![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Procitala sam danasnje postove s teme "Par saveta u vezi posla " i spominje se dobar resume , pa bi ,mozda ,bilo dobro da se napise sta bi bilo dobro napisati u njemu .Koliko sam prije vidjela na internetu on je drugaciji od nasih rezumea (koji su radi forme poslani ,a vec se zna ko ce raditi na tom radnom mjestu ;generalno gledajuci).Cak sam vidjela da neki za 100 do 200 $ nude da ti napisu dobar rezume .
|
|
|||
|
|||
![]()
Prakticira se tako da resume bude na 1 do max 2 stranice, jasno istaknuti dijelovi, primjeri: resume, a cover letter na 1 stranici: cover letter
|
|
||||
|
||||
![]()
Bravo za temu Veronika! Zana spomenu i kvalitete koje je potrebno naglasiti, pa moze li koji savjet jos. Onako sta je dobro spomenuti na razgovoru?
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Super primjeri !
E da i kako se ponasati na intervijuju za posao ,mozda i da se o tome posavjetujemo !? |
|
|||
|
|||
![]()
Jedan mali savet. U resume nemojte stavljati nacionalnost, religiju, da li ste ozenjeni/udati, koliko imate dece, koliko uopste imate godina, sta vam radi mama/tata, sta vam rade ostali clanovi porodice i sl.
Zena mi je radila kao office manager u Srbiji i jedan od poslova je bio da kada primi CV da ga (ako je dovoljno interesantan) prepravi i prosledi kanadjanima. Verujte mi, nagledao sam se svacega. Njima su gore pomenuti podaci nebitni (cak umeju i da odbace takve rezimee, kako ih ne bi neko tuzio za diskriminaciju). U resume stavljas sta si zavrsio, sta si radio (detaljno) i sta znas da radis. Sto se cover letter-a tice, tu znam samo koliko sam gledao po netu. Cini mi se da sto je gluplji i manje placen posao, to mora biti bolji cover letter ![]() Generalno, treba poslati i jedan nakon intervjua...sada cu biti malo cinican, ali primeri koje sam ja vidjao su tipa: Postovani, Ceo svoj zivot sanjam da cu jednog dana otici na intervju kod vas. Onoga dana kada sam krocio kroz vrata vase kancelarije, moj san se ispunio i jedva sam izdrzao da ne pustim suzu. Razgovor sa vama je ispunio sva moja ocekivanja. Sa ovim razgovorom moj zivotni san je ostvaren, ali bi mi bilo izuzetno drago da ste i vi sa mnom zadovoljni i da mogu da radim za vas za 3$ na sat. Neizmerno vam se zahvaljujem na ukazanom poverenju. Srdacno, Ime i Prezime Ok...ovo je bila mala sala, ali nisam mogao da izdrzim ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
evo nekih korisnih linkova za pisaje biografije
www.resumeedge.com -profesionalni servis za pisanje ili poboljsanje vaseg CV-a.Naucite kako treba da izgleda,sta treba da sadrzi i na koji nacin treba da bude napisan vas CV. www.free-resume-tips.com ovo je sajt na kome se nalaze uputstva i saveti koje mozete preuzeti sa interneta i koji ce vam pomoci pri trazenju posla,kandidovanju za odredjeni posao,povecanju plate,pisanju biografije. www.resumezapper.com Ovde mozete poslati CV hiljadama poslodavaca sirom sveta www.analyzemycareer.com na ovom sajti se nalaze razliciti testovi koji ce vam pomoci da pronadjete pravo zanimanje za vas www.smartjobguides.com vodic i strategije koje ce vam pomoci prizaposljavanju,intervjuisanju,predstavljanju,pro nalazenju pravog posla,povecanju plate i pisanju CV. http://www.educationdepartment.org/info/249928 Harcourt Learning Direct je svetski lider na polju kucnog ucenja.Ovaj sajt pomaze ljudima iz citavog sveta na usavrsavanju i sticanju znanja iz mnogobrojnih oblasti i sve to mogu da ucine iz svog stana.Harcourt studenti uce kod kuce u svoje slobodno vreme,pri tome sami odredjuju koliko ce vremena tome posvetiti.Nema nikakvog pohadjanja nastave.U roku od 6 meseci moze se dobiti diploma koja vam moze doneti mogucnost napretka u vasoj poslovnoj karijeri ili zaposlenje na najpozeljnijim poslovima. |
|
||||
|
||||
![]()
Pri trazenju posla treba upraznjavati sledece aktivnosti ; obijanje pragova,(po mogucstvu popricati sa nekim u toj firmi,a ne samo ostaviti biografiju),klasicni novinski oglasi,agencije za zaposljavanje,prijatelji,poznanici,komsije,interne t oglasi za posao itd.
Treba da imate na umu da slanjem rezimea na osnovu citanja oglasa se mnogo ne postize.To je najneefikasnija metoda trazenja posla.Ako je slobodno radno mesto oglaseno, na konkurs ce se mozda javiti stotine a ponekad i hiljade aplikanata.Zato je jako vazno znati napisati i pratece pismo(cover letter)uz rezime podesen firmi koja vas interesuje.Sve ostalo je cesto gubljenje vremena.Morate da idete medju ljude da ih pitate za posao,da razgovarate sa svima i da im kazete koje vrste posla trazite.Znajte da ogroman broj poslova nije ni oglasen.Razmislite sta zelite tacno da radite ali budite realno ambiciozni i ne preterujte.Dok cekate na posao usavrsavajte se.Lenjost ubija ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Bravo !!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nasao sam nesto sto se savrseno uklapa u ovu temu, saveti Interviewer-a iliti coveka koji ispituje i vrsi odabir kandidata za posao.
Citat:
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
||||
|
||||
![]()
Koristan post..
Dosta toga sam znao.. i logicno je.. ali super kad je ovako sroceno
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lista pitanja koje namjeravam da pitam na intervjuu za posao | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 31.01.2008 16:47 |
Kako tražiti posao u USA | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 12.06.2007 22:33 |
![]() |