ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2019 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.05.2018, 11:46
NemanjaNss NemanjaNss je offline
Član

Datum prijave: 18.05.2018
US lokacija: Arizona
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Pozdrav drustvo,
Ja sam izvucen. Br 26xxx. U slicnoj situaciji sam kao MilicaBB. Sa devojkom zivim vec 3 godine. Zajedno smo skoro 9. Svakako smo planirali krajem leta da se uzmemo, a ovo ce sada da pomeri taj datum. Jos nisam popunjavao DS obrazac. Interesuje me da li da se prvo uzmemo ili da odma popunjavam? Ako neko zna koja opcija je bolja. Ne bi mogli odma sutra da se uzmemo, nego za desetak dana. Koliko je bitno to sto cu malo kasnije poslati DS?

Hvala
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 12:08
doE0 doE0 je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NemanjaNss Prikaz poruke
Pozdrav drustvo,
Ja sam izvucen. Br 26xxx. U slicnoj situaciji sam kao MilicaBB. Sa devojkom zivim vec 3 godine. Zajedno smo skoro 9. Svakako smo planirali krajem leta da se uzmemo, a ovo ce sada da pomeri taj datum. Jos nisam popunjavao DS obrazac. Interesuje me da li da se prvo uzmemo ili da odma popunjavam? Ako neko zna koja opcija je bolja. Ne bi mogli odma sutra da se uzmemo, nego za desetak dana. Koliko je bitno to sto cu malo kasnije poslati DS?

Hvala
Pozdrav Nemanja! Cestitam
U sustini, svejedno ti je, ukoliko je veza prava i imas dokaze (slike, prepiske itd. iz ranijih perioda)
Ja sa suprugom zivim svega par meseci,u vezi smo skoro 5 godina, vencao sam se mesec dana pred intervju i nisam imao nikakvih problema...
visok ti je broj, tako da ne moras da zuris sa slanjem DSa, pa ti je moj savet da se sada vencate i onda popunite zajedno DS i posle toga polako skupljate "dokazni materijal"
Mi smo poneli slike iz ranijih perioda, screenshotove prepiski, napravili smo i nekoliko screenshotova nasih slika na kojima se vidi datum, listing poziva, razmena mailova...vide se datumi i to njima najvise znaci
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 12:20
Član

Nepromenjeno

Hvala!
Mislim da nece biti problema oko dokazivanja zato sto imamo slike na fejsu od 2010 pa na ovamo sa raznih mora i drugih zajednickih putovanja, takodje imamo i racune koji nam stizu na istu adresu itd.
Znaci ti predlazes da se prvo uzmemo. To i meni ima smisla
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 12:55
MilicaBB's Avatar
MilicaBB MilicaBB je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2018
US lokacija: Dallas ,Texas
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NemanjaNss Prikaz poruke
Hvala!
Mislim da nece biti problema oko dokazivanja zato sto imamo slike na fejsu od 2010 pa na ovamo sa raznih mora i drugih zajednickih putovanja, takodje imamo i racune koji nam stizu na istu adresu itd.
Znaci ti predlazes da se prvo uzmemo. To i meni ima smisla
Mi smo to uradili u opstini koja je prva imala slobodan termin popunili obrazac i sad cekamo.. videla sam da mi sad za obrazac pise completed a iznad imam opciju "add applicant"... Da li bih mozda tu trebala da popunjavam za svog decka ili je ono sto sam u svojoj prijavi navela za njega dovoljno?
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 15:07
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik doE0 Prikaz poruke
Ja sa suprugom zivim svega par meseci,u vezi smo skoro 5 godina, vencao sam se mesec dana pred intervju i nisam imao nikakvih problema...
Samo jedno pitanje, da li postoji opcija za naknadno dodavanje supruznika ili mora da se zove ambasada ili ?
Hteo bih da znam sta me ceka u slucaju da popunim, pa da se onda vencamo.
Hvala
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 15:24
Član

Nepromenjeno

Uspeo sam da dobijem ambasadu. Procedura je da se naknadno nazove ambasada i da onda oni otkljucaju opciju za dodavanje supruznika. To me je interesovalo. Mozda ce jos nekome biti od pomoci.
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 15:53
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Mislim da ti nisu potpuno tačnu informaciju dali. Za otključavanje DS260 obrasca obično se šalje mail KCC-u tj. zahtev za otključavanje. Navede se ime i prezime, case number, datum rođenja i razlog za otključavanje, mada to nije obavezno. Ja sam otključavao u decembru prošle godine. Ne isključujem mogućnost ni da postoji opcija da ovi iz ambasade mogu da pošalju zahtev tj. verovatno mogu, ali realno to mi je bezpotrebno komplikovanje. Ovako pošalješ mail, oni za par dana odgovore da je otključan i to je to, mogu da se vrše sve izmene.

Na ovaj mail se šalje zahtev

KCCDV@state.gov

I ovako bi trebalo da izgleda

Citat:
Email subject: Unlock request

Email Body:

Name: Firstname Middlename lastname

Case Number: 2019EU000XXXXX

Date of Birth: DD/MMM/YYYY

Dear Sir/Madam,

Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.

Thank you.
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 17:02
Član

Nepromenjeno

Hvala puno za info. Malopre mi je covek rekao ono sto sam napisao.
Reply With Quote
Staro 29.05.2018, 17:24
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

Koliko je meni poznato, ambasada otključava ds260, samo kada broj postane current tj. kada ceo case stigne u ambasadu i kada je već zakazan intervju. Dok je case u KCC-u tj (NVC-u), ambasada nema ništa sa tim, ali verovatno može da u Vaše ime pošalje zahtev za otključavanje. Neka me neko ispravi, ako grešim.
Reply With Quote
Staro 30.05.2018, 01:36
Tea900 Tea900 je offline
Član

Datum prijave: 09.09.2017
Nepromenjeno

Prošle godine smo suprug i ja bili prvi na redu za intervju i kada smo se vjencali(u avgustu) zvali ambasadu da nam otključaju ds.Rekli su da ne mogu dok god ne počne njihova fiskalna nova godina, odnosno u oktobru. Nama je bio zakazan intervju za 02.10.2017 pa smo morali pomjerati intervju kako bi mogli otključati ds i promijeniti status, odnosno da suprug doda mene. Odmah 02.10. smo pozvali ambasadu, oni otključali, mi promijenili i za 14 dana na intervjuu pozelenili 😊 Moj savjet je posto si visok broj da se prvo vjenčate pa onda popunjavate, to vam je mnogo lakše! U svakom slučaju srećno! 😊😊
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja