ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 27.10.2019, 21:00
uran's Avatar
uran uran je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 21.04.2018
US lokacija: Northwest Pacific
YU lokacija: Tel Aviv, Israel
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taty2 Prikaz poruke
Od 03. 11. sve buduće imigrante "kači" proklamacija o health insurance. Pretpostavka je da će se to odraziti u praksi vodjenja intervjua u ambasadi, t. j. treba računati na to da će pored ostalih pitanja biti postavljeno i pitanje "Da li razumijete da je potrebno da imate health insurance plan kad stupite na američko tlo". O toj predstojecoj praksi još nema detaljnih informacija. Na britovom sajtu ima više o tome kako pribaviti 'quotes" za health insurance plan, te www za quotes. "Quotes' bi trebale biti isprintane prije intervjua i služile bi kao dokaz da je aplikant time "odradio domaću zadaću" i da zna sta ga čeka.

sto i nije neki problem u Americi na svakom cosku nude po pet osiguranja, mnogo veci problem su sitna slova u ugovoru

Last edited by uran; 27.10.2019 at 21:07.
Reply With Quote
Staro 28.10.2019, 09:27
Taty2's Avatar
Taty2 Taty2 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.07.2013
US lokacija: Boston
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Upravo tako.
Ovdje je taj link. Visitor's osiguranje je povoljno i ono se stiklira na 365 dana (takav quote je za svrhu intervjua), a moze sent u US uzeti na mjesec - dva i cak produzavati, dok se ne dobije job
Health insurance for new immigrants ~ BritSimonSays.com
britsimonsays.com/health-insurance-for-new-immigrants
Staro 28.10.2019, 11:41
Mirko47 Mirko47 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.05.2019
US lokacija: We'll see
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Kako će to da se odnosi na naše intervjue, mi smo 05.11.
Reply With Quote
Staro 28.10.2019, 11:45
dusmanic's Avatar
dusmanic dusmanic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.09.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko47 Prikaz poruke
To niko ne zna, mozda da pustite mail ambasadi...
Sta vam oni kazu to uradite, mislim da ih je neko zvao i da su rekli da ne znaju kako ce se primenjivati ova odredba koja vas definitivno kaci (primenjuje se od 3.11)
Zato je mozda najbolji mail i da imate crno na belo na razgovoru, to planiram i ja da uradim
Dokumenta poslata: 15.08.2019.
interview: 12.11.2019
green day:15.11.2019.
Reply With Quote
Staro 28.10.2019, 12:48
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ma najbolje da idete na blef, da proučite dobro osiguranja i da upoznate konzula da ste upoznati da trebate tamo imati zdravstveno osiguranje i čak pričajte kako niste nikada ni mislili putovati u tako udaljenu zemlju bez osiguranja...
Uglavnom, neka priča ide ka tome da ste normalni i da ćete uraditi sve što je zakonski potrebno da pozelenite i kasnije živite tamo

Nije loše ni da isprintate par sajtova čisto da znaju da ste upućeni i da i dalje istražujete koje je osiguranje najbolje za vas...
Mislim da neće na kraju biti puno problema s' ovim... Za $500 sasvim pristojno osiguranje u SAD-u za 365 dana, što stvarno nije loše...

Uzmite u obzir da je Brit Simon boldirano naglasio da on NE MISLI da trebate kupovati osiguranje prije intervjua...
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 28.10.2019, 13:20
Sims Sims je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko47 Prikaz poruke
Ja sam ih zvala i rekli su da ne znaju. Savetovali su mi da pratim sajt i drustvene mreze jer ce tamo mozda objaviti novosti ukoliko ih bude bilo. Takodje, receno mi je da ce mozda slati mejlove sa dodatnim instrukcijama. Proveri visitorscoverage sajt. Ostaje nejasno, da li ga treba kupiti ili samo pokazati konzulu da smo svesni cinjenice da nam je to osiguranje potrebno. Takodje, nisu mi znali reci ni koliki je minimalan novcani iznos koji bi mogli prikazati za ovo. Jedno je sta BritSimon misli, a drugo sta je u praksi.

Ja bih na vasem mestu ili pisala mejl ili zvala ambasadu i insistirala na odgovoru jer vam je iducu nedelju intervju, a ovo stupa na snagu 3. novembra.

Srecno!
Reply With Quote
Staro 29.10.2019, 08:38
Jamive Jamive je offline
Drug član

Datum prijave: 17.05.2018
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Taty2 Prikaz poruke
Od 03. 11. sve buduće imigrante "kači" proklamacija o health insurance. Pretpostavka je da će se to odraziti u praksi vodjenja intervjua u ambasadi, t. j. treba računati na to da će pored ostalih pitanja biti postavljeno i pitanje "Da li razumijete da je potrebno da imate health insurance plan kad stupite na američko tlo". O toj predstojecoj praksi još nema detaljnih informacija. Na britovom sajtu ima više o tome kako pribaviti 'quotes" za health insurance plan, te www za quotes. "Quotes' bi trebale biti isprintane prije intervjua i služile bi kao dokaz da je aplikant time "odradio domaću zadaću" i da zna sta ga čeka.
Pa u pravu su ako budu insistirali.
Tamo je sve ok dok si zdrav i prav. Ne daj Boze da vam zatreba lekarska pomoc, a nemate osiguranje...
Jedan lik pao, slomio ruku, ok uslo je u osiguranje da mu stave gips i sve.
Medjutim, ruka zaraste krivo i sad on treba da pljune 50k$ jer osigiranje ne pokriva "opravku".
I to je samo jedan od primera...
Treba dobro izuciti osigiranja i sta ona nude, jer kao sto neko rece- nije problem osiguranje, vec sitna slova.
Reply With Quote
Staro 29.10.2019, 12:09
unchained unchained je offline
Član

Datum prijave: 29.10.2019
Nepromenjeno

Pozdrav svima. Jel zna neko koje su šanse da budete diskvalifikovani ako ste poslali istu fotografiju kao prošle godine?

Negde sam čitao da može, međutim vidim da je to netačno. Da li ima neko da je koristio istu fotografiju i bio selektovan za DV?
Reply With Quote
Staro 29.10.2019, 12:20
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik unchained Prikaz poruke
Pozdrav svima. Jel zna neko koje su šanse da budete diskvalifikovani ako ste poslali istu fotografiju kao prošle godine?

Negde sam čitao da može, međutim vidim da je to netačno. Da li ima neko da je koristio istu fotografiju i bio selektovan za DV?
Čisto sumnjam da su te selektovali sa istom fotografijom, ili pitaš da li možeš da se prijaviš za 2021 sa istom fotografijom kao što si se prijavio za 2020?
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 29.10.2019, 12:49
Димитрије Димитрије je offline
Drug član

Datum prijave: 11.04.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik unchained Prikaz poruke
pozdrav svima. Jel zna neko koje su šanse da budete diskvalifikovani ako ste poslali istu fotografiju kao prošle godine?

Negde sam čitao da može, međutim vidim da je to netačno. Da li ima neko da je koristio istu fotografiju i bio selektovan za dv?
не. фотографија мора бити најстарија 6 месеци. што се тиче димензија колико знам прошле године је морало 600х600 ове је 600х600 минимум, а максимум 1200х1200. има на сајту све везано око слика.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja