ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 02.10.2013, 20:40
Ilija89 Ilija89 je offline
Član

Datum prijave: 25.03.2013
Nepromenjeno

od 01. oktobra do 02. novembra 2013. godine. Otvara se mogućnost za one sa diplomom srednje škole ili radnim iskustvom koje je ekvivalentno diplomi srednje škole da “osvoje zeleni karton” u godišnjem izvlačenju lutrije... pa nije navedeno da treba cetvrti stepen....
Staro 02.10.2013, 21:37
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Ne znam sta to citiras ali procitaj uputstvo na travel.state.gov i videces da pise da moras da imas 12 godina u kontinuitetu. To znaci 8 osnovne + 4 razreda srednje skole, nista vanredno, sve redovno.
Moze da prodje i ako je samo trogodisnja srednja skola zavrsena ali posle toga visa skola ili fakultet.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Staro 02.10.2013, 21:55
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

[QUOTE=Ilija89;41032]Otvara se mogućnost za one sa diplomom srednje škole ili radnim iskustvom koje je ekvivalentno diplomi srednje škole [/QUOTE]

To sto si ti procitao je samo banalan prevod. Moras da shvatis da sve zvanicne informacije koje su vezane za lutriju su napisane u Americi po americkim pravilima i zakonima. Ne prilagodjavaju se oni ni Evropi, ni Africi, Kini, a posebno ne tamo nekim balkancima. Prolaze ona radna iskustva kako su ih oni klasifikovali prema tabeli, makar kod nas bio ekspert za neku oblast mozda to kod njih ne prolazi. Dalje vezano za skolu. U Americi ne postoji trogodisnja srednja skola, pa tako to sto si ti procitao diploma srednje skole, to automatski znaci cetvorogodisnja srednja skola ali po njihovom obrazovnom sistemu. Kad u upustvu procitas da upises slovo ć, ti pises c, jer on ne zna za tvoj jezik, osim nije naglaseno da napises na svom jeziku. Sve informacije su napisane ocima i standadrima onog ko organizuje ovu lutriju. Da li je sve po tebi ili meni fer ili regularno gledajuci srpskim ocima, zabole amere djoka.
Staro 02.10.2013, 22:11
Ilija89 Ilija89 je offline
Član

Datum prijave: 25.03.2013
Nepromenjeno

ljudi to pise na sajtu americke ambasade... nisam ja nista izmislio samo pitam jesu li tim htjeli da kazu da se pruza prilika i ljudima sa trogodisnjom skolom...???
Staro 02.10.2013, 22:47
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Mogu zamisliti kako se masovno prijavljuju ljudi sa trogodisnjom skolom ne znajuci pravila, tako sto se sami prijave ili zbog slabog znanja rada na racunaru to za njih ucine njihova maloletna deca ili prijatelji. Sve po sistemu dobar sam ja majstor znam svasta raditi, te cu se dobro snaci u USA kada me izvuku. Zeznu sami sebe a najgore zeznu druge igrace jer ih verujem veliki broj neinformisanih ucesnika zavrsi u bubnju sa trogodisnjom skolom.
Staro 02.10.2013, 22:56
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;41039]Mogu zamisliti kako se masovno prijavljuju ljudi sa trogodisnjom skolom ne znajuci pravila, tako sto se sami prijave ili zbog slabog znanja rada na racunaru to za njih ucine njihova maloletna deca ili prijatelji. Sve po sistemu dobar sam ja majstor znam svasta raditi, te cu se dobro snaci u USA kada me izvuku. Zeznu sami sebe a najgore zeznu druge igrace jer ih verujem veliki broj neinformisanih ucesnika zavrsi u bubnju sa trogodisnjom skolom.[/QUOTE]

To mu dodje nesto kao kolateralna steta - jedan u nizu razloga sto su ove godine izvukli skoro tri puta vise aplikanata nego sto imaju raspolozivih viza.
Staro 03.10.2013, 00:02
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=Ilija89;41037]ljudi to pise na sajtu americke ambasade... nisam ja nista izmislio samo pitam jesu li tim htjeli da kazu da se pruza prilika i ljudima sa trogodisnjom skolom...???[/QUOTE]

evo ti zvanicno uputstvo sa sajta ambasade, ovaj put prevedeno na srpski, lepo pise - dvanaestogodisnje skolovanje - uslov#2, već na drugoj strani.

[url]http://photos.state.gov/libraries/serbia/19452/public/DV2015%20instructions%20bezFAQ.pdf[/url]
Staro 03.10.2013, 08:32
aspirin aspirin je offline
Drug član

Datum prijave: 15.03.2012
Nepromenjeno

[QUOTE=Ilija89;41037]ljudi to pise na sajtu americke ambasade... nisam ja nista izmislio samo pitam jesu li tim htjeli da kazu da se pruza prilika i ljudima sa trogodisnjom skolom...???[/QUOTE]

Budu u oktobru prezentacije o lutriji u americkom kutku, pa odes tamo na prezentaciju i postavis koje pitanje ako ti je malo informacija sa foruma. Nek ti kazu ljudi koji su do sada isli koje su vezare sluzbenici iz ambasade i kako na svako teze pitanje gledaju u tebe kao tele u sarena vrata. :==D:
Staro 03.10.2013, 09:02
free's Avatar
free free je offline
Stari vuk

Datum prijave: 07.09.2011
US lokacija: Schaumburg, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku free
Nepromenjeno

[QUOTE=aspirin;41046]Budu u oktobru prezentacije o lutriji u americkom kutku, pa odes tamo na prezentaciju i postavis koje pitanje ako ti je malo informacija sa foruma. Nek ti kazu ljudi koji su do sada isli koje su vezare sluzbenici iz ambasade i kako na svako teze pitanje gledaju u tebe kao tele u sarena vrata. :==D:[/QUOTE]

To ko je reko taj je lupio i ostao ziv. Ja sam dva puta isao na te prezentacije i na svako ali bas svako pitanje su odgovorili, a veruj mi ja sam bas bio naporan :D, i svakom savetujem ko ima bilo kakve nedoumice nek ide tamo dosta stvari ce mu biti kasnije jasnije.
Staro 05.10.2013, 16:50
Irvassss Irvassss je offline
Član

Datum prijave: 30.09.2011
Nepromenjeno

Ljudi ,nisam dobro razumio,ako imas 12 godina skolovanja, osnovna skola i IV godine srednje onda mozes da apliciras ? A sta je za iskustvo , jer ima dosta ljudi koji zavrse srednju skolu ali nikad ne dobiju priliku da rade u toj struki ?

Pravila pisanja