali čak i onda, ja verujem da izgled, škola itd. ne igraju apsolutno nikakvu ulogu, već isključivo podaci koje oni od nas i traže.

Takođe, moja procena je da je razlog tolikog čekanja, čisto tehničke prirode. Jednostavno treba proveriti milione prijava, od kojih verovatno, ne mali procenat u startu otpada. Pa treba sve to sortirati, po regionima, državama, pa tek onda nakon tog lavovskog posla, prepustiti posao računaru.

Verujem da verovatno postoji neka računarska formula na osnovu podataka koje oni unose (ja bi rekao da se radi pre svega o broju ljudi koji su već imigrirali, pa se neke zemlje bliže statusu Velike Britanije i Poljske, i verovatno taj neki procenat ulazi u neku formulu i slično). I onda verovatno kompijuter iz te baze podataka, koji oni formiraju u tom periodu, na osnovu formule koju takođe formiraju u tom periodu, izvlači nasumice srećne potencijalne dobitnike.

Predpostavljam još i da postoji unapred, precizno određen, broj, koliko ljudi godišnje može da dobije GC, koji, verujem, ne može biti prekoračen, a pri tom ne mislim samo na DV lutriju već neki sveukupan broj koji verujem takođe utiče i na formiranje baze podataka za DV lutriju.

To je neko moje mišljenje.

Dakle samo optimistično, i na kraju krajeva, ovo nam je tek prvi put da smo se prijavili, tako da... Totalno opušteno!

:1072:
Staro 05.10.2010, 21:09
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Ne znam stvarno koliko je vremena potrebno da obrade sve podatke ali evo recimo ovako.Prošle godine dok su se jos slale koverte, oni su počeli sa slanjem već u martu, što znači da su završili to sve u roku od novembar-mart 4 meseca.E sad, u tomu periodu oni su morali da obrade 100 000 ljudi, izvučenih, + ko zna koliko hiljada ljudi koji su izvučeni a diskvalifikovani iz nekog razloga.Meni je logično da za tu količinu ljudi zaista jeste potrebno toliko vremena.

E da Izabela, što se tiče navodne `provere` opet tvoja teorija pada u vodu jer se svake godine javi gomila ljudi izvučenih a žive ilegalno u USA i nemaju šanse da dobiju zelenu kartu preko lutrije.
Staro 05.10.2010, 21:24
Vuvuzela Vuvuzela je offline
Drug član

Datum prijave: 15.07.2010
US lokacija: Hm, who knows?
YU lokacija: Hrvatska
Nepromenjeno

[QUOTE]Takođe, moja procena je da je razlog tolikog čekanja, čisto tehničke prirode. Jednostavno treba proveriti milione prijava, od kojih verovatno, ne mali procenat u startu otpada. Pa treba sve to sortirati, po regionima, državama, pa tek onda nakon tog lavovskog posla, prepustiti posao računaru.[/QUOTE]

Selekcija se radi na način da od svih prijavljenih (prošle godine ja mislim oko 16 mil. ove će sigurno biti i više) računalo nasumce odabere stotinjak tisuća potencijalnih dobitnika. Ti slučajno odabrani ulaze u proces dobijanja GC. Naravno, neki odustanu, neki ne zadovolje potrebne kriterije, nekih (recimo sumnjivih) se riješe tako da im postave neki uvjet koji ne mogu ispuniti. Tako na kraju popune kvotu od 50k imigranata za tu godinu i to je to. No kad računalo selektira tih stotinjak tisuća odabranih, velik je posao obraditi svaki slučaj zasebno - a još kako su se dosad slale koverte poštom - ogroman je to posao! Mislim da su si od ove godine značajno smanjili posao kad su ukinuli koverte!
Staro 05.10.2010, 21:47
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=beli_usa;18635]ja bih vaas koji ste se prijavili zamolio ako neko moze da mu posaljem na mail sliku pa da mi je uredi da bude formata 600x600 jer sam se i prosli put radi slike nisam prijavio!jel ima neko da mi pomogne?[/QUOTE]

moze, al kako da ti dam adresu..ovako javno, ne ide...
Staro 06.10.2010, 01:03
Nemanjank Nemanjank je offline
Član

Datum prijave: 31.08.2009
US lokacija: Njujork, one day :D
YU lokacija: Uzice
Nepromenjeno

Srecno svima!

Sutra se prijavljujem, prvi put jer sam konacno ispunio uslove. XD Mora da sam najmlađi, imam 18 god :D
Staro 06.10.2010, 08:04
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=sassoo;18621]Tudi mi "janezi" smo se prijavili. Zelim vam veliko srece pri izvlacenju za 2012.[/QUOTE]

Sassoo,

neka vam je sa srecom. Jako malo dobitnika izvlace iz Slovenije, nadam se da cete biti medju onim najsrecnijima - prosle godine je izvuceno 14-oro. Pozdrav :)
Staro 06.10.2010, 09:32
libertas222's Avatar
libertas222 libertas222 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.08.2010
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Pozdrav,

moze li mi netko reci sto se u prijavi upisuje u polje 8c? Moze li se upisati naziv zupanije? Hvala
Staro 06.10.2010, 11:03
cile cile je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.08.2009
US lokacija: Minneapolis,MN
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku cile
Nepromenjeno

[QUOTE=libertas222;18646]Pozdrav,

moze li mi netko reci sto se u prijavi upisuje u polje 8c? Moze li se upisati naziv zupanije? Hvala[/QUOTE]

Ja sam to ostavila nepopunjeno-skapirala sam da je to alternativna adresa,pa sam u polje 8b.upisala broj i naziv ulice i to je to.Nije pravilo problem,prosla je prijava.:obrva:Srecno svima,pa da se radujemo zajedno od maja!:;D:
Staro 06.10.2010, 11:22
user_90_CRO user_90_CRO je offline
Član

Datum prijave: 26.09.2010
YU lokacija: Hrvatska,Zagreb
Pošalji MSN poruku korisniku user_90_CRO
Nepromenjeno

Evo ja ću onda popuniti tako da imam dvije godine radnog, pa ako dođe do toga da ću to morati potvrđivati naći ću i potvrde, evo ovaj tjedan ću ispuniti prijavnicu,hvala svima .
Staro 06.10.2010, 11:30
user_90_CRO user_90_CRO je offline
Član

Datum prijave: 26.09.2010
YU lokacija: Hrvatska,Zagreb
Pošalji MSN poruku korisniku user_90_CRO
Nepromenjeno

Opet ja naišao na problem, dakle koliko sam shvatio najnormalnije se mogu već danas popunjavati aplikacije, e sada otišao sam na link koji ima na forumu u prijavama za 2012. i otvorio ga ali tamo mi uopće nema nikakvih uputa za aplikaciju niti za popunjavanje ičega, samo piše INstructions i ništa drugo, u čemu je problem?

Pravila pisanja