![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Vidi temu F2A viza: ako se ne vjencate prije intervjua ona moze doci nakon tebe na F2A vizu: supruga LPR: ceka se nekih godinu, dvije da bude dostupna viza.
|
|||
|
|||
![]()
A nema vrska toa shto sum ja pushtil aplikacijata vekje deka sum single.Ako sluchajno se ozenam pred da mi zakazat vo ambasada mozam da smenam aplikacija i da ja dodadam "soprugata"?
|
|
|||
|
|||
![]()
Vlatko, izvini, ne uspeav sa svatam, koga si izvlecen? DV2015? i koga ti e zakazano intervjuto? Ako nemas uste zakazano intervju vo ambasada, kod broj imas?
Ako si izvlecen za DV2015 i ako uste ne si otisol na intervju, moj sovet e sledniov: Vencajte se uste vo ponedelnik ![]() Sekako, koga ke otidete zaedno na intervju vo ambasada, ponesi zaednicki fotografii i bilo kakov dokaz deka ste zaedno veke podolgo vreme a ne deka ste se vencale poradi green card. Sekoja druga opcija e mnooooogu pokomplicirana i bara vreme, a postoi i moznost da se iskomplicira nesto i da ne dobie devojkata green card Znaci, devojkata za raka, otidete vo opstina i vencajte se. Voopsto ne razmisluvaj za drugi varijanti, da doagja podocna, pa da ja sponzoriras za green card, postoi moznost od komplikacija na procesot... a toa sto taa bi mozela potencijalno da bide bremena, toa na lugjeto vo KCC ili vo ambasada ne im znaci nisto. |
|
|||
|
|||
![]()
Da za DV2015 broj 21*** A dokolku se vencham i se toa ima moznost da se iskomplicira mojata aplikacija?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Aplicirali smo zena i ja za Dv-2015 ali pocetkom oktobru mi se rodilo dete. Dobice pasos za koji dan. Poslali smo e-mail KCC da nam otljucaju aplikaciju. Interesuje me da li je neko imao slicnu situaciju? Da mi da savet sta dalje? Ili bilo ko da li ima neki savet?
|
|||
|
|||
![]()
Moze li neko ostaviti link sa primjerom ovog formulara? Ovaj link sa prve stranice ne radi.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mi treba pomos. Bev vo ambasada ama me vratija deka nemam sponzor. Mi rekoa deka treba sponzorot da podpolni I-134 formular so platena taksa za da prodolzam ponatamu so intervjuto. Me interesira dali sponzorot mora da ima drzavjanstvo ili moze da bide nekoj shto poseduva green card?? Ke ve molam da mi odgovorite pobrzo deka treba da zakazam povtorno termin vo ambasada.
Fala mnogu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Jas na intervjuto imav I-134 od sponzor koj sto poseduva samo Green Card. |
![]() |
|
|
![]() |