ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 05.12.2011, 07:40
goranm's Avatar
goranm goranm je offline
Drug član

Datum prijave: 13.01.2009
Nepromenjeno Opet prevare

Do sada nisam imao ovakav slucaj, ali znam neke koji jesu. Na e-mail mi stize on bla, bla, bla poruka, uplati 800 i nesto $ i tako to (kao dobio si i to vec 2x za 10 dana), ali sto me najvise zanima je KAKO BRE ZNAJU MOJ BROJ TELEFONA!!! Odakle kradu te podatke, da li opet neko hakuje njihovu bazu, da li ce zato pet da poniste rezultate... da li neko moze na osnovu ovoga da recimo prijavi mene opet pod istim imenom i na taj me nacin diskvalifikuje jer imaju glupo ogranicenje od jedne prijave po jednoj osobi. Valjda bi sistem mogao da im isfiltrira to...ili je i to za njih naucna fantastika, kao i ocigledna kradja podataka. Svi smo bili svedoci proslogodisnjeg nevestog pravdanja, kao mala deca su ispali.
Staro 05.12.2011, 13:17
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Recimo da razmisljam na sledeci nacin: ako su vec dosli do mog broja telefona iz prijave onda su dosli do kompletne prijave, te samim tim mogu i da mi dupliraju prijavu! Realno nema legalnog nacina da neka agencija ili tako neko pokupi broj telefona iz prijave i onda ucjenjuje i da mu platis za neku uslugu da bi ostao u igri tokom procedure. Kako se meni cini taj sistem se sve vise urusava, ali se o tome cuti. Zamislite situaciju gdje vas neko jednog dana javno uslovi e-mailom, postom, ili nazove telefonom i kaze vam sledece: ili platite 800$ nama, ili cemo da dupliramo vasu prijavu jer imamo vase podatke, i onda se mozete slikati jer ce vas diskvalifikovati?! Zaista nema smisla ovako, trebaju da se oglase zvanicnici u Kentakiju i da objasne neke stvari jer ovo uzima sve vise maha. Cuj neko dodje do vaseg broja telefona tek tako?! Zasto da vjerujem vise u regularnost? Neka fino kazu da je sistem gotov i da se onda vise i ne prijavljujem ako je realno sve poludirigovano, a za javnost "kao" sve regularno!
Staro 05.12.2011, 14:03
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Narode bre vidite da zvanicnici rade u saradnji sa agencijama. Razmenjuju podatke i guraju medju dobitnike kandidate iz agencija i tako uspesno dele novac sa agencijama. Zvanicno za javnost prikazuju regularnost a u pozadini rade sta hoce.
Sta mozemo uciniti? Nista se protiv sile ne moze uciniti osim da kao pojedinci smanjimo ocekivanja i nadanja kada dodje vreme za izvlacenje novih dobitnika...
Staro 05.12.2011, 14:53
misica misica je offline
Drug član

Datum prijave: 22.11.2011
Nepromenjeno

to su isto uradili i meni i mom muzu,ganjali nas sto puta preko telefona i trazili nam pare i broj racuna i kad su videli da na racunu nemamo ni dinara,onda su odustali..mislim da prijavi samo kad posaljes pare i onda se duplira,ovako nece da se mlate u prazno...:obrva:
Staro 05.12.2011, 17:49
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;26348]Narode bre vidite da zvanicnici rade u saradnji sa agencijama. Razmenjuju podatke i guraju medju dobitnike kandidate iz agencija i tako uspesno dele novac sa agencijama. Zvanicno za javnost prikazuju regularnost a u pozadini rade sta hoce.
Sta mozemo uciniti? Nista se protiv sile ne moze uciniti osim da kao pojedinci smanjimo ocekivanja i nadanja kada dodje vreme za izvlacenje novih dobitnika...[/QUOTE]

Mene interesuje kako si dosao do ovakvog stava. Jel moze dokaz ove tvrdnje?
Staro 05.12.2011, 18:12
goranm's Avatar
goranm goranm je offline
Drug član

Datum prijave: 13.01.2009
Nepromenjeno

Meni samo ostaje nejasno kako to da vec drugu godinu za redom imaju ovakve stvari. Pre proslog Dv2012 ovoga nije bilo osim, ako se neko prijavio na one "duple" sajtove agencija ili sta ja znam, umesto na regularnom sajtu, ali ja niti sam gloop niti sam debil, a kada ovako nesto vidim, pa sta da mislim?
Da i dalje verujem da je tu sve "cisto"? Ako oni imaju "curenje" podataka o prijavljenima, onda od celog sistema nema nista.
Kako to da je prosle godine bilo ponisteno, samo oni koji su prvih dana popunili, samo us oni dobili, a kao svi ne znamo da agencije "trce" da bas u prvih dan-dva sve klijente prijave. Zanimljivo, zar ne?
E onda kada je to sve lepo "uhakovano" (od strane agencija i insajdera unutar sistema lutrije), pa je na kraju sve lepo postalo bezobrazno ocigledno, a tek posle intervencije ljudi sa raznih foruma, tek onda izlaze sa informaciom da kao nije regularno, a oni sami kao nisu "BAS NISTA UOCILI".
Smesno i zalosno!
Ovo sada sto sam popunio, popunio sam, dobijem-dobijem, ako ne dobijem-ne dobijem, vise se svakako necu ni prijavljivati. Nije tacno da ni ja niti mojih 6-7 drugova i drugarica niko da dobije, a svi su 6-7x ucestvovali. Od 6-7 ljudi koje znam, valjda bi vise neko i dobio.
Staro 05.12.2011, 18:43
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=dejancic;26356]Mene interesuje kako si dosao do ovakvog stava. Jel moze dokaz ove tvrdnje?[/QUOTE]
Kako mozes nesto dokazati ako nemas tome pristup? To je upravo ova situacija. Da li mozes ti meni da dokazes neku prevaru jednog ministra u Vladi? Ne mozes jer nemas pristup tim informacijama i podacima. Lako je ministru da kaze daj dokaze kad zna da ti ne mozes to dokazati jer nemas pristup tim stvarima. Da li znas bar jednog doktora ili profesora koji te nece pregledati bez novca ili dati ti pozitivnu ocenu? Evo ja znam za takvog i mnogi u mojoj okolini. Siguran sam da i ti znas za takvog u tvom zavicaju, kao i cela tvoja okolina. Sto ga nisi tuzio za tako nesto? Zato sto ne bih mogao da dodjes do dokaza jer nemas tome pristupa! To je ta ista situacija sa lutrijom. Nisi slep vidis sta se radi ali dokaze nemas. Zamisli covece, ladno ljudi uzimaju brojeve telefona iz obrasca za prijavu verovatno i ceo obrazac i nikom nista! Ladno nikoga to nije briga u Kentucky ni da se oglasi povodom toga,a jasno je i zasto. Ladno to ispada sve tako legalno bez trunke prevare i mi to treba normalno da prihvatimo kao da smo glupi. Mnogo mutnih radnji u pozadini koje su se pretvorile u komercijalu i biznis i koje se ne mogu dokazati jer nemas pristup tome, a nisi slep da vidis. Postoje kradje koje vidi ceo svet ali se ne mogu dokazati jer nemas pristup dokazima, i gde postoji jaka zaledjina. Da se svemu moze pristupiti ne bi ni bilo kradje. Jasno je da kao siguran dobitnik to sada ne zelis videti i prihvatiti ali zivot je vrteska nekoga pokupi a nekoga ne.

Last edited by mijan; 05.12.2011 at 18:57.
Staro 05.12.2011, 19:09
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;26360]Kako mozes nesto dokazati ako nemas tome pristup? To je upravo ova situacija. Da li mozes ti meni da dokazes neku prevaru jednog ministra u Vladi? Ne mozes jer nemas pristup tim informacijama i podacima. Lako je ministru da kaze daj dokaze kad zna da ti ne mozes to dokazati jer nemas pristup tim stvarima. Da li znas bar jednog doktora ili profesora koji te nece pregledati bez novca ili dati ti pozitivnu ocenu? Evo ja znam za takvog i mnogi u mojoj okolini. Siguran sam da i ti znas za takvog u tvom zavicaju, kao i cela tvoja okolina. Sto ga nisi tuzio za tako nesto? Zato sto ne bih mogao da dodjes do dokaza jer nemas tome pristupa! To je ta ista situacija sa lutrijom. Nisi slep vidis sta se radi ali dokaze nemas. Zamisli covece, ladno ljudi uzimaju brojeve telefona iz obrasca za prijavu verovatno i ceo obrazac i nikom nista! Ladno nikoga to nije briga u Kentucky ni da se oglasi povodom toga,a jasno je i zasto. Ladno to ispada sve tako legalno bez trunke prevare i mi to treba normalno da prihvatimo kao da smo glupi. Mnogo mutnih radnji u pozadini koje su se pretvorile u komercijalu i biznis i koje se ne mogu dokazati jer nemas pristup tome, a nisi slep da vidis. Postoje kradje koje vidi ceo svet ali se ne mogu dokazati jer nemas pristup dokazima, i gde postoji jaka zaledjina. Da se svemu moze pristupiti ne bi ni bilo kradje. Jasno je da kao siguran dobitnik to sada ne zelis videti i prihvatiti ali zivot je vrteska nekoga pokupi a nekoga ne.[/QUOTE]

Ja sam eto tako "izvucena" nekoliko godina (i dobila jos ko zna koliko toga pride, neke aute, komjutere i cudesa) - niti konkurisem od 2000-te niti su na osnovu tadasnjih podataka mogli da saznaju sve ove podatke ovde. Verizon mi je prodao podatke, i to su priznali i oni i AT&T da su masovno radili. A ti vidi sa onima tvojima tamo (telekomi, mobteli i ostalo) sta ti rade sa podacima (ne mislim na tebe konkretn, nego uopsteno - koja god da je zemlja u pitanju). Masa ljudi koja nikad nije konkurisala dobija te iste emailove. Ali ono - ako mislite da je americka vlada "prodala" podatke i da deal-uje sa agencijama - it's fine with me :grin: Ti sto traze uplatu u Londonu nisu nikakve agencije vec obicni nigerijski prevaranti a verujem ni da taj email sto si dobio nije jedini od njih (ko zna koliko ih je jos pristiglo sa razlicitih dolaznih adresa o koje kakvim lutrijama i glupostima, nego ljudi obrate paznju na ono sto ih interesuje a odbace ostale stvari - neko ko konkurise za besplatno letovanje uhvatice se za email o 10 dana na Karibima a taj o zelenoj karti nece ni da pogleda).
Staro 05.12.2011, 20:23
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Znam coveka koji je dobio prevarantski e-mail a kune se da je u prijavi ostavio e-mail adresu koju je otvorio samo za tu namenu i nigdje vise nije koristio taj e-mail osim u prijavi. Valjda i to nesto znaci. Ko je onda mogao da siri njegov e-mail ako je samo iskoristio u tu svrhu prijavljivanja? Bilo da je u pitanju zloupotreba elektronskih prijava, los sistem, upad hakera ili nesto cetvrto sustina je da su nama sanse sve manje iz godine u godinu, a i povjerenje u regularnost opada...
Staro 05.12.2011, 21:00
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=mijan;26360]Kako mozes nesto dokazati ako nemas tome pristup? To je upravo ova situacija. Da li mozes ti meni da dokazes neku prevaru jednog ministra u Vladi? Ne mozes jer nemas pristup tim informacijama i podacima. Lako je ministru da kaze daj dokaze kad zna da ti ne mozes to dokazati jer nemas pristup tim stvarima. Da li znas bar jednog doktora ili profesora koji te nece pregledati bez novca ili dati ti pozitivnu ocenu? Evo ja znam za takvog i mnogi u mojoj okolini. Siguran sam da i ti znas za takvog u tvom zavicaju, kao i cela tvoja okolina. Sto ga nisi tuzio za tako nesto? Zato sto ne bih mogao da dodjes do dokaza jer nemas tome pristupa! To je ta ista situacija sa lutrijom. Nisi slep vidis sta se radi ali dokaze nemas. Zamisli covece, ladno ljudi uzimaju brojeve telefona iz obrasca za prijavu verovatno i ceo obrazac i nikom nista! Ladno nikoga to nije briga u Kentucky ni da se oglasi povodom toga,a jasno je i zasto. Ladno to ispada sve tako legalno bez trunke prevare i mi to treba normalno da prihvatimo kao da smo glupi. Mnogo mutnih radnji u pozadini koje su se pretvorile u komercijalu i biznis i koje se ne mogu dokazati jer nemas pristup tome, a nisi slep da vidis. Postoje kradje koje vidi ceo svet ali se ne mogu dokazati jer nemas pristup dokazima, i gde postoji jaka zaledjina. Da se svemu moze pristupiti ne bi ni bilo kradje. Jasno je da kao siguran dobitnik to sada ne zelis videti i prihvatiti ali zivot je vrteska nekoga pokupi a nekoga ne.[/QUOTE]

Nisi me razumeo. Nisam ti ja protivrecio vec me je samo interesovalo da li je to tvoje misljenje ili imas i neku informaciju da potkrepi te tvrdnje. Sa ovim postom si mi odgovorio :)

Isto tako cu dodati da te razumem. Dobijanje laznog mejla da si dobitnik na lutriji je kao stavljanje soli na ranu. Ali, cu te isto tako upozoriti da je dostupnost informacija na internetu mnoge takve stvari ucinila mogucim. Tebe sada doticu lazni mejlovi o dobitku na lutriji, a kada Boze zdravlja dodjes ovde onda ces imati jos mnogo drugih stvari na koje treba da budes spreman.

Navescu ti samo jedan od primera kako, zbog cega i na koji nacin ce te uznemiravati. Mene su u proteklih nekoliko nedelja tri puta zvali iz firme za naplatu dugovanja. Naime, poziv pocinje jako naivno, oni me zovu samo da potvrde moje podatke?!?! Prva stvar koja mi prodje kroz glavu je: "Zar vi idioti stvarno mislite da cu ja preko telefona osobi koja na moje pitanje ko ste vi, kaze ovde Vanessa, dati moj SSN broj, datum rodjenja itd!?!?" Prva dva puta sam im to rekao na kulturan nacin sa normalnim tonom, a treci put sam isto bio kulturan, ljubi me majka :grin:, ali i jako jako drzak. Ono zbog cega sam ovo naveo kao primer je sto je ovo prvi put da me je neko nazvao na moj broj na poslu. Posle niza poziva tipa dobili ste krstarenje, dobili ste $100, imamo vas recept za lekove i tako dalje, ja sam maltene prestao da se javljam na nepoznate brojeve. I taman pomislim da sam ih se uslovno receno resio, kad dobijem poziv na fiksni telefon u firmi. Jedna stvar je doduse identicna kod svih ovih poziva, svi su me nasli na internetu, da Bog da crk'o, cim mi prodje pauza i ja popricam sa mojima na skajpu :grin: Salu na stranu, oni jure za dug coveka koji verovali ili ne ima moje ime i prezime. Znam, znam, slobodno napisite da mi ne verujete, u Americi dvojica Dejana sa istim prezimenom bla bla bla, ali nisam ja ljudi pozajmljivao pare, keve mi Nevenke :grin: Oni su uradili najjednostavniju mogucu stvar, ukucali moje ime na internetu, ja osvanuo da sajtu firme i oni naravno pozvali. I sada krece ironija danasnjeg vremena. Oni ukucaju ime na internetu, nadju broj i mogu da zovu kad god hoce i koliko hoce. A ja kao zrtva, ne mogu da okrenem broj i kazem blokirajte ovaj broj, ne mogu da okrenem broj i kazem ovi me uznemiravaju... Ne, ja za sve takve gluposti moram da saljem pismo i gubim vreme, na kucanje, stampanje, markice i postanske sanducice...

Kao sto vidis, svaka drzava ima stvari koje ti, manje ili vise, nece odgovarati. I kao sto si i sam napisao, promeniti ih ne mozemo, samo se mozemo nauciti da ne reagujemo na razne gluposti, a iskren da budem meni prvom to ponekad bude djavolski tesko.

Pravila pisanja