ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2019 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 21.05.2018, 18:06
Aki91 Aki91 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2018
YU lokacija: Ruma
Nepromenjeno

Možete uraditi i sami fotografiju. Bitno je ispoštovati nekoliko pravila (koja su i napisana na sajtu) kako slika mora da izgleda - da je jasna, da se lice dobro vidi, da je pozadina bela itd. Na sajtu čak postoje fotke kao primer šta je dobra fotografija, a šta nije. Ako sami možete da uradite fotografiju da zadovoljava kriterijume, ne morate da idete kod profi fotografa. A da je to tako, imam primer dvoje poznanika koji su izvučeni prošle godine i koji su fotografije sami odradili.
Lično, mislim da nije teško uraditi sam, ali naravno, kao što je neko pomenuo, nije velika investicija otići kod fotografa. To je bolje, nego razmišljati da li ste uradili dobro ili ne.

Last edited by Aki91; 21.05.2018 at 18:14.
Reply With Quote
Staro 21.05.2018, 18:23
ddd89's Avatar
ddd89 ddd89 je offline
Član

Datum prijave: 07.10.2014
YU lokacija: 🌌
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@ Prikaz poruke
Da ste procitali temu od pocetka videli bi da su clanovima bili poslati mailovi da je lutrija bila ponistena i da ponovo posalju prijavu. Pored zvanicnog sajta State Departmenta,bili su poslati i emailovi. Pozdrav vama
Uopste nema potrebe za tim drskim tonom jer je potpuno nebitno da li sam procitao ili ne jer u svom post-u savetujem ljude sta da urade kako zbog pomenutog problema ne bi protracili godinu dana. A ja se clanovima izvinjavam ukoliko mail-ovi stvarno stizu. Greetings!

Dakle, poenta mog posta je, ljudi zapratite oficijalne stranice US ambasade na socijalnim mrezama i stavite ih u prvi plan kako bi vam uvek notifikacije sa istih izlaze prve i tako je manja verovatnoca da vam nesto promakne nego da se oslanjate na jedan jedini mail koji je mozda zavrsio i u Spam-u itd.
Reply With Quote
Staro 21.05.2018, 18:25
a13x's Avatar
a13x a13x je offline
Član

Datum prijave: 17.05.2018
US lokacija: Phoenix, AZ
YU lokacija: Šabac
Nepromenjeno

Moj zakljucak, vezano za fotografiju i nakon citanja nekih stranih foruma, posto sam sam i radio fotografiju, najbitinje je da je slika sveza, znaci da nije starija od mesec-dva. Na nekim forumima je navedeno da su odradili softver koji se bavi samo slikama i dupliranim unosima, kao i verovatno metadata podacima fotografija, gde se mogu naci razni podaci, da bi u startu resili se kandidata koji nisu ispostovali pravila. Mi im saljemo sliku u digitalnoj formi, tako da izrada softvera za nesto slicno je bila logicna.
Reply With Quote
Staro 22.05.2018, 10:57
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Mi smo sami radili fotografije i izvuceni smo bitno je da bude bela pozadina, da se vide usi, da nema senke, nema naocara od skoro i da je oredjenih dimenzija ( sve lepo pise) a postojao je i neki photo validator gde je moglo da se proveri da li je slika ok.
Reply With Quote
Staro 22.05.2018, 14:49
lazooooo lazooooo je offline
Član

Datum prijave: 16.05.2018
US lokacija: New York, NY
YU lokacija: Podgorica, Crna Gora
Nepromenjeno

Zdravo ljudi!

Zanima me kako kontaktirate ambasadu telefonom? Isao sam po sledecim uputstvima sa sajta: За питања о усељеничким визама, лутријском ДВ програму, вереничким визама, транспортним писмима, и другим информацијама у вези са имиграцијом у САД позовите радним данима од 15 до 16 часова на + 381 11 706-4000, пошаљите нам мејл на belgradeiv@state.gov или нам пошаљите писмо... medutim sve to odradim danas posle 3 i kad odaberem ekstenzije za moj slucaj, automat samo kaze "sve potrebne informacije imate na sajtu..." i na kraju "Goodbye." Pa eto da vidim da li neko zna neki drugi broj ili je to to?

Pozdrav!
Reply With Quote
Staro 22.05.2018, 16:17
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lazooooo Prikaz poruke
Zdravo ljudi!

Zanima me kako kontaktirate ambasadu telefonom? Isao sam po sledecim uputstvima sa sajta: За питања о усељеничким визама, лутријском ДВ програму, вереничким визама, транспортним писмима, и другим информацијама у вези са имиграцијом у САД позовите радним данима од 15 до 16 часова на + 381 11 706-4000, пошаљите нам мејл на belgradeiv@state.gov или нам пошаљите писмо... medutim sve to odradim danas posle 3 i kad odaberem ekstenzije za moj slucaj, automat samo kaze "sve potrebne informacije imate na sajtu..." i na kraju "Goodbye." Pa eto da vidim da li neko zna neki drugi broj ili je to to?

Pozdrav!
Nacin je ispravan, ali najverovatnije da nije bilo nikog da se javi u tom trenutku. Najbolje da probate jos koji put da nazovete. Pisem po mom iskustvu od pre godinu i po do dve.
Reply With Quote
Staro 23.05.2018, 02:49
AleksandraSandra AleksandraSandra je offline
Član

Datum prijave: 19.05.2018
Nepromenjeno

Zdravo forumasi, nadam se da ce dosta vas da mi odgovori i da bilo kakve savete, svi saveti i preporuke su dobro dosli. Naime izvucena sam za green card, i trenutno se nalazim u Usa. Danas sam bila kod advokata i rekao mi je da se vratim za Srbiju i apliciram, da imam iste sanse kao i svi koji su izvuceni, da nikakva pravila nisam prekrsila. Naime mene plasi to sto sam ispala iz statusa, ali mi je advokat rekao da je bitno da nisam preko 180, do 180 dana je sve ok prema imigracionim pravima. Naime isto to pravo sam i ja nasla na imigracionom sajtu, ako je neko izvucen za green card a ilegalno je boravio u usa manje od 180 i dalje moze da aplicira za green card ako je izvicen.
Neka iskustva? Neko sa slicnim situacijama? Kod mene je u pitanju velika dilema sta i kako? Pomoc dragi ljudi
Reply With Quote
Staro 23.05.2018, 07:08
MilicaBB's Avatar
MilicaBB MilicaBB je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2018
US lokacija: Dallas ,Texas
Nepromenjeno

E ovako ljudi u vezi sam sa deckom 5 godina.. ja sam izvucena on nije.. planiramo ovih dana da se vencamo u opstini da bih mogla da ga navedem kao mog muza kad budem popunjavala obrazac.. e sad ja bih zadrzala svoje prezime zbog raznih papira odnosno jer ne mogu da stignem da zamenim sad sve ostale papire zbog promene prezimena sto zbog posla koji trenutno radim sto zbog drugih stvari.. e sad zanima me da li to moze da nam predstsvlja problem na razgovoru u ambasadi i da li generalno postoji rizik da nas oboje odbiju zbog ovako naglog vencanja? A sto se dokaza tice imako tonu sliku isti pecati u pasosu sa putovakja itd
Reply With Quote
Staro 23.05.2018, 11:00
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lazooooo Prikaz poruke
Zdravo ljudi!

Pozdrav!
na mail odgovaraju u veoma kratkom roku makar je tako bilo u mom slucaju
Reply With Quote
Staro 23.05.2018, 11:02
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik MilicaBB Prikaz poruke
E ovako ljudi u vezi sam sa deckom 5 godina.. ja sam izvucena on nije.. planiramo ovih dana da se vencamo u opstini da bih mogla da ga navedem kao mog muza kad budem popunjavala obrazac.. e sad ja bih zadrzala svoje prezime zbog raznih papira odnosno jer ne mogu da stignem da zamenim sad sve ostale papire zbog promene prezimena sto zbog posla koji trenutno radim sto zbog drugih stvari.. e sad zanima me da li to moze da nam predstsvlja problem na razgovoru u ambasadi i da li generalno postoji rizik da nas oboje odbiju zbog ovako naglog vencanja? A sto se dokaza tice imako tonu sliku isti pecati u pasosu sa putovakja itd
Vec smo imali takve slucajeve nema nikakvih problema ni zbog prezimena ni vencanja ako uspete da dokazete da se niste vencali iskljucivo zbog GC tj da pokazete da ste i ranije bili u vezi( slike, prepiska i sl)
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja