ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.04.2020, 08:52
tw33tyl1na's Avatar
tw33tyl1na tw33tyl1na je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2019
US lokacija: wish-Austin, TX
YU lokacija: Belgrade, SRB
Nepromenjeno

I ja se nadam da gresis salu na stranu, za sada mislim da ce izvlacenja biti. E sad, da li 5.5. kao sto je najavljivano ili ce ga odloziti ostaje da vidimo. U vecem su riziku trenutno ljudi koji su izvuceni za 2020.
Staro 26.04.2020, 12:17
MatijaX's Avatar
MatijaX MatijaX je offline
Drug član

Datum prijave: 24.09.2017
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Hm, pa ljudi nema razloga da ukinu GC za ovu godinu.

Ovo sa C-19 jednom mora završiti. Ne možeš konstantno biti pod nekim mjerama karantene. Ekonomija će propasti, a C-19, te ostali virusi ostaju.
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 12:30
marjan77 marjan77 je offline
Drug član

Datum prijave: 26.02.2020
Nepromenjeno

Ne znam zašto ali ja sam nešto siguran da će rezultati izaći 5.5.2020.
E sada, zbog preioterećenosti web adrese, nećemo svi uspeti da istoga dana vidimo, ali mislim da ćemo svi mi do 8.5 znati na čemu smo ... u mom slučaju Amerika ili Kanada.
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 15:57
Master Yoda's Avatar
Master Yoda Master Yoda je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2019
US lokacija: Hopefully somewhere in the West
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Verujem da nece ukinuti DV2021, ali je potencijalno moguce da ce to biti poslednja lutrija (malo verovatno, ali ipak moguce). S druge strane, idu izbori u USA i ako demokrate pobede lutrija se sasvim sigurno nastavlja dalje, oni su i uveli lutriju.
Ako Trump ostane onda je sve pod znakom pitanja.
Sto se odlaska tice i ja sam za Kanadu ako Amerika ne prodje, potencijalno je opcija i UK.
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 18:13
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Master Yoda Prikaz poruke
Sto se odlaska tice i ja sam za Kanadu ako Amerika ne prodje, potencijalno je opcija i UK.

Kalve su šanse i kakva je procedura za UK? Jel si gledao nešto?
Oni sada sa ovim bregzitom jedva čekaju da oteraju bugare, rumune ... a šta li misle tek za nas?
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 18:56
Master Yoda's Avatar
Master Yoda Master Yoda je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2019
US lokacija: Hopefully somewhere in the West
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Pre nekih mesec dana sam dobio ponudu (preko prijateljice) da obavim razgovor za posao u Londonu. Mislim da kad su u pitanju deficitarna zanimanja onda tu nema mnogo prepreka, bitno je samo koliko te poslodavac zeli (u mom slucaju je to IT struka).
Trenutno za mene nije dobar momenat da se selim (licni razlozi), ali ubrzo ce sve doci na svoje mesto, a onda se definitivno pomeram odavde.
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 19:08
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Master Yoda Prikaz poruke
Pre nekih mesec dana sam dobio ponudu (preko prijateljice) da obavim razgovor za posao u Londonu. Mislim da kad su u pitanju deficitarna zanimanja onda tu nema mnogo prepreka, bitno je samo koliko te poslodavac zeli (u mom slucaju je to IT struka).
Trenutno za mene nije dobar momenat da se selim (licni razlozi), ali ubrzo ce sve doci na svoje mesto, a onda se definitivno pomeram odavde.

Što pre to bolje. Što si stariji sve će teže ići. Ja sam master inženjer mašinstva i mislim da je i moje zanimanje deficitarno. Dok su bili u EU mogao sam da apliciram za plavu kartu i da tražim posao i u UK, ali sada ne znam kako su to oni rešili. Videću posle ove lutrije u kom pravcu ćemo otići.

Jel potrebno za UK polaganje ielts testa, jel su potrebni lekarski pregledi, kolike su vize?
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 19:27
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Ljudi, strah da ce Trump jednostavno samo ukinuti lutriju je otprilike onoliko racionalan koliko je i nada da ce generacija DV-2020 dobiti produzenje roka zbog Korone.

Ni jedno ni drugo nije moguce tek tako.
Potrebno je proci citavu mogucu pravnu proceduru, a cak i da Trump uzme izbore u novembru, vecinu u kongresu imaju Demokrate, a vjerujem da ce uzeti i Senat, a da bi se zakon na bilo koji nacin izmijenio, mora proci ove 2 institucije.
Tako da, bez brige, jedini pravi problem moze biti ovaj virus i upitno stanje dokad ce sav ovaj haos trajati.
DS-260: 15. Nov 2019.
Poslata dokumenta: 15. Nov 2019.
Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020.
Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 19:36
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Tako je. Tramp ne može da ukine lutriju. Lutriju može da ukine samo novi zakon o imigraciji, a procedura za donošenje istog nije baš kratka i jednostavna i samo Kongres može to da uradi.

Ova zabrana, koju je Tramp uveo, je prošla samo isključivo zbog toga što je u Americi uvedeno vanredno stanje i zato što je on zbog istog dobio veća ovlašćenja.
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 19:49
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89 Prikaz poruke
Tako je. Tramp ne može da ukine lutriju. Lutriju može da ukine samo novi zakon o imigraciji, a procedura za donošenje istog nije baš kratka i jednostavna i samo Kongres može to da uradi.

Ova zabrana, koju je Tramp uveo, je prošla samo isključivo zbog toga što je u Americi uvedeno vanredno stanje i zato što je on zbog istog dobio veća ovlašćenja.
Cak i za ovu zabranu, advokati vec spremaju zalbu. Ako i potraje do juna, tesko da ce je moci dalje produziti.

I sama zabrana, opet ne obuhvata komplet stopiranje imigracije niti lutrije. Evo, ja sam krenuo u proces prilagodjavanja statusa bas na osnovu lutrije.

Dakle, samo bez panike ljudi, sve ce biti OK (pogotovo vi koji cekate izvlacenje 2021).
DS-260: 15. Nov 2019.
Poslata dokumenta: 15. Nov 2019.
Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020.
Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja