ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Kako naći najpovoljniji let za Ameriku » Bitni linkovi
10 korisnih saveta za kupovinu jeftinih avionskih karata Kupovina karata - AGENTI Kupovina karata - ONLINE Kuponi i sniženja

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.01.2012, 15:01
caca's Avatar
caca caca je offline
Član

Datum prijave: 23.11.2011
US lokacija: Čikago, Portage Park
YU lokacija: Gornji Milanovac/Topola
Nepromenjeno

a pa da...podrazumeva se...35 evra do Budimpeste...
Reply With Quote
Staro 21.01.2012, 20:06
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Pa ne znam sad... Mi svi ovde dobismo ponude od Value Air i Trip Design pre neki dan za povratne, takse ukljucene, za period od 23-eg januara do 22-og marta:
Chicago - Beograd $486
New York - Beograd $398
LA/SF - Beograd $593
Po mom iskustvu, dodatak za polaske iz BG je oko $50... kako god, nikada za sve ove godine nasi gosti nisu uspeli da tamo nadju povoljnije karte nego mi ovde. Uostalom, ta cena za "jeftiniji" deo godine, za relativno kracu relaciju, u jednom pravcu i plus ne iz BG je po meni stvarno preterana. Kao sto rekoh, cene na trazilicama su jedno, cene koje se dobiju direktno od nasih agenata (ovde) su nesto sasvim drugo.
Reply With Quote
Staro 24.01.2012, 18:57
caca's Avatar
caca caca je offline
Član

Datum prijave: 23.11.2011
US lokacija: Čikago, Portage Park
YU lokacija: Gornji Milanovac/Topola
Nepromenjeno

Sigurno je to sve tacno, mada ja licno ne bih pravila pitanje za 50 evra...za 100 bih...
Sto se tice trazilica... cene gravitiraju ka 1000$...
U svakom slucaju, forum mi je pruzio dragocene informacije...a ja sam samo dodala svoje iskustvo zbor azuriranja podataka...
Reply With Quote
Staro 30.01.2012, 03:15
dragonn's Avatar
dragonn dragonn je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2009
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Pozarevac
Pošalji MSN poruku korisniku dragonn Pošalji Skype™ poruku korisniku dragonn
Nepromenjeno

Eto i mene posle duze pauze. Elem sto se karata tice ja sam kupio kartu za avgust ove godine i putuje se preko Rim-a u oba pravca a cena je bila 1027.00$ sto mislim da je prilicno jeftino za taj period posto nigde online ili preko agencija nisam nalazio karte ispod 1350.00$. Agencija je Vardar Travel, kontakt osoba je Sonja +1.773.701.0842 i iz Chicaga su. Karta je kupljena pre par dana i mislim da ova cena vazi ako se karta kupi do kraja januara. Pretpostavljam da se i posle tog datuma mogu naci jeftine karte kod njih...u svakom slucaju naveo sam broj telefona pa se mozete raspitati.
Staro 30.01.2012, 14:11
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Iščitao sam ovu temu, kao i neke povezane, pa me interesuju dve stvari:
1) Naleteo sam na prilično načelne preporuke kad treba kupiti avionske karte koje, bar prema onome što sam ja mogao da pročitam, nisu zasnovane na nekom "opipljivom/konkretnom iskustvu" (tipa 3 meseca pred let, što je pre moguće i sl...). Pretpostavljam da su iskustva vrlo različita, ali me interesuje u kom periodu pre odlaska su forumaši kupovali svoje karte.
2) Naleteo sam na pominjanje nekakvih penala za otkazivanje povratne karte. Da li to zaista postoji? Može li avio kompanija da me kazni ako odlučim da ne iskoristim svoju povratnu kartu? Zvuči mi glupo i neostvarivo, ali ipak da proverim. Ne bi to bila prva nelogičnost na koju nalećem
Hvala
Reply With Quote
Staro 30.01.2012, 15:03
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik Prikaz poruke
1) Naleteo sam na prilično načelne preporuke kad treba kupiti avionske karte koje, bar prema onome što sam ja mogao da pročitam, nisu zasnovane na nekom "opipljivom/konkretnom iskustvu" (tipa 3 meseca pred let, što je pre moguće i sl...). Pretpostavljam da su iskustva vrlo različita, ali me interesuje u kom periodu pre odlaska su forumaši kupovali svoje karte.
Ukoliko je pitanje kada kupiti kartu da bih je platio sto jeftinije onda po meni bas i nema nekog apsolutno tacnog odgovara. Definitivno ne treba cekati previse i kupovati kartu par dana pred put, ali po meni nema potrebe ni kupovati je previse rano. Prost primer, u momentu kada sam gledao karte Lufthansa je izbacila njihovu ponudu za zimu u Evropi i automatski je spustila cenu karte za neke 2 do 3 stotine dolara. Ja sam kupio kartu i posle par dana dobio mejl da je jedna agencija izbacila ponudu koja je jos povoljnija. Da sam znao
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik Prikaz poruke
2) Naleteo sam na pominjanje nekakvih penala za otkazivanje povratne karte. Da li to zaista postoji? Može li avio kompanija da me kazni ako odlučim da ne iskoristim svoju povratnu kartu? Zvuči mi glupo i neostvarivo, ali ipak da proverim. Ne bi to bila prva nelogičnost na koju nalećem
Moje iskustvo ne potvrdjuje ovu ideju. Nisam koristio povratnu kartu i nisam placao nikakve penale.
Staro 30.01.2012, 15:26
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Upravo me je to interesovalo.
Ovog meseca smo dobili vize i planiramo da početkom jula letimo za USA. Ne želimo da se zalećemo sa kupovinom karata, ali sigurno nećemo ni čekati do pred sam polazak.
Pokušavamo da ulovimo najbolji momenat kako bismo prošli što povoljnije i jednostavnije.
Hvala za odgovore.
Reply With Quote
Staro 30.01.2012, 15:49
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Kada sam prošle godine išao, kartu sam kupio u februaru (dosta optimistično, jer sam u ambasadu išao tek u martu ), a let je bio krajem maja. Svaki dan je karta koštala za po koji evro više. Verovatno je imalo veze sa tim što je karta plaćana u forintama, a forinte slabile u odnosu na evro i dinar...
Već dugo samo turista.
Reply With Quote
Staro 30.01.2012, 16:08
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Koliko je meni poznato, agencije podizu cijene karata u 1. decembra, onda ponovo 31. Januara, pa krajem marta.. itd. Sto znaci bolje je kupiti kartu za ljeto do 31. Januara.

Meni se desilo da sam nedavno kupovao kartu za mamu, i nazvao par agencija ovde u Cikagu i gotovo kupio kartu od jedne od agencija, i onda otisao na Lufthansin site i vidio da je na njemu karta jeftinija nego karta od agencije.

Naravno da sam kupio kartu preko lufthanse. Takodjer, mozes da izaberes sve opcije od sjedista, aerodromske pratnje itd.
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote
Staro 11.02.2012, 13:40
zeleni1122 zeleni1122 je offline
Drug član

Datum prijave: 12.03.2010
US lokacija: Outer Banks.NC
YU lokacija: zagreb
Nepromenjeno

Cao svima

molio bi pomoc ako moze, trazim let za washington iz zagreba krajem marta.

ako ima neko preporuku ili nacin da se nade nesto jeftinije cijenio bi pomoc.

najjeftinije sto sam nasao je airberlin vienna-berlin-jfk-norfolk sa dva presjedanja ukupno 1600$ + (prijevoz iz zg do beca) za 2 odraslih i dijete 2,5g.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja