![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
od 01. oktobra do 02. novembra 2013. godine. Otvara se mogućnost za one sa diplomom srednje škole ili radnim iskustvom koje je ekvivalentno diplomi srednje škole da “osvoje zeleni karton” u godišnjem izvlačenju lutrije... pa nije navedeno da treba cetvrti stepen....
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam sta to citiras ali procitaj uputstvo na travel.state.gov i videces da pise da moras da imas 12 godina u kontinuitetu. To znaci 8 osnovne + 4 razreda srednje skole, nista vanredno, sve redovno.
Moze da prodje i ako je samo trogodisnja srednja skola zavrsena ali posle toga visa skola ili fakultet.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Ilija89;41032]Otvara se mogućnost za one sa diplomom srednje škole ili radnim iskustvom koje je ekvivalentno diplomi srednje škole [/QUOTE]
To sto si ti procitao je samo banalan prevod. Moras da shvatis da sve zvanicne informacije koje su vezane za lutriju su napisane u Americi po americkim pravilima i zakonima. Ne prilagodjavaju se oni ni Evropi, ni Africi, Kini, a posebno ne tamo nekim balkancima. Prolaze ona radna iskustva kako su ih oni klasifikovali prema tabeli, makar kod nas bio ekspert za neku oblast mozda to kod njih ne prolazi. Dalje vezano za skolu. U Americi ne postoji trogodisnja srednja skola, pa tako to sto si ti procitao diploma srednje skole, to automatski znaci cetvorogodisnja srednja skola ali po njihovom obrazovnom sistemu. Kad u upustvu procitas da upises slovo ć, ti pises c, jer on ne zna za tvoj jezik, osim nije naglaseno da napises na svom jeziku. Sve informacije su napisane ocima i standadrima onog ko organizuje ovu lutriju. Da li je sve po tebi ili meni fer ili regularno gledajuci srpskim ocima, zabole amere djoka. |
|
|||
|
|||
![]()
ljudi to pise na sajtu americke ambasade... nisam ja nista izmislio samo pitam jesu li tim htjeli da kazu da se pruza prilika i ljudima sa trogodisnjom skolom...???
|
|
|||
|
|||
![]()
Mogu zamisliti kako se masovno prijavljuju ljudi sa trogodisnjom skolom ne znajuci pravila, tako sto se sami prijave ili zbog slabog znanja rada na racunaru to za njih ucine njihova maloletna deca ili prijatelji. Sve po sistemu dobar sam ja majstor znam svasta raditi, te cu se dobro snaci u USA kada me izvuku. Zeznu sami sebe a najgore zeznu druge igrace jer ih verujem veliki broj neinformisanih ucesnika zavrsi u bubnju sa trogodisnjom skolom.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mijan;41039]Mogu zamisliti kako se masovno prijavljuju ljudi sa trogodisnjom skolom ne znajuci pravila, tako sto se sami prijave ili zbog slabog znanja rada na racunaru to za njih ucine njihova maloletna deca ili prijatelji. Sve po sistemu dobar sam ja majstor znam svasta raditi, te cu se dobro snaci u USA kada me izvuku. Zeznu sami sebe a najgore zeznu druge igrace jer ih verujem veliki broj neinformisanih ucesnika zavrsi u bubnju sa trogodisnjom skolom.[/QUOTE]
To mu dodje nesto kao kolateralna steta - jedan u nizu razloga sto su ove godine izvukli skoro tri puta vise aplikanata nego sto imaju raspolozivih viza. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Ilija89;41037]ljudi to pise na sajtu americke ambasade... nisam ja nista izmislio samo pitam jesu li tim htjeli da kazu da se pruza prilika i ljudima sa trogodisnjom skolom...???[/QUOTE]
evo ti zvanicno uputstvo sa sajta ambasade, ovaj put prevedeno na srpski, lepo pise - dvanaestogodisnje skolovanje - uslov#2, već na drugoj strani. [url]http://photos.state.gov/libraries/serbia/19452/public/DV2015%20instructions%20bezFAQ.pdf[/url] |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Ilija89;41037]ljudi to pise na sajtu americke ambasade... nisam ja nista izmislio samo pitam jesu li tim htjeli da kazu da se pruza prilika i ljudima sa trogodisnjom skolom...???[/QUOTE]
Budu u oktobru prezentacije o lutriji u americkom kutku, pa odes tamo na prezentaciju i postavis koje pitanje ako ti je malo informacija sa foruma. Nek ti kazu ljudi koji su do sada isli koje su vezare sluzbenici iz ambasade i kako na svako teze pitanje gledaju u tebe kao tele u sarena vrata. :==D: |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=aspirin;41046]Budu u oktobru prezentacije o lutriji u americkom kutku, pa odes tamo na prezentaciju i postavis koje pitanje ako ti je malo informacija sa foruma. Nek ti kazu ljudi koji su do sada isli koje su vezare sluzbenici iz ambasade i kako na svako teze pitanje gledaju u tebe kao tele u sarena vrata. :==D:[/QUOTE]
To ko je reko taj je lupio i ostao ziv. Ja sam dva puta isao na te prezentacije i na svako ali bas svako pitanje su odgovorili, a veruj mi ja sam bas bio naporan :D, i svakom savetujem ko ima bilo kakve nedoumice nek ide tamo dosta stvari ce mu biti kasnije jasnije.
|
|||
|
|||
![]()
Ljudi ,nisam dobro razumio,ako imas 12 godina skolovanja, osnovna skola i IV godine srednje onda mozes da apliciras ? A sta je za iskustvo , jer ima dosta ljudi koji zavrse srednju skolu ali nikad ne dobiju priliku da rade u toj struki ?
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Priznavanje strucne spreme u US | dele506 | Vodič za emigrante | 200 | 25.05.2021 20:56 |
![]() |