ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.06.2020, 09:53
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Cool

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Димитрије Prikaz poruke
значи буквално има неко кога су извукли, и његов број је рецимо 100.000?
Nema, 100.000 izvucenih dijeli se na:

AFRICA
ASIA
EUROPE
NORTH AMERICA (BAHAMAS)
OCEANIA
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN

Najvisi case number za EU u DV-2020 je bio cca 57,000.
Ovo je prva godina sa izuzetno puno rupa (diskvalifikovanih case-ova) stoga ovako visoki brojevi.
DV-2020 je poseban zbog korone pa je trenutno godina stopirana na broju cca 23.000 (za EU), odnosno za EU je izdato za DV-2020 samo 4509 viza do sada.
To fakticki znaci da od 55.000 dostupnih viza za DV-2020 je izdato samo 12.322 viza u svim regijama a dva mjeseca smo do kraja lutrije.

Ne moze se znati koji broj je visok/nizak za DV-2021 dok god u bulletinu za August (sredinom Jula) ne saznamo tacan broj izvucenih i gustinu kejsova + eventualne zabrane, restrikcije.

DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020

Last edited by marko1995; 12.06.2020 at 10:01.
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 10:36
Andrew Wiggins's Avatar
Andrew Wiggins Andrew Wiggins je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2015
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik marko1995 Prikaz poruke
Nema, 100.000 izvucenih dijeli se na:

AFRICA
ASIA
EUROPE
NORTH AMERICA (BAHAMAS)
OCEANIA
SOUTH AMERICA,
and the CARIBBEAN

Najvisi case number za EU u DV-2020 je bio cca 57,000.
Ovo je prva godina sa izuzetno puno rupa (diskvalifikovanih case-ova) stoga ovako visoki brojevi.
DV-2020 je poseban zbog korone pa je trenutno godina stopirana na broju cca 23.000 (za EU), odnosno za EU je izdato za DV-2020 samo 4509 viza do sada.
To fakticki znaci da od 55.000 dostupnih viza za DV-2020 je izdato samo 12.322 viza u svim regijama a dva mjeseca smo do kraja lutrije.

Ne moze se znati koji broj je visok/nizak za DV-2021 dok god u bulletinu za August (sredinom Jula) ne saznamo tacan broj izvucenih i gustinu kejsova + eventualne zabrane, restrikcije.

Zasto je puno diskvalifikovanih? Iz kojih ralzoga?
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 10:44
marko1995 marko1995 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 18.10.2017
US lokacija: Chicago
YU lokacija: BiH
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrew Wiggins Prikaz poruke
Zasto je puno diskvalifikovanih? Iz kojih ralzoga?
Ne znam bas tacan razlog. Mislim da je najvise diskvalifikacija zbog lose odradjenog slikanja za prijavu.
Ovo je isto poucan video za sve DV-2021 dobitnike: https://www.youtube.com/watch?v=vHtCvNFPJMg
DS-260: 20-Mar-2020
Poslani dokumenti: 21-Mar-2020
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 10:49
Andrew Wiggins's Avatar
Andrew Wiggins Andrew Wiggins je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2015
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Ne znam bas tacan razlog. Mislim da je najvise diskvalifikacija zbog lose odradjenog slikanja za prijavu.
Ovo je isto poucan video za sve DV-2021 dobitnike: https://www.youtube.com/watch?v=vHtCvNFPJMg
Ah Brit Simonida , pogledao sam taj video i druge njegove. Mnogo antipatican lik kome treba pola sata da isprica ono sto bi moglo u 5 minuta da se kaze. Ima korisne informacije, ali zesce naporan lik pun sebe

Ne znam kako ljudi grese sa slikama kad postoji na zvanicnom dv sajtu deo gde se aplouduje slika i testirate da li zadovoljava kriterijume. Ja se slikao triput u kucnoj varijantu, probao prvu kaze ne zadovoljava zbog slabog osvetljenja, druga bila dobra.
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 12:34
Master Yoda's Avatar
Master Yoda Master Yoda je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2019
US lokacija: Hopefully somewhere in the West
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Mislim da je najvise diskvalifikacija zbog lose odradjenog slikanja za prijavu.
Ovaj deo mi nije jasan. Ja sam mislio da se diskvalifikacija vrsi pre objave srecnih dobitnika. Provere se sve prijave tj. software proveri sve prijave jer ih ima vise miliona i odbace se svi sa losim slikama.
Zatim se vrsi izvlacenje dobitnika. Svako ko je dobio obavestenje da je izabran bi trebao biti validan sa realnim sansama da dobije vizu.
Moze odustati jedino ako se predomislio, nema para da isfinansira, ne ispunjava uslove minimum obrazovanja, ne zeli da se vakcinise itd.

Teoretski gledano, ako npr. EU deli 20000 viza, dovoljno je da prvih 4000 caseova povedu sa sobom svoju petoclanu porodicu i podela viza je gotova za tu godinu. Jesam u pravu?

Ako ima neko da mi objasni kako oni na pocetku procesa mogu da kazu koja je gustina, to se valjda izracuna na kraju kad se vidi koliko se caseova zaista javilo na intervju od ukupnog broja izabranih?
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 15:08
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Izvlačenje se vrši tako što se svi unosi rasporede po regionima, zatim se isti poređaju random tj. nasumično i onda se od tih svih unosa izbace oni koji se diskvalifikuju iz raznoraznih razloga (loša slika, dupli unosi, loše uneti podaci, neke ranije prevare itd.) i to su te tzv. rupe u brojevima. Zatim odrede koliko će da bude izvučenih, a na koji način to rade iskreno nemam pojma, zato što taj broj fluktuira između 85-90.000, pa sve do 130+ hiljada. U zavisnosti od "rupa" tj gustine i ovog broja izvučenih, zavisi do koliko će ići brojevi. Tako da npr. do broja 30.000 jedne godine može da ima 20.000 ljudi, a neke druge može da ima i 12-13.000 ili čak i manje.
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 16:02
nenadku nenadku je offline
Član

Datum prijave: 10.06.2010
Nepromenjeno

A zasto mislis da je zbog slike pa mi placamo zbog toga.. oni valjda naju sta rade kad slikaju slikaju sgodinama ljude pa ima koji dobiju sad pefektnost u slici da treba da je po tim dimenzijama rezolucija i sl.. Peffektnost nigde ne postoji.....Mislim da tu nisi u pravu
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 16:32
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Pa ne plaćaju svi slikanje, neki se i sami slikaju, ili kače slike gde nije bela pozadina, gde ne stoje pravo ispred kamere ili ne gledaju u istu i sl. U uslovima nigde ne piše da slika mora da se napravi kod profesionalnog fotografa.
Reply With Quote
Staro 12.06.2020, 16:47
uran's Avatar
uran uran je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 21.04.2018
US lokacija: Northwest Pacific
YU lokacija: Tel Aviv, Israel
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Димитрије Prikaz poruke
значи буквално има неко кога су извукли, и његов број је рецимо 100.000?
Amerikanci su resili da izdaju 55000 DV viza ali oni znaju na osnovu statistike godinama da zato moraju izvuci malo vise, recimo 100000 kako ti kazes. Jer mnogi izvuceni odustanu, mnogi se ne kvalifikuju, neki ne prodju intervju iz ovog ili onog razloga.

Predvidjena je cak mogucnost i dodatnog izvlacenja ako ni 100000 ne bi bilo dovoljno.

Misam 1005 siguran ali za Evropu mislim da otpada nekih 17000 DV viza a redovno vuku i case numbere do 50000 bezmalo triput vise.
Staro 12.06.2020, 16:56
Master Yoda's Avatar
Master Yoda Master Yoda je offline
Drug član

Datum prijave: 28.10.2019
US lokacija: Hopefully somewhere in the West
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

@ikac89 hvala ti na objasnjenju, znaci rupe nastaju samo zato sto oni nisu lose aplikacije izbacili odmah na pocetku, a ne na kraju.
Inace jos jedan nacin da se diskvalifikujes jeste ako vise puta koristis istu fotografiju.
Kad sam se prijavljivao drugar mi rece da gubim vreme, on se prijavljivao 7-8 godina za redom i nista.
Na kraju se ispostavilo da je sve ove godina slao istu fotografiju.
Verujem da je sam sebe diskvalifikovao i da nikad nije ni imao sanse da ga izvuku.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja