![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Kako naći najpovoljniji let za Ameriku » Bitni linkovi | ||||
10 korisnih saveta za kupovinu jeftinih avionskih karata | Kupovina karata - AGENTI | Kupovina karata - ONLINE | Kuponi i sniženja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Hvala svima na odgovorima
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo svima! Evo da i mi damo nas mali doprinos za karte. Generalno ja sam radila ranije organizaciju dogadjaja pa samim time i avio karata, i negde mi je cela logika trazenja povoljnije karte bila poznata. Svakako navescu vam neke nama korisne sajtove kompanija koje smo koristili kako bi dosli do najbolje opcije (napominjem za nas u odnosu kvalitet-transferi-vreme-cena).
1. Sajtovi koji su jako korisni za pretragu karata su opodo.com, kayak.com gde generalno mozete videti sve konekcije sa vremenima i cenama. Cene pak variraju jer vas one vode na avio kompanijski sajt uglavnom i tu imate dodatne troskove. Ovo je dobro samo kako biste dosli do cenovnog ranga za vasu destinaciju. 2. Agencija Fly fly travel daje povoljne opcije, mada ja mogu da preporucim i agenciju koja radi u Americi ali za organizaciju avio karata za nase podrucje - Balkan, i ima ljubazno osoblje koje cak prica i na nasem jeziku - Trip Design. Vi njima posaljete upit mailom, oni vama odgovore ili ih kontaktirate i oni vam posalju par dobrih opcija. Generalno mi putujemo na LAX, pa smo preko samih gore navedenih opcija dosli do toga da nam je najbolja karta bila preko Lufthanse (vec imamo neke milje tamo, i otvoren nalog pa nam se isplatilo). Avio karta povratna sa sve rezervacijom sedista nas je izasla oko 600eur -jedno presedanje sa 1:20 u konekciji, imamo prtljag 23kg +8rucni, kao i ukupno trajanje leta 15h. Druge avio kompanije su imali konekcije koje traju oko 19h - 25h ukupnog trajanja leta gde biste morali da provedete i par sati na aerodromu, ili sa konekcijom u americi gde smo mi smatrali da bi nam bilo komplikovanije. Mi smo kartu uzeli preko agencije koja radi organizaciju korporativnih putovanja, ali svakako savet je uzimati preko agencija karte jer su oni onda zaduzeni za sva eventualna pomeranja, a i cesto dobiju povoljnije uslove - tipa fee za pomeranje avio karte nas je kostao 35% manje nego da smo sami uzeli te iste karte. Takodje ako uzimate konekcije 1,20 do 1,45 je minimalno vreme izmedju konekcija (za evropske aerodrome tipa Cirih, Minhen, Frankfurt) ako letite istom avio kompanijom jer tada imate dovoljno vremena za konekciju jer ste vec uradili check in luggage do krajnje destinacije. Sve konekcije koje su sa razlicitim aviokompanijama uglavnom iziskuju vise vremena zbog ponovnog check in prtljaga. Takodje ako uzimate letove preko avio kompanija koje su clanice STAR Alliance dobijate mogucnost da u slucaju kasnjenja leta, trazite i da vas oni prebace na prvi slobodan let preko neke avio kompanije koja pripada njima. Na taj nacin osiguravate sebi da cete lakse pronaci prvi let, a ne provesti jako puno vremena na aerodromu cekajuci let originalne avio kompanije. Nadam se da ce ovo nekom pomoci, ali svakako nije nista znacajno novo.
|
|||
|
|||
![]()
Biser turs u Balkanskoj ima ubedljivo najpovoljnije avionske karte, bar kada je u pitanju Čikago, za druge gradove nisam proveravala. Nas su karte za 15. mart preko Varšave koštale 360 evra po osobi sa svim taksama, dakle Beograd-Varšava-Čikago. Jedino što se u Varšavi čeka 7 sati na sledeći let, ali taman ćemo prošetati po gradu pošto je aerodrom na pola sata od centra.
|
|
|||
|
|||
![]()
E iskreno Biser nisam kontaktirala, mozda su bili povoljniji i mozda smo mogli da ustedimo, ali svakako je karta do te druge strane jeftinija nego do West coasta. Opet mi smo gledali tu opciju i stavljali na vagu sve od vremena cekanja, do avio kompanije, preko sigurnosti. Nekako ja mislim da ne bih mogla da setam sa papirima i svim parama po nekom gradu, ali to sam samo ja
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
sto se bisera tice oni imaju ugovor sa LOT airlines a LOT daje taj popust vec 9 meseci, najvise zato sto u CHICAGU IMA jako mnogo poljaka, tako bi realno i
AIR SERBIA trebalo da radi letove iz beograda za chicago zbog stotine hiljada nasih ljudi |
|
|||
|
|||
![]()
Stromae, nadam se da hoćemo. A šetaćemo svega 4 sata, nećemo ispuštati torbe iz vida
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ljudi pa ja sve vreme neću da pišem nazive agencija, zbog reklame, a vi rafal.
Šalim se. Što se mog iskustva tiče, ne bih išao preko domaćih i stranih agencija, nego sve online (imate i naše agencije koje rade online, a imaju fizički, prostorije u Beogadu). Konkretno znam da SVAKA agencija uzima proziziju, odnosno, reket zarad toga što su za vas pronašli kartu. Drugar mi radi u americkoj agenciji, iz stana na Karaburmi. On mi je iz prve ruke rekao, idi nadji na sajtu, glupo da ti ja uzimam 30$, karte su i ovako sada nikad jeftinije! Opet, nije da krijem tajnu, ali ne znam da li se kosi sa pravilima foruma, da se reklamiraju agencije. Koga god zanima, dajem odgovore na PM. P.S. Verujte mi, mnogo sam gledao karte kada sam trebao da kupim (ok, moja opsesija letenjem, tako da mi nije palo teško). Nađem određeni let koji me zanima, vidim cenu na sajtu, i onda zovem naše agencije, i pravim se lud, da mi kažu njihovu cenu. Iskreno, mnogo su beozobrazni. (ugradili su se od 50-100 eura) Citat:
Moj slučaj. U junu idem preko Ciriha, sa konekcijom od 45 minuta izmedju letova. U agoniji sam, iako znam da od aerodroma do aerodroma je potrebno odredjeno vreme za transfer. Pošaljem mail SWISS-u, i dobijem jako kulturan odgovor, da ne bi sistem izdao kartu, a da ne postoji fizicka mogucnost da se stigne na let. Za slučaj, da se kasni, oni će me automatski usmeriti na drugi let, ili u Beogradu, ili u Cirihu. Svakako ću morati stjuardesu da šarmiram, da me pusti među prvima iz aviona...
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 Last edited by Kuguar; 18.02.2016 at 10:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sad mi je mnogo lakše. Inače, leteo sam preko Londona, i mislim da mi je trebalo sat vremena samo od iskrcavanja, do dolaska na drugi terminal.
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
||||
|
||||
![]()
Bivši kolega Kuguar,
i ja potvrđujem da se ne brineš za Swiss, stići ćeš sve na vreme. Meni je avion iz Beograda kasnio, imali smo manje od 20 minuta za transfer, poslednji ušli u avion i nikakvih problema nije bilo. Let jeste vezan, ali sve je ista kompanija. Inače, avioni su mnogo dobri, osoblje ljubazno, bili smo oduševljeni količinom prostora po putniku (leteli smo za Kinu i Koreju Lufthansa-om gde smo bili spakovani kao sardine u konzervi, ovo je bio luksuz!). Pre neki dan sam baš kupio kartu za taštu, za kraj marta, 410e za New York, naravno isto Swiss. P.S. Danas sam načuo da AirSerbia ima u pretprodaji karte za New York od polovine godine za 400e, a inače će cena biti između 500 i 600e. Mislim da ću se držati Swiss-a za sad. ![]()
DV2014 - 2 prijave - has not been selected DV2015 - 2 prijave - Izvučen 2015EU36xxx DV2016 - 2 prijave - has not been selected 19.11.2014. - Predat DS260 24.07.2015. - Lekarski pregled 06.08.2015. - Intervju u ambasadi -> VIZE ODOBRENE 07.08.2015. - CEAC Status -> ISSUED 11.08.2015. - Stigli pasosi sa vizama 17.08.2015. - Kupljene karte 18.09.2015. - Ulazak u USA 28.09.2015. - Stigao SSN 09.12.2015. - Stigao Green Card |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Studirati ili otici u Ameriku? | IvanDash | Vaša strana | 19 | 12.10.2014 19:08 |
Sanse za odlazak u Ameriku | dina123 | Vaša strana | 4 | 23.04.2014 07:34 |
Kako da dodjem kod žene u Ameriku | ozenjen | Porodične imigrantske vize | 18 | 09.08.2013 23:20 |
Idemo u Ameriku (dokumentarci) | perodot | Lokacije u USA | 4 | 27.10.2009 14:41 |
![]() |