![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv - 2021 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Potrebne su adrese na kojima si živeo posle 16. godine života, osim ako nisu promenili nešto ove godine. Sam kažeš da si kao mali živeo u Franuskoj. Ne znam šta ti smatraš pod mali, ali gotovo sam siguran da si imao manje od 16 godina.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da,imao sam sedam godina kad sam bio u Francuskoj do desete godine.Kad su se zavrsili ratovi dosao sam sa majkom kod babe na selo(najveca greska u zivotu) a otac ostao u Francuskoj do dan danas.Onda sam presao u obliznji grad gde je moja majka radila i tu smo ziveli kao podstanari do 2004-e.Jedan nas gazda prijavio 99-e a pre 99-e niko ziv nije hteo da nas prijavi.Otici cu u policiju pa cu da pitam da mi daju njene podatke stanovanja,nema mi druge.
|
|
||||
|
||||
![]()
To u principu nije toliko bitno i neće te niko diskvalifikovati zbog toga. Jednostavno pišeš čega se setiš i datuma okvirno, nije potrebna nikakva dodatna dokumentacija koja dokazuje to. Njima je bitno da se protiv tebe ne vodi nikakav krivični proces, da nisi krivično osuđivan, da ispunjavaš uslove vezane za obrazovanje, kao i da ispunjavaš zdravstvene uslove tj. da si primio sve vakcine i da nemaš neko nedozvoljenu zaraznu bolest.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok,hvala puno.Ako moze samo jos jedna pomoc:ime skole pisemo na srpskom ili engleskom isto i obrazovani profil?Ja sam zavrsio tehnicku skolu,masinski tehnicar za kompjutersko konstruisanje.To pisem tako ili prevodim na engleski?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok,hvala puno.Ako moze samo jos jedna pomoc:ime skole pisemo na srpskom ili engleskom isto i obrazovani profil?Ja sam zavrsio tehnicku skolu,masinski tehnicar za kompjutersko konstruisanje.To pisem tako ili prevodim na engleski?
|
|
|||
|
|||
![]()
Evo za sve DV-2021 dobitnike uputstvo na našem za popunjavanje DS-260.
Možda će nekome biti korisno. https://drive.google.com/file/d/0B9m...w?usp=drivesdk Do duše uputstvo je staro par godina ali ništa se nije promjenilo osim što ima par novih pitanja.
|
|||
|
|||
![]()
Ok,hvala.Posto se ja kvalifikujem na osnovnu obrazovanja,koliko tacno moram da popunim polja o radnom iskustvu.Uzeo sam danas potvrdu iz PIO fonda gde sam sve radio.Jel moraju datumi pocinjanja i zavrsetka radnog odnosa da se poklapaju sa datumima ugovora ili samo pocetak rada kod poslodabca-kraj rada.Npr. kod zaf zadnjeg poslodavca sam poceo u maju prosle godine,pa potpisao ugovor na mesec,pa tri,pa za stalno pa sam dao otkaz.Dovoljno je da napisem vremenski periodpocetak-kraj,ne moram po ugovorima detaljno nego samo prvi i zadnji ugovor,pocetak/kraj rada?I moram li zanimanja da napisem na engleskom isto i opis zanimanja(pretpostavljam da mora).Ne znam sto nas cimaju da popunjavamo to kada idemo preko skole.Verovatno zbog public charge-a.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam popunjavala prosle nedelje, kvalifikujem se na osnovu obrazovanja, poslove i opise sam pisala na engleskom, sto znam datum pisala sam tacan a sta je bilo povremeno pisala sam okvirno odnosno po najboljem secanju. Mislim da deo oko posla nije toliko bitan ako se kvalifikujes na osnovu obrazovanja.
Da li ste ispratili sudjenje od juce? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pablo
na osnovu obrazovanja al pise da mora da se napise gde sam sve radio i ja sam otisao u PIO fond,izvadio spisak i po njemu cu popunjavati,samo sto necu pisati po ugovorima vec pocetak/kraj rada kod poslodavca.Radio sam i na crno,ne znam da li i to da ubacim. sms cuo sam sam da je Brit rekao da postoje sanse da se dobije na sudu i da ce Mehta doneti odluku uskoro.Ima transkript sudjenja na njegovom sajtu,mada nisam citao.Takodje,onaj EBM scholars kaze da postoje sanse da se dobije na sudu(on mi nije toliko pouzdan).Jesi li upisivala i posao ako si radila na crno?A srednja skola na engleskom kao i obrazovani profil?To mi zadnja dva polja i saljem obrazac. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2021 moja prica | uran | Prijava na Lutriju | 27 | 30.07.2020 09:28 |
Novi uslovi za apliciranje 2021.. | Sasha983 | Prijava na Lutriju | 11 | 15.07.2019 06:09 |
![]() |