![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Obrazovanje - Odgovarajuca Opcija » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Mislim - stvarno! Narode dajte malo obrazujte se! Zar stvarno mislite da cete, ako jednog dana dodjete u USA, prevodilac stalno ici sa vama? Tamo vas ceka gomila obrazaca, a konverzacije tek... Ako tako proste stvari ne znate, kako cete tamo funkcionisati? Good luck!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi uclanite se u Americki kutak, ima ga u skoro svakom gradu. Tu mozete uzimati knjige, ici na radionice (za koje dobijete sertifikat) i slicne stvari koje su potpuno besplatne. Jednom nedeljno ima radionica Ted talks (konverzacija na engleskom) gde dolaze i mladi i stariji ljudi razlicitog nivoa znanja engleskog pa je to dobra stvar za unapredjenje sopstvenog znanja. Nemojte da Vam bude glupo i da propustate nesto zbog toga ako vec moze da Vam pomogne puno.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Godinu dana (u proseku) imate od izvlacenja do odlaska. Kada ga izvuku krenuce intenzivno da uci jezik, za godinu dana sasvim dovoljno ce nauciti da moze tamo poceti novi zivot. Mozda covek nema ni finasije za ucenje jezika, nema vremena ako radi kod privatnika po 12 sati dca prezivi, ili ne vidi svrhu intenzivnog ucenja jezika dok ga ne izvuku kao dobitnika. Znam lika koji godinama uci jezik, odvaja od usta a dobitka nema. Koja je svrha njegovog odricanja bukvalno od hrane a mozda nikad nece biti izvucen, godine mu prolaze?! Nemojte previse ziveti u masti, bitno je biti izvucen, a za sve ima vremena. Previse mudrovanja pre izvlacenja vas samo zaludjuje. Sasvim je OK i dovoljno ulozenog truda ZA POCETAK ako imate nameru ici da neko umesto vas popuni prijavi ko zna jezik, to i u upustvu pise, znaci toliko se od vas ocekuje za pocetak. Sakupljanje informacija bez dobitka je bacanje energije i vremena. |
|
|||
|
|||
![]()
Slazem se u potpunosti. To je sasvim dovoljno vremena za nekog ko resi i hoce, da se spremi za odlazak. A do tad je bolje sebe drzati na leru, kao nije mi nista, ma ja to onako... Prosto da ne sagoris pre vremena.
Prvi put se prijavila - dve prijave. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pa zar nije za svoje dobro početi sto pr sa jezikom? Zar obrazovanje nije vama bitno u životu? Shvatite taj engleski kao obavezu, radite na sebi, valjda ćete biti zadovoljniji? Pa na internetu mogu da se nadju početni kursevi, sto je bitno da bi se jednog dana došlo do konverzacije...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Ne radi se tu o ucenju jezika da li neko zeli ili ne! Ljudi nemaju vremena za 5 ulazaka dnevno na forum, ne cekaju 1. Maj, nemaju novaca, bore se da prezive u onome sto imaju danas, a ne sta bi bilo kad bi bilo da me izvuku. Masa ljudi zna sta treba raditi, ali kad se stvore preduslovi za to, odnosno kad ih izvuku. Od price se ne zivi i spiska lepih zelja. Prvo dobitak pa sve ostalo.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
I dalje tvrdim da to treba na vreme učiti, ne zbog GC nego zbog sebe. Uostalom, valjda je svakome u interesu da zna sto bolje jezik kad se pojavi tamo... Jer GC nije garant extra posla, nego samo ulaznica za bolji život... P.s. Boravkom u USA sam upoznao balkance koji su tamo 16 godina, i ne znaju 10 reči engleskog. Rade na gradilištu, stružu azbest... Bez engleskog, ima ovakvih poslova....
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Izvini, ja govorim za sebe, stvarno ne znam za ostale. Ja imam solidno znanje engleskog, ne na nekom zavidnom nivou; svakako da bih morala na njemu da radim - kad do toga dodje. Ovako unapred, nemam vremena pored posla i dvoje male dece.
Donekle razumem sta hoces da kazes; ja se recimo ne bih usudila da konkurisem za recimo zelenu kartu Holandije (kad bi postojala) - posto taj jezik apsolutno ne poznajem. Pa sa tog stanovista je cudno da se neko prijavi a da bas nema blage veze sa Engleskim, kao ja sa Holandskim. Ali opet, svaki covek je prica za sebe i cesto nas zivotne okolnosti nateraju da izvucemo maksimum od sebe ili da pak omanemo, daleko ispod svojih mogucnosti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu je u stvari krenula cela priča oko engleskog. Moje mišljenje je da je engleski ulaganje u sebe, ne u GC. Ako si se našla prozvana, nije bilo tebi namenjeno, ako sam se možda nadovezao na tvoj post... Izvinjavam se u napred!
|
|||
|
|||
![]()
Ma OK, sve u redu!
Nisam se osetila prozvano ne znam kako, ne brigaj :-) Mogu se sloziti da je Engleski vazan, vazniji od bilo kog drugog jezika u danasnjem svetu. Da se zadesis bilo gde najveca verovatnoca je da ces se sa Engleskim snaci. Ali sta ces kad je neko recimo ucio Ruski u srednjoj a nema afiniteta ka Engleskom i jos ne voli stranu muziku? Taj ce uciti Engleski kad bude morao, pa kako se snadje. |
![]() |
Tags |
strukovne studije, visa skola, visoka skola |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najeftinija opcija školovanja u US? | valocean | Vaša strana | 1 | 28.04.2015 11:12 |
obrazovanje | natebeba89 | Prijava na Lutriju | 8 | 25.10.2014 20:43 |
I obrazovanje, i radno iskustvo!? | Milos Zajecar | Prva koverta | 6 | 23.10.2012 13:34 |
![]() |