ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Trogodisnja srednja skola » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 11.09.2015, 11:58
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

ja imam isto trogodisnju srednju ali i visu poslovnu bachelor doduse sa pauzom od 3 4 godine posle srednje, valjda je to ok?
Reply With Quote
Staro 14.09.2015, 20:43
Marija18888 Marija18888 je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2015
Nepromenjeno

Pozdrav svima, znam da za prijavu treba zavrsena cetverogodisnja skola, zato cemo muz i ja napraviti dvije odvojene prijave (ja imam cetverogodisnju). On ima trogodisnju ALI ima dovoljno radnog iskustva kao Automehanicar, u Hrvatskoj ali i Kanadi. Takodjer ima i Kanadski certifikat Red Seal, kao Journeyman Mechanic. Mislite li da se oboje trebamo prijaviti s obzirom na njegovo iskustvo i kvalifikacije, ili da se samo ja prijavim. Hvala unaprijed
Reply With Quote
Staro 14.09.2015, 22:55
grabovac84's Avatar
grabovac84 grabovac84 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.05.2015
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Marija18888 Prikaz poruke
Pozdrav svima, znam da za prijavu treba zavrsena cetverogodisnja skola, zato cemo muz i ja napraviti dvije odvojene prijave (ja imam cetverogodisnju). On ima trogodisnju ALI ima dovoljno radnog iskustva kao Automehanicar, u Hrvatskoj ali i Kanadi. Takodjer ima i Kanadski certifikat Red Seal, kao Journeyman Mechanic. Mislite li da se oboje trebamo prijaviti s obzirom na njegovo iskustvo i kvalifikacije, ili da se samo ja prijavim. Hvala unaprijed
Samo se ti prijavi da nebi doslo do toga da ga izvuku a on ne ispunjava uslove....imas lepo objasnjeno koje poslove prihvataju tako da pogledaj tamo....taj njegov posao sigurno nije u skali koju traze....tako da se prijavi sama i nadaj se da te izvuku....puno srece....
01.12.2015 - Interview
Reply With Quote
Staro 15.09.2015, 15:52
Marija18888 Marija18888 je offline
Član

Datum prijave: 14.09.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik grabovac84 Prikaz poruke
Samo se ti prijavi da nebi doslo do toga da ga izvuku a on ne ispunjava uslove....imas lepo objasnjeno koje poslove prihvataju tako da pogledaj tamo....taj njegov posao sigurno nije u skali koju traze....tako da se prijavi sama i nadaj se da te izvuku....puno srece....
Hvala puno na odgovoru, onda cu se samo ja prijaviti pa sto bude. Pogledala sam na onoj stranici i pise taj SVP range 6.0 - 7.0., tako da nista od toga.

Last edited by Marija18888; 15.09.2015 at 16:01.
Reply With Quote
Staro 19.09.2015, 01:13
OrangeCloud OrangeCloud je offline
Član

Datum prijave: 13.02.2015
Question

Pozdrav svima. Mene interesuje da li se uzima u obzir više i visoko obrazovanje nakon srednje? Dakle, ako je neko završio trogodišnju srednju, pa nakon pauze od godinu dana upisao i završio višu i specijalističke studije, da li to zadovoljava kriterijume? Po logici bi trebalo da se računa najviše stečeno obrazovanje, a ne da kriterijum bude samo četvorogodišnja srednja.
Reply With Quote
Staro 19.09.2015, 02:02
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik OrangeCloud Prikaz poruke
Pozdrav svima. Mene interesuje da li se uzima u obzir više i visoko obrazovanje nakon srednje? Dakle, ako je neko završio trogodišnju srednju, pa nakon pauze od godinu dana upisao i završio višu i specijalističke studije, da li to zadovoljava kriterijume? Po logici bi trebalo da se računa najviše stečeno obrazovanje, a ne da kriterijum bude samo četvorogodišnja srednja.
Na ovo pitanje odgovoreno je bezbroj puta do sada i to od strane ljudi koji su dobili zelene karte, a školovali su se kao i ti, u trogodišnjim srednjim školama, pa pravili pauze između srednje i više, pa završavali višu, itd...
Da, uzima se u obzir. Ako ste zavšili višu školu vi zadovoljavate kriterijum oko minimuma obrazovanja (pauzirali ste jednu godinu, ali to je nebitno).
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Staro 19.09.2015, 11:25
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno

Ja imam 8 godina radnog iskustva kao radnik na benzinskoj pumpi ali imam samo trogodišnju završenu kao bravar ... Supruga ima 4 godišnju tako da ja neću rizikovati neka se ona prijavi i ona bude nosioc prijave
Reply With Quote
Staro 19.09.2015, 11:51
krempita's Avatar
krempita krempita je offline
Drug član

Datum prijave: 28.06.2011
YU lokacija: Pancevo
Pošalji Skype™ poruku korisniku krempita
Nepromenjeno

Moj suprug je zavarivac sertifikovani,15 godina iskustva u struci ali je njegovo zanimanje nazalost u 3 kategoriji.Ne bih bas rizikovala da ga izvuku pa da ne prodje,pojela bih se ziva.
Reply With Quote
Staro 19.09.2015, 13:30
OrangeCloud OrangeCloud je offline
Član

Datum prijave: 13.02.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Na ovo pitanje odgovoreno je bezbroj puta do sada i to od strane ljudi koji su dobili zelene karte, a školovali su se kao i ti, u trogodišnjim srednjim školama, pa pravili pauze između srednje i više, pa završavali višu, itd...
Da, uzima se u obzir. Ako ste zavšili višu školu vi zadovoljavate kriterijum oko minimuma obrazovanja (pauzirali ste jednu godinu, ali to je nebitno).
Na ovoj temi nisam pronašla odgovor, zato sam bila slobodna da postavim pitanje, tako da nema potrebe da se dodatno naglašava kako se bezbroj puta odgovaralo na tu temu. Nisam došla da spamujem već da se informišem, a tome valjda forumi služe. Hvala u svakom slučaju na odgovoru. Pozdrav
Reply With Quote
Staro 21.09.2015, 05:09
margos13 margos13 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2014
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku margos13
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik OrangeCloud Prikaz poruke
Na ovoj temi nisam pronašla odgovor, zato sam bila slobodna da postavim pitanje, tako da nema potrebe da se dodatno naglašava kako se bezbroj puta odgovaralo na tu temu. Nisam došla da spamujem već da se informišem, a tome valjda forumi služe. Hvala u svakom slučaju na odgovoru. Pozdrav
Ok, možda sam malo nervozno reagovao, i izvinjavam se zbog toga. Sećam se da je ove godine bilo pitanja i dilema u više postova vezano za zadovoljenje kriterijuma ako postoji pauza između trogodišnje srednje škole i više škole, a onda je nekoliko ljudi potvrdilo da su dobili zelene karte sa sličnim situacijama pauziranja između srednje i više (postovi o tome su pisani ove 2015. godine). Moguće je da ti postovi nisu postavljeni ovde i pod ovom temom, već u nekim drugim temama (ne sećam se). Sećam se da postoje potvrde ljudi sa ovakvim situacijama u školovanju da su dobili zelene karte i da je bilo sve ok. Postojala je dilema u vezi ovoga, a nakon tih potvrda, više nema dileme. Ako ste završili višu školu, zadovoljavate kriterijum (i nema veze da li ste pauzirali ili ne).

Sa druge strane, ako posle III stepena, vanredno završite 4. godinu i steknete IV stepen (vanredno), nećete zadovoljiti kriterijum za vizu (pre par dana u jednoj grupi na fb-u, pročitao sam komentar osobe koji je nedavno napisan, i čovek je u komentaru potvrdio da je imao baš takav slučaj i da je bio izvučen u DV 2014 i da je odbijen za vizu - imao je III stepen, pa vanredno završio 4. godinu za IV stepen).
Tvoj slučaj je ok i nemaš razloga za brigu. Želim ti sreću, pozdrav...
24.03.2015. - Obaveštenje o datumu intervjua (2NL)
20.05.2015. - Obavljen lek.pregled (Smiljanićeva, BG)
27.05.2015. - Intervju (Beograd) - VISA APPROVED
02.06.2015. - Preuzet pasoš sa vizom
06.11.2015. - LPR (Beograd-Frankfurt-Houston-Las Vegas)
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja