![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
AFRICA ASIA EUROPE NORTH AMERICA (BAHAMAS) OCEANIA SOUTH AMERICA, and the CARIBBEAN Najvisi case number za EU u DV-2020 je bio cca 57,000. Ovo je prva godina sa izuzetno puno rupa (diskvalifikovanih case-ova) stoga ovako visoki brojevi. DV-2020 je poseban zbog korone pa je trenutno godina stopirana na broju cca 23.000 (za EU), odnosno za EU je izdato za DV-2020 samo 4509 viza do sada. To fakticki znaci da od 55.000 dostupnih viza za DV-2020 je izdato samo 12.322 viza u svim regijama a dva mjeseca smo do kraja lutrije. Ne moze se znati koji broj je visok/nizak za DV-2021 dok god u bulletinu za August (sredinom Jula) ne saznamo tacan broj izvucenih i gustinu kejsova + eventualne zabrane, restrikcije. ![]()
DV2019 - has not been selected DV2020 - SELECTED Case #: 2020EU00035XXX DS-260: 20-Mar-2020 Poslani dokumenti: 21-Mar-2020 Last edited by marko1995; 12.06.2020 at 10:01. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam bas tacan razlog. Mislim da je najvise diskvalifikacija zbog lose odradjenog slikanja za prijavu.
Ovo je isto poucan video za sve DV-2021 dobitnike: https://www.youtube.com/watch?v=vHtCvNFPJMg
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ne znam kako ljudi grese sa slikama kad postoji na zvanicnom dv sajtu deo gde se aplouduje slika i testirate da li zadovoljava kriterijume. Ja se slikao triput u kucnoj varijantu, probao prvu kaze ne zadovoljava zbog slabog osvetljenja, druga bila dobra. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Zatim se vrsi izvlacenje dobitnika. Svako ko je dobio obavestenje da je izabran bi trebao biti validan sa realnim sansama da dobije vizu. Moze odustati jedino ako se predomislio, nema para da isfinansira, ne ispunjava uslove minimum obrazovanja, ne zeli da se vakcinise itd. Teoretski gledano, ako npr. EU deli 20000 viza, dovoljno je da prvih 4000 caseova povedu sa sobom svoju petoclanu porodicu i podela viza je gotova za tu godinu. Jesam u pravu? Ako ima neko da mi objasni kako oni na pocetku procesa mogu da kazu koja je gustina, to se valjda izracuna na kraju kad se vidi koliko se caseova zaista javilo na intervju od ukupnog broja izabranih? |
|
||||
|
||||
![]()
Izvlačenje se vrši tako što se svi unosi rasporede po regionima, zatim se isti poređaju random tj. nasumično i onda se od tih svih unosa izbace oni koji se diskvalifikuju iz raznoraznih razloga (loša slika, dupli unosi, loše uneti podaci, neke ranije prevare itd.) i to su te tzv. rupe u brojevima. Zatim odrede koliko će da bude izvučenih, a na koji način to rade iskreno nemam pojma, zato što taj broj fluktuira između 85-90.000, pa sve do 130+ hiljada. U zavisnosti od "rupa" tj gustine i ovog broja izvučenih, zavisi do koliko će ići brojevi. Tako da npr. do broja 30.000 jedne godine može da ima 20.000 ljudi, a neke druge može da ima i 12-13.000 ili čak i manje.
|
|
|||
|
|||
![]()
A zasto mislis da je zbog slike pa mi placamo zbog toga.. oni valjda naju sta rade kad slikaju slikaju sgodinama ljude pa ima koji dobiju sad pefektnost u slici da treba da je po tim dimenzijama rezolucija i sl.. Peffektnost nigde ne postoji.....Mislim da tu nisi u pravu
|
|
||||
|
||||
![]()
Pa ne plaćaju svi slikanje, neki se i sami slikaju, ili kače slike gde nije bela pozadina, gde ne stoje pravo ispred kamere ili ne gledaju u istu i sl. U uslovima nigde ne piše da slika mora da se napravi kod profesionalnog fotografa.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Predvidjena je cak mogucnost i dodatnog izvlacenja ako ni 100000 ne bi bilo dovoljno. Misam 1005 siguran ali za Evropu mislim da otpada nekih 17000 DV viza a redovno vuku i case numbere do 50000 bezmalo triput vise.
|
||||
|
||||
![]()
@ikac89 hvala ti na objasnjenju, znaci rupe nastaju samo zato sto oni nisu lose aplikacije izbacili odmah na pocetku, a ne na kraju.
Inace jos jedan nacin da se diskvalifikujes jeste ako vise puta koristis istu fotografiju. Kad sam se prijavljivao drugar mi rece da gubim vreme, on se prijavljivao 7-8 godina za redom i nista. Na kraju se ispostavilo da je sve ove godina slao istu fotografiju. Verujem da je sam sebe diskvalifikovao i da nikad nije ni imao sanse da ga izvuku. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2021 moja prica | uran | Prijava na Lutriju | 27 | 30.07.2020 09:28 |
Novi uslovi za apliciranje 2021.. | Sasha983 | Prijava na Lutriju | 11 | 15.07.2019 06:09 |
![]() |