![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=kimaa;22347]Pozdrav svima,
od prosle godine pratim ovaj forum, tj od kad je stigla prva koverta, ali je pre par dana stigla druga koverta pre par dana, broj 23xxx..., zakazan intervju, pa sam resio i da se obratim. Veoma sam se iznenadio, jer sam odgovor poslao sa velikim zakasnjenjem...prva stigla 04.2010 a ja odgovorio u 01.2011... pa se nisam ni nadao,(a planirao sam da se opet prijavim ove godine, i poceo da se spremam za sledecu...) ni spremio finansijski kako treba, ali se snalazim nekako... student sam, sve papire sam odneo na fax, trazi se diploma srednje skole, da li moram da vadim ili je dovoljan index? Papire mislim da ne treba prevoditi (ispravite me ako gresim),ako su na srpskom jer je srpski sluzbeni jezik, a ako nisu, da se prevedu na Engleski. (All documents not in English, or in the official language of the country in which application for a visa is being made, must be accompanied by certified translations.) Da li se plaća nesto pre ulaska u ambasadu (ako ne gresim, za turisticku se plaća pre razgovora)? Imam 1000 pitanja, pozvacu i ambasadu sledece nedelje, zakazati pregled... u maju cu se pripremati, citati textove sa ovog foruma... i nadam se,u junu, dobiti vizu :)[/QUOTE] Прочитај мало форум и наћи ћеш одговоре на сва питања. Ево укратко: диплома средње школе (оригинал) ти је потребна а обичну копију задржавају (подигни је са факултета на реверс). Не треба превод на енглески. Пре одласка на интервју мораш одрадити лекарски преглед (већина је то урадила у ординацији у Смиљанићевој 22). Лекарски се завршава за пар сати, кошта 110$ и 3.600дин за две вакцине (које су обавезне, осим ако немаш доказа да си нешто од те две вакцине скоро примио). У амбасади плаћаш визу 819$ непосредно пре одласка на интервју. Пре интервјуа ће ти неко од службеника амбасаде узети потребну документацију а то је: - Диплома средње школе или факултета (оригинал на увид а обичну фотокопију задржавају) - Извод из матичне књиге рођених (оригинал на увид а обичну фотокопију задржавају) - Уверење о држављанству (пише да треба, али мени и супруги нису узели) - Пасош и две слике формата 5x5 цм - Уверење из СУП-а о некажњавању - Уверење из суда да ниси под истрагом - Извод из матичне књиге венчаних (ако си ожењен) - Коверта са лекарског прегледа -Може и позивно писмо из Друге коверте Ако сам нешто заборавио, прочитај моје искуство и надам се да ће ти све бити много јасније: [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=770&page=28[/url] Твој случај је потврда оне народне: Роди ме мајко срећног, па ме у ђубре баци!
|
|||
|
|||
![]()
Завршен преглед у Смиљанићевој, у 9h вадио крв, па до ординације испод на "ренгелене", и онда шетња до 12:45, јер тад долази докторка...она што вади крв уопште није нежна :nene: , али зато докторка нежно даје вакцине :grin:
Папири спремљени: [QUOTE=Bockyman;22350] - Диплома средње школе или факултета (оригинал на увид а обичну фотокопију задржавају) - Извод из матичне књиге рођених (оригинал на увид а обичну фотокопију задржавају) - Уверење о држављанству (пише да треба, али мени и супруги нису узели) - Пасош и две слике формата 5x5 цм - Уверење из СУП-а о некажњавању - Уверење из суда да ниси под истрагом - Извод из матичне књиге венчаних (ако си ожењен) - Коверта са лекарског прегледа - Може и позивно писмо из Друге коверте [/QUOTE] Да ли је лош нешто потребно, пише на сајту да се припремимо за интервју :blink: Каква питања да очекујем? :wtf: Још само недељу дана.... :udri: |
|
|||
|
|||
![]()
Jos novac i osmeh to je to.
Pitanja: Da li razgovor mozemo da vodimo na engleskom? Gde planirate da idete tj. da zivite? Imate li nekoga tamo? Sta planirate da radite? Na kraju pitanje koje su nama postavili - koliko je ljudi bilo na vencanju? :grin: .... i posle toga, dodjite sutra po vizirane pasose. Sve ukupno manje od 10 minuta, bezbolnije od primanja vakcine. Srecno! :) |
|
||||
|
||||
![]()
Srecno i samo budi cooooooool, samouvjeren i opusten, osmijeh od uva do uva i sve ce da bude ok:grin:
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=orange;23474]jos novac i osmeh to je to.
Pitanja: Da li razgovor mozemo da vodimo na engleskom? Gde planirate da idete tj. Da zivite? Imate li nekoga tamo? Sta planirate da radite? Na kraju pitanje koje su nama postavili - koliko je ljudi bilo na vencanju? :grin: .... I posle toga, dodjite sutra po vizirane pasose. Sve ukupno manje od 10 minuta, bezbolnije od primanja vakcine. Srecno! :)[/quote] нас нису питали на ком језику да водимо разговор, и наш човек и американац (службеници амбасаде) су говорили на српском. када мало боље размислим, као да нас ништа нису питали,ха-ха-ха. да, само опуштено и све ће бити у реду. и даље ми је невероватно да је неко ко је послао документа тј одговор на прву коверту у јануару 2011. на крају добио интервју у амбасади...
|
|||
|
|||
![]()
Da, da obicno pitaju pa ti onda biras dal ces na srpskom ili na engleskom.
A to je onaj slucaj koji je odgovorio na prvi koverat posle vise od 6 meseci? :grin: Neverovatno kakav srecnik. Ali sigurno im nije bila ispunjena kvota pa su imali prostora, jer od svih koji dobiju prvi koverat, pitanje je koliko njih stvarno zeli da ide preko, verovatno mnogi u medjuvremenu promene planove, ili jednostavno odustanu i ko zna koliko tih prvih koverata propadne. I onda su u igri i oni koji nisu zurili... |
|
|||
|
|||
![]()
Jedno pitanje,ja kada sam aplicirao naveo sam mene i zenu,u medjuvremenu smo dobili sina,jel treba da ponesem samo njegov rodni list ili jos nesto,zna li neko?
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=highvoltage84;24452]Jedno pitanje,ja kada sam aplicirao naveo sam mene i zenu,u medjuvremenu smo dobili sina,jel treba da ponesem samo njegov rodni list ili jos nesto,zna li neko?[/QUOTE]
Ako se dobro sjecam sa foruma dobitak djeteta treba da signaliziras njima u Kentaki prije razgovora u ambasadi. Mislim da je bio na forumu slucaj kao tvoj i da je uz prvu kovertu i obrasce vec ide za njega obrazac 230 i rodni list uz to. Nema potrebe paniciti nisi nista nelegalno uradio. Mozes to i naknadno uraditi ali mislim da trebas reagovati informacijom o dobitku djeteta u Kentaki prije razgovora. |
|
|||
|
|||
![]()
I ja se isto sećam da je na forumu imao sličan slučaj ali nisam mogao da nadjem,ali se sećam kroz maglu da se onda treba poslati i za dete ds-230 takodje pa da naknadno na intervju,daće Bog,se nosi samo i njegov rodni list.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=highvoltage84;24478]I ja se isto sećam da je na forumu imao sličan slučaj ali nisam mogao da nadjem,ali se sećam kroz maglu da se onda treba poslati i za dete ds-230 takodje pa da naknadno na intervju,daće Bog,se nosi samo i njegov rodni list.[/QUOTE]
Ti nisi rekao da si poslao 230 za dete. Zato sam rekao da treba kontaktirati Kentaki i poslati 230 obrazac i za dijete. A u ambasadu za dijete pasoš i rodni list, to je regularno za svako dijete bez obzira da li se rodilo pre ili posle prijave. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija: Intervju | martinwerdel | Intervju (interview) - Ambasada | 630 | 04.09.2025 15:00 |
Šta je potreban i dovoljan uslov da bi se izašlo pred službenika u ambasadi | greenie | Intervju (interview) - Ambasada | 185 | 04.08.2017 14:31 |
Odlaganje razgovora u ambasadi - odlaganje vize | greenie | Intervju (interview) - Ambasada | 104 | 14.06.2016 12:35 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
![]() |