![]() |
|
|
Druga koverta Dobili ste drugu kovertu sa spiskom papira za ambasadu i uputstvu za obavljanje lekarskih pregleda. Šta sad? |
Druga koverta » Stigla druga koverta, ... » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
... intervju kao sto su me i obavijestili 05.12. u 2PM , ambasada Sarajevo.
E , sad papir na kojem pise slijedece : Konzul nece moci odobriti vasu vizu ako nemate slijedece dokumente : -Vazeci pasos -Kompletno popunjen formular DS part I i II -2 fotografije na kojima se jasno vidi lice, bez sesira kape ili marame , na svijetloj podlozi -U prilogu se nalaze informacije o ljekarima , ... da ne duzim ,ljekarski -Original vaseg rodnog lista , ne stariji od 12 mj. -Original vjencanog lista (ako ste bili prije ozenjeni) , ... -Originalnu potvrdu iz MUP-a i suda -Potvrda od Ministarstva odbrane o sluzenju vojnog roka -Ako imate maloljetnu djecu koju vodite sa sobom , .... itd -GARANTNO PISMO (FORMULAR AoS I 864 ??????) OD OSOBE KOJA JE PODNIJELA ZAHTJEV ZA VASE USELJENJE U SAD ??????? SVA DOKUMENTA KOJA NISU U ORIGINALU NAPISANA NA BOSANSKOM ILI ENGLESKOM JEZIKU MORAJU BITI PREVEDENA NA ENGLESKI JEZIK I PREVODI OVJERENI OD STRANE SUDSKOG TUMACA. Mislim ovo za AoS mi je tootalno nebulozno , I 864 ima bar 8 stranica , nazvacu i pitati za I 134. I drugo , pa ja sam majku mu osoba koja je podnijela zahtjev za useljenje !!!!! Mislim lutrija je , valjda. Skeniracu papir u pon, pa cu i to staviti. |
|
||||
|
||||
![]()
Koji si broj ?
Mozda je doslo do zabune , pa to je lutrija !? |
|
||||
|
||||
![]()
Broj mi je 9xxx , interesuje me , da li su ostali dobili takav papir preveden na
nas jezik ; e da, i jos pise na njemu : Uz sve neophodne dokumente za useljenicku vizu , priozite ovaj formular i donesite na razgovor. Skeniracu sutra |
|
||||
|
||||
![]()
Ja jos nista nisam dobila .Najbolje zvrcni ambasadu da ti pojasne .
|
|
||||
|
||||
![]()
Uvijek kod nas u Bosni nesto drugacije mora biti...
Ajd da te pitam redom stvari koje mi nisu bas najjasnije iz tvog prvog posta... - -Kompletno popunjen formular DS part I i II Ovo treba ponovo skinuti sa neta,popuniti i poniejti sa sobom u ambasadu? -U prilogu se nalaze informacije o ljekarima , ... da ne duzim ,ljekarski Jel imas ljekara u Banja Luci ili su samo ovi koje smo naveli, a koji su iz Sarajeva? -Potvrda od Ministarstva odbrane o sluzenju vojnog roka Sta je sa nama koji nismo sluzili vojni rok? Jel ne nosimo nista ili treba otici i nabaviti potvrdu da nismo sluzili vojni rok? -GARANTNO PISMO (FORMULAR AoS I 864 ??????) OD OSOBE KOJA JE PODNIJELA ZAHTJEV ZA VASE USELJENJE U SAD ??????? Javi sta si saznao o ovome.. Moze li I-132? Nisi naveo nista za diplome.. jel to ne pise ili si zaboravio? I jos mi niej jasno ovo Dokumenti koji nisu na bosanskom ili engleskom.. pa jel to znaci da ja ne moram prevoditi rodni list, vjencani list, diplomu i ostalo.. sto je na bosanskom? Hvala.. i sorry na ovoliko pitanja..
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Stvarno u svakoj drzavi drugacije .Kod nas netreba prijevod ,treba afidativ, cak na lijecnickom,koji su bili, nisu trebali niti jedno cijepivo primiti .
|
|
||||
|
||||
![]()
ovo sam nasla na stranici americke ambasade u sarajevu, checklist dokumenata potrebnih za imigrantske vize
Citat:
![]() i hajde ne budi zbunjen onda ... edit: za military records pise "if applicable and obtainable" edit 2: za prijevod dokumenata kazu "Translations: All documents not in English or local language must be accompanied by certified translations." Znaci fakticki sve originalne dokumente koji su na bosanskom ne moramo prevoditi ![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
edit 2: za prijevod dokumenata kazu "Translations: All documents not in English or local language must be accompanied by certified translations."
Znaci fakticki sve originalne dokumente koji su na bosanskom ne moramo prevoditi Jebi ga.. ovo je toliko dobro da ne mogu da vjerujem.. ![]()
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sve sto si navela znam od ranije. Ali papir koji sam dobio je nesto drugo. Cini mi se da je uobicajena forma koja se salje osobama koje idu na spajanje porodica i to salju po defaultu. Nadam se da sam u pravu i provjeravam. Prevodi dokumenata ; ja zivim u Republici Srpskoj , moj rodni list je na cirilici kao i diploma , potvrde na latinici. Iako su local languages Bosanski/Srpski/Hrvatski , ja cu naravno sve prevesti , just in case. BOSANSKI LONAC |
|
||||
|
||||
![]()
mislim da nema potrebe da trosis pare, zvanicni jezik u bosni je bosanski/hrvatski/srpski. znaci i jezik na kojem su tvoje diplome je zvanican ... makar to bio i srpskohrvatski. da sam na tvom mjestu, ja bih za svaki slucaj nazvala ambasadu i provjerila. ako sve budes prevodio, kostace te dosta
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koverta stigla u aprilu, broj 24xx! | Nada | Prva koverta | 1 | 12.05.2006 03:04 |
Prijavio sam se za GC2007, kada stiže koverta? | NtC | Prva koverta | 2 | 20.12.2005 03:06 |
![]() |