![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Obrazovanje - Odgovarajuca Opcija » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Po mom misljenju, ako je diploma nostrifikovana i priznata kao cetvrta godina, onda je uslov ispunjen. Znaci postoje 4 diplome iz Srbije?
|
|
|||
|
|||
![]()
Recimo da imamo par (suprug i supruga) i da jedno od njih bude izvuceno.
1) Da li samo 'principal applicant', tj. osoba koja je izvucena mora da obezbedi diplome? 2) Da li je obavezno da, iako imas univerzitetsku diplomu, nosis i srednjoskolsku diplomu? Hvala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2) Nije, ali su svi do sada nosili. |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav ljudi. Nova sam na forumu. Svašta sam do sada pročitala ali nisam naišla na ono što mene konkretno zanima.
Ove godine se planiram prvi put prijaviti. Imam završenu četverogodišnju srednju školu i time ispunjavam uvijete. Međutim problem je suprug. Mislila sam i njega prijavit posebno ali on ima samo osnovnu školu završenu i preko 10 godina radnog iskustva kao bravar-monter. E sad on se nekad vodio kao pomoćni bravar, nekad kao bravar, bravar-monter, cjevar, a radio je sve i svašta, pored bravarije i vario, vodio grupu ljudi itd. E sad to u radnoj knjižici ništa nije navedeno, samo piše od kad do kad je radio i u kojoj firmi. To je jedna stvar. A druga stvar je da uopće ne znam pod kojim zanimanjem bi provjeravala to njegovo iskustvo pošto na engleskom ne postoji prijevod za bravara (ili ga ja ne mogu naći). I još jedna stvar. Ovdje piše slijedeće: "Work Experience: If you are qualifying with work experience, you must have two years of experience in the last five years, in an occupation which, by U.S. Department of Labor definitions, requires at least two years of training or experience that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) rating of 7.0 or higher." Ovo boldano me zbunjuje. Ja sam to shvatila kao zanimanje koje zahtjeva 2 godine training bez obzira u kojoj je Job Zone pošto poslije toga piše or experience. Htjela bi da imamo duplu šansu, ali ako ne ide nema veze, budem se samo ja prijavila. |
|
|||
|
|||
![]()
Nina-Nina,
to podebljano nastavi do: Citat:
Bravar nije u toj zoni. : Locksmith: http://www.onetonline.org/link/summary/49-9094.00 Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bravar je vise blacksmith, neki metal worker ili cak machinist (Tito je bio bravar a Ameri ga zovu machinist), tako nesto.
EDIT: Po ovome http://www.ehow.com/facts_5142972_ty...l-working.html machinist je vrsta metal worker-a tako da ili machinist ili blacksmith (mada je blacksmith vise za kovano gvozdje i sl. budzevine). Last edited by zoom; 07.05.2015 at 14:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Zoom mi je sad dao još idea kako bi se moglo zvati. Inače gledamo i za Kanadu i dosad sam uvijek gledala pod nazivima Ironworker ili Pipefitter pa čak i Welder ali mi to nekako nije to, pa si sve mislim mora postojati još neki naziv. Mada je možda i problem u tome što se kod nas pod jednim zanimanjem radi puno više poslova dok je to u Americi podjeljeno na više zanimanja.
Ali kako god bilo izgleda da se on nebude mogao prijaviti. Nema veze, on mi je glavni adut za Kanadu a ja sam za USA. Pa gdje prije upali. Samo da vas još usput pitam kad već pišem, dali je to njegovo zanimanje tamo traženo? Pogotovo u Kaliforniji? |
|
|||
|
|||
![]()
Pa rafinerija ima vise u Texasu, a magacina u Kaliforniji (tamo se skladisti sve sto dodje iz Kine), a i inace ima posla za tu vrstu radnika. Pitaj supruga kako mu se zvalo zanimanje/radno mesto u Nemackoj pa javi, mozda tako lakse nadjemo tacan naziv na engleskom.
|
![]() |
Tags |
strukovne studije, visa skola, visoka skola |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Najeftinija opcija školovanja u US? | valocean | Vaša strana | 1 | 28.04.2015 11:12 |
obrazovanje | natebeba89 | Prijava na Lutriju | 8 | 25.10.2014 20:43 |
I obrazovanje, i radno iskustvo!? | Milos Zajecar | Prva koverta | 6 | 23.10.2012 13:34 |
![]() |