![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Kakvu kafu pijete tamo? Od silnih kafa koje sam probao (sa kafe aparata - brewer-a, razni ukusi) najsličnija našoj kafi se zvala French roast.
Nisam video da ima u marketima kafa za kuvanje kao kod nas; samo espreso i one dopune koje ja zovem "kapice". Drugar je inače sa sobom poneo 2kg kafe odavde ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ja pijem ovo kapucino i dodam jednu kasicicu Nescafe Classic, posto je inace suvise slatko.
https://www.google.com/search?q=hill...ccino&tbm=shop Muz voli nekad da popije tursku kafu,pa odemo do Paterson-a(u Nju Dzersiju) ima tamo nasih radnja i kupimo Aroma,Don ili C-kafu. Na poslu imamo T-cup masinu,pa si kupim kutiju Gloria Jean t-cups(Australijanska kafa-medium rost). A inace za sve one sto ne mogu bez turske kafe a uhvati ih kriza,skoro sve vece prodavnice imaju masinu za meljenje kafe,pa si kupis kafu u zrnu i sameljes sam. Isto tako u Target-u ja kupila mami mini masinicu za mlenje kafe, pa joj kupim kafu u zrnu i ona si sama melje kod kuce. Inace meni veci problem predstavlja mleko, posto jednostavno ne volim ni jedno ovde,pogotovo ne u galonu. U poslednje vrem kupujem Parmelat mleko u tetrapaku koje moze da se nadje u ShopRite-u i u Walmart-u, i cena nije losa. |
|
|||
|
|||
![]()
Zanimljivo izgleda.
A ja sada razmišljam da ipak nisam dovoljno vremena provodio ispred rafova sa kafom kada nisam primetio gore napisano ![]() Previše mi se osladila besplatna kafa po apartmanskim kompleksima gde sam radio ![]()
|
||||
|
||||
![]()
У Чикагу је избор наших кафа можда и бољи него у Србији. Дон, Гранд, Ц кафа, па Франкова и разне босанске каxве... Значи, кавопије, овде у Чикагу нема бриге... Често су те наше кафе на сејлу (акција, по нашки) јефтиније него у Србији. Рецимо, 500 грама кафе кошта $5-$6...
|
||||
|
||||
![]()
slazem se. Ima dosta nasih kafa, a pogotovu svih nasih proizvoda. Preko puta moje zgrade ima prodavnica sa nasim proizvodima tako da ne moram ni da lutam po geadu da trazim. Kad mi se prijede jaffa ili nesto slicno samo papuce i prekoputa. A imaju caj i smrznuti burek
![]() Posle 8 meseci rada u Starbucks ne mogu da uporedim nijednu kafu sa nasom tamo kuci.Cak ni sada kada sam bio kuci pokusavao, ali nema sanse... ![]()
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Ima li nase kafe i radnji u Phoenix-u?
Meni je svejedno za kafu, ali moj dragi bas voli tzv. tursku kafu. Ja sam cak razmisljala da zbog njega kupimo ovde neki mlin i da ga ponesemo tamo. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ne mora da se sekiras za mlin,kao sto sam spomenula ja mami kupila mlin,i ona si sama melje kafu,posto i ona sa tatom pije nasu(tursku) kafu. Imas ovih elektricnih mlinova od 9 dolara pa nagore, u Walmart-u,Target-u i sl. prodavnicama
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Da u marketima mlinovi su namesteni da melju krupnije, iako stoji oznaka za tursku kafu. Zato sam joj kupila domaci mlin, na njemu kafa izlazi isto sitna kao i nasa.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam prve dve godine kupovala neku tursku kafu ali sam se sad navukla na Latte Starbucks-ov pa to konzumiram. To je u principu bela kafa.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako izračunati neto-vrednost vaseg domaćinstva | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 25.07.2007 15:22 |
![]() |