![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Nakon dobijanja poziva za intervju u ambasadi mene zanima da li je intervju na engleskom ili na srpskom?
Unapred hvala na odgovorima |
|
|||
|
|||
![]()
Hm, dobro pitanje i nisam razmisljala na tu temu.... Ako neko zna neka napise. Takodje me interesuje kada je u pitanju porodica na intervjuu da li su svi istovremeno na njemu ili jedan po jedan. A sta je sa maloletnim detetom, u 2. koverti je pisalo da svi moraju doci, ali sta mogu da pitaju klinca?!
26. april - poslata prva koverta iz Kentucky-ja 13. maj - stigla prva koverta CN - DV211EU00011xxx 31. maj - poslali formulare nazad u Kentucky (bez povratnice, obicnom postom... ali uverena sam stici ce ili je vec stigla) 21. septembar poslata druga koverta iz KCC, stigla pocetkom oktobra 18. novembar zakazan intervju........odlozen... |
|
||||
|
||||
![]()
Ide se porodično na intervju, i može na srpskom ili engleskom. Mislim da nemaju puno šta da pričaju sa detetom, ali kapiram da moraju da ga vide. :==D:
|
|||
|
|||
![]()
Na razgovoru se prica na onom jeziku koji vi sami izaberete, sto znaci da tu nikakvi uslovi ne postoje, sto opet znaci da ne umanjujete svoje sanse za dobijanje vize ako u trenutku razgovora u ambasadi ne znate bas ni rec engleskog jezika. Opste je poznato da ljudi (neki lakse, neki teze) savladavaju druge jezike kada se nadju u sredinama van svog govornog podrucja.
Sa decom se razgovara, ali cito formalno i u zavisnosti kog su doba. Konzul je sa nasom cerkom razmenio svega par reci, cisto da je nebi zaobisao u komunikaciji, obzirom da je ona takvog uzrasta da moze gotovo ravnopravno da komunicira sa odraslima. Da rezimiram - sve je veoma opusteno i prijatno, naravno ako se sve krece u dobrom pravcu, a to najvise zavisi od vas samih. Srecno:grin: |
|
||||
|
||||
![]()
Mene zanima u vezi sa dokumentima koje treba poneti na intervju..Koliko vidim definitivno ne treba nositi prevode, jer je u nasoj zemlji legitimno doneti sve na srpskom..(To je rekao i tip iz ambasade na prezentaciji lutrije za 2012. u American corner-u)
A da li treba nositi kopije istih? (i jos overene?!) To mi nekako isto zvuci suvisno..Kapiram da im to treba samo na uvid, a ne da zadrzavaju..Mozda eventualno izvod iz maticne knjige i tako to..ne verujem da im treba tvoja skolska diploma... I zanima me koliko treba da budu sveza ta dokumenta..izvod iz mat. knjige, nalaz lekarskog pregleda itd...Posto cu ja odloziti intervju na bar 3 meseca, pa ne znam ima li smisla da sada vec nabavim neke od tih dokumenata, mislim da im ne istekne 'rok trajanja'? Zna li neko da li i onaj ko nije u braku treba da nosi potvrdu da nije vencan? A potvrde iz suda i iz SUP-a su 2 stvari? prvo sam mislio da je to isto..Cek', iz suda je valjda ono da nisi osudjivan..A iz policije je kakva potvrda? |
|
|||
|
|||
![]()
Mene zanima kakvi su u ambasadi u Zagrebu? S obzirom da cu ove godine biti izvucen moram to znati.... :naughty::1081::1081::1081:
|
|
|||
|
|||
![]()
Zar nema nikoga iz Zagreba tko je izvucen ili barem netko tko je bio na intervju-u u Zagrebu?
|
||||
|
||||
![]()
Imaš na forum.hr ženu koja je bila izvučena za 2010, nick joj je velika jabuka. Koliko sam shvatila iz zg je...Izvučen je i 2008 onaj novinarčić Ivica Kovačević- ako ga se sjećaš, sad je u New Yorku..
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma daj....Nije moguce da niko iz Makedonije nije bio na intervju u Skoplju u proteklih par meseci...
Molim vas, podelite svoje iskustvo sa nama:blink: Pomocice te drugima:bigkiss: |
|
|||
|
|||
![]()
Ma daj....Nije moguce da niko iz Makedonije nije bio na intervju u Skoplju u proteklih par meseci...
Molim vas, podelite svoje iskustvo sa nama Pomocice te drugima Amella Zdravo i ja cekam drugi koverat za intervju u Skopje pa bilo bi super ako neko da neka iskustva iz Makedonije za DV2011 :==D: martinwerdel jell si dobio drugi koverat . Kako ti pocinje case number Pozz Case No: 2011EU00008xxx Koverta poslana iz KCC: 22.04.2010. Prva koverta stigla: 09.08.2010. Prva koverta vracena: 27.08.2010. Stigla koverta u KCC: 01.09.2010. |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija: Intervju | martinwerdel | Intervju (interview) - Ambasada | 627 | 29.07.2019 23:46 |
Šta je potreban i dovoljan uslov da bi se izašlo pred službenika u ambasadi | greenie | Intervju (interview) - Ambasada | 185 | 04.08.2017 14:31 |
Odlaganje razgovora u ambasadi - odlaganje vize | greenie | Intervju (interview) - Ambasada | 104 | 14.06.2016 12:35 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
![]() |