ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.09.2014, 13:30
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vlatko89 Prikaz poruke
A ako jas idem sad sam, kako che moci ona da doci kasnie? Samo se ja vratim nazad, udam se i oped Americi ili ima neka procedura. I shto ako ja pred da idem ona ostaje trudna, ne che moci ode so mene? Ima li negde gdje mogu procitat?
Vidi temu F2A viza: ako se ne vjencate prije intervjua ona moze doci nakon tebe na F2A vizu: supruga LPR: ceka se nekih godinu, dvije da bude dostupna viza.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 03.10.2014, 23:57
Vlatko89 Vlatko89 je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2014
YU lokacija: Skopje Makedonija
Nepromenjeno

A nema vrska toa shto sum ja pushtil aplikacijata vekje deka sum single.Ako sluchajno se ozenam pred da mi zakazat vo ambasada mozam da smenam aplikacija i da ja dodadam "soprugata"?
Reply With Quote
Staro 04.10.2014, 00:26
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Vlatko, izvini, ne uspeav sa svatam, koga si izvlecen? DV2015? i koga ti e zakazano intervjuto? Ako nemas uste zakazano intervju vo ambasada, kod broj imas?

Ako si izvlecen za DV2015 i ako uste ne si otisol na intervju, moj sovet e sledniov:

Vencajte se uste vo ponedelnik Seriozno, otidete samo vo opstina i vencajte se oficijalno, nemora da pravite svadbi i slicno (poradi smrtniot slucaj sto go navede). Potoa, zemi izvod od maticna kniga na vencani, prevedi go, i prati im email na Kentucky consular centar i pisi im deka si se vencal vo megjuvreme, i oni ke ti kazat dali da im pratis nova, updatirana forma i za soprugata ili direktno da ja odneses vo ambasada novata forma za soprugata.

Sekako, koga ke otidete zaedno na intervju vo ambasada, ponesi zaednicki fotografii i bilo kakov dokaz deka ste zaedno veke podolgo vreme a ne deka ste se vencale poradi green card.

Sekoja druga opcija e mnooooogu pokomplicirana i bara vreme, a postoi i moznost da se iskomplicira nesto i da ne dobie devojkata green card

Znaci, devojkata za raka, otidete vo opstina i vencajte se. Voopsto ne razmisluvaj za drugi varijanti, da doagja podocna, pa da ja sponzoriras za green card, postoi moznost od komplikacija na procesot... a toa sto taa bi mozela potencijalno da bide bremena, toa na lugjeto vo KCC ili vo ambasada ne im znaci nisto.
Reply With Quote
Staro 04.10.2014, 11:06
Član

Nepromenjeno

Da za DV2015 broj 21*** A dokolku se vencham i se toa ima moznost da se iskomplicira mojata aplikacija?
Reply With Quote
Staro 04.10.2014, 11:15
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nikolaniko Prikaz poruke
Vlatko, izvini, ne uspeav sa svatam, koga si izvlecen? DV2015? i koga ti e zakazano intervjuto? Ako nemas uste zakazano intervju vo ambasada, kod broj imas?

Ako si izvlecen za DV2015 i ako uste ne si otisol na intervju, moj sovet e sledniov:

Vencajte se uste vo ponedelnik Seriozno, otidete samo vo opstina i vencajte se oficijalno, nemora da pravite svadbi i slicno (poradi smrtniot slucaj sto go navede). Potoa, zemi izvod od maticna kniga na vencani, prevedi go, i prati im email na Kentucky consular centar i pisi im deka si se vencal vo megjuvreme, i oni ke ti kazat dali da im pratis nova, updatirana forma i za soprugata ili direktno da ja odneses vo ambasada novata forma za soprugata.

Sekako, koga ke otidete zaedno na intervju vo ambasada, ponesi zaednicki fotografii i bilo kakov dokaz deka ste zaedno veke podolgo vreme a ne deka ste se vencale poradi green card.

Sekoja druga opcija e mnooooogu pokomplicirana i bara vreme, a postoi i moznost da se iskomplicira nesto i da ne dobie devojkata green card

Znaci, devojkata za raka, otidete vo opstina i vencajte se. Voopsto ne razmisluvaj za drugi varijanti, da doagja podocna, pa da ja sponzoriras za green card, postoi moznost od komplikacija na procesot... a toa sto taa bi mozela potencijalno da bide bremena, toa na lugjeto vo KCC ili vo ambasada ne im znaci nisto.
I aj ako sakas pishi mi na fb https://www.facebook.com/vlatko.krstevski.12 sakam da te prasam ushte neshto pa da ne dosagham tuka so takvi prashanja. Fala
Reply With Quote
Staro 27.10.2014, 11:17
NS2015 NS2015 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2014
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Aplicirali smo zena i ja za Dv-2015 ali pocetkom oktobru mi se rodilo dete. Dobice pasos za koji dan. Poslali smo e-mail KCC da nam otljucaju aplikaciju. Interesuje me da li je neko imao slicnu situaciju? Da mi da savet sta dalje? Ili bilo ko da li ima neki savet?
Reply With Quote
Staro 12.03.2015, 08:45
pelcer224 pelcer224 je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2013
Nepromenjeno

Moze li neko ostaviti link sa primjerom ovog formulara? Ovaj link sa prve stranice ne radi.
Reply With Quote
Staro 12.03.2015, 10:32
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Google je tvoj prijatelj!

http://travel.state.gov/content/dam/...20Exemplar.pdf
Reply With Quote
Staro 23.03.2015, 17:18
Član

Nepromenjeno Sponsor

Mi treba pomos. Bev vo ambasada ama me vratija deka nemam sponzor. Mi rekoa deka treba sponzorot da podpolni I-134 formular so platena taksa za da prodolzam ponatamu so intervjuto. Me interesira dali sponzorot mora da ima drzavjanstvo ili moze da bide nekoj shto poseduva green card?? Ke ve molam da mi odgovorite pobrzo deka treba da zakazam povtorno termin vo ambasada.
Fala mnogu
Reply With Quote
Staro 23.03.2015, 17:32
Tony Tony je offline
Član

Datum prijave: 02.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vlatko89 Prikaz poruke
Mi treba pomos. Bev vo ambasada ama me vratija deka nemam sponzor. Mi rekoa deka treba sponzorot da podpolni I-134 formular so platena taksa za da prodolzam ponatamu so intervjuto. Me interesira dali sponzorot mora da ima drzavjanstvo ili moze da bide nekoj shto poseduva green card?? Ke ve molam da mi odgovorite pobrzo deka treba da zakazam povtorno termin vo ambasada.
Fala mnogu
Da, moze da bide samo go Green Card. ne mora da ima drzavjanstvo.
Jas na intervjuto imav I-134 od sponzor koj sto poseduva samo Green Card.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja